Lego Star Wars III: The Clone Wars

Star Wars je nešto što ne treba posebno predstavljati, jer već par decenija iskače iza svakog ćoška – pa tako i na svim mogućim konzolama i PC-u. Sasvim je normalno da je u tolikoj produkciji bilo i dosta naslova ne baš vrednih pamćenja, ali ne mogu se osporiti i pokoji dragulji...

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2011.

12:28

Default images

Na neki način je ironično što je među njima bila ama baš svaka Lego Star Wars igra koja se do sada pojavila. I zadovoljni smo što ni novi Lego Star Wars, iako donosi već dobro poznatu formulu, ne zaostaje za svojim prethodnicima i slobodno može da ponese krunu do sada najzabavnije igre u čitavom serijalu.

Pošto su do sada u Lego maniru prepričali svih šest Star Wars filmova, Travellers Tales su se okrenuli Clone Wars podserijalu i ovu novu igru zasnovali na prepričavanju oba animirana filma i istoimenoj crtanoj seriji, što ispade sasvim dovoljno materijala za puno zabave za čitavu porodicu. Ako vam je prvi instinkt to da igra pod nazivom Lego Star Wars III ne može da donese baš puno toga što nije već viđeno – pa, u pravu ste.

Ali, Travellers Tales na to može opravdano da uzvrati: zašto menjati uspešnu formulu? Naročito ako je očigledno da su se potrudili da je poboljšaju i dodatno ispeglaju i naprave najbolji Lego/Star Wars krosover do sada.

Posle uvodnog nivoa koji potpuno verno, na već prepoznatljiv Lego-parodija način, reprodukuje scenu u areni iz filma Episode II: Clone Wars, jasno je da vas čeka non-stop akcija na nivou koji do sada nije viđen: trilioni droida jurcaju naokolo, lete brodovi, sve pršti i prašti dok vi skačete između Anakina, Padme i Obi Wana, vitlajući svetlosnim sabljama, kukama i motikama...
Od samog starta je očigledno da je, kao i ranije, igranje u dvoje najbolji način da se iz ove igre izvuče maksimum zabave, a tvorci su se potrudili da to sada teče još glađe. Najveći napredak je to što više ne moraju oba igrača da budu “na istom ekranu”, nego se u slučaju razdvajanja ekran podeli na dva dela – nekad horizontalno, nekad vertikalno, a ponekad i dijagonalno, pa se ne dajte zbuniti.

Tako je omogućena mnogo veća sloboda, pa sada svaki igrač može da svojim putem stigne do kraja nivoa, usput ispunjavajući drugačije pod-ciljeve i susrećući drugačije protivnike i zagonetke. Ako baš nemate s kime da podelite zabavu, nije loše ni kada AI kontroliše saveznike – štaviše, osetno je bolje nego u prethodnim Lego Star Wars igrama. Jedino ne preporučujemo razdvajanje u sred velikih bitaka, jer nepotrebno mučite procesor, a on će da vam se za to osveti zakucavanjem kamere na najnezgodnijim mestima.

Osnovne kontrole su ostale iste, kao i osnovni mehanizmi: 3D akcija u ovoj igri znači krajnje jednostavnu tuču, prosto skakutanje po platformama i rešavanje zagonetki koje često zahtevaju da u ekipi imate pravi tip lika i da pravovremeno menjate to koga kontrolišete. Nekada vam treba droid, jer oni otvaraju vrata preko interfejsa, ali džedaji mogu da koriste Silu da rastave i sastave predmete od kockica i tako to, pa vi vidite.

Od inovacija pozdravljamo i mogućnost nišanjenja, koja vam pruža priliku da zavitlate svetlosnu sablju ili da precizno odaberete metu blasterom, što je takođe važno za otkrivanje tajnih bonusa koji se često kriju u “predmetima” sandučastog tipa.

Najprimetnija inovacija je ipak povećanje razmere sadržaja. Bitke koje vas čekaju na kasnijim nivoima uključuju stotine i stotine protivnika i suludu količinu aktivnosti u kojoj lako možete da se izgubite i zaginete po nekoliko (desetina) puta! Naravno, u duhu dobroćudnosti Lego sveta, lik će vam se kroz par sekundi ponovo sastaviti na istom mestu, a jedini penal biće gubitak novca, koga ionako ima na sve strane. Novac vam pre svega služi da kupujete nove likove i bonuse, mada vam dosta njih dolazi i već samim igranjem misija. Između svake od 20 misija, kao i 40 bonus nivoa, možete na svome brodu da regrutujete nekog iz gomile likova i vozila iz bogatog Star Wars kanona. Izbor je veći nego ikada, a igra vas prosto nagoni da koristite sve moguće likove, jer mnogi nivoi imaju zaključane delove i tajne koje može da otključa samo određeni tip lika, što znači vraćanje na nivo kada takvog lika i nabavite.

To vam neće biti problem, jer nivoi su vrlo dobro dizajnirani i uvek možete da ih završite za petnaestak minuta, što je, pored humorističnog pristupa Star Warsu i jednostavne akcije, ključ za dugotrajnost zabave koju nudi Lego Star Wars III: Clone Wars.

Autor: Igor Conić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: