Tehnopolis

Četvrtak, 17.01.2013.

10:33

PlayStation 4 ipak stiže pre leta?

Posle brojnih medijskih spekulacija i demantija predstavnika kompanije Sony, potpredsednik japanskog giganta - Hiroši Sakamoto - nagovestio je da će nova konzola, PlayStation 4, ipak biti predstavljena ove godine.

Izvor: B92

Default images

Sakamoto je u razgovoru za čileanski sajt Emol rekao da bi kompanija mogla da predstavi novi uređaj u maju ili na sajmu E3 u junu.

"To je još uvek velika tajna, ali naši ljudii rade na PlayStationu 4. Mogu da kažem da smo fokusirani na sajam E3 koji će biti održan u junu. Predstavljanje novog uređaja bi trebalo da bude tada, a možda čak i u maju", rekao je Sakamoto, a prenosi Cnet.

Spekuliše se da je PS4 u razvoju pod kodnim imenom "Orbis" i da će da ima AMD A8-3850 čip sa quad-core 2,9GHz procesorom i grafičkom karticom od 1GHz, kao i 1GB memorije.

Sony-jeva nova konzola, koja će verovatno biti otkrivena na spektaklu kao što Apple pravi za svoje proizvode, moći će da prikazuje igre u 4K rezoluciji, podržavaće Blu-Ray, a prodavaće se po "prihvatljivoj" ceni, mediji spekulišu o cifiri od 400$...

Kompanija Microsoft takođe bi trebalo da predstavi novu generaciju Xboxa - 720, koji se razvija pod kodnim imenom "Thebes" ili "Durango". Nova generacija Xboxa bi trebalo da ima dva procesora - jedan za igre, a drugi za aplikacije - kao i Kinect 2.0 3D tehnologiju i dugoočekivani Xbox TV.

Sony i Microsoft još nisu zvanično potvrdili svoje planove za nove konzole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: