Najnoviji Sonyjev džepni kamkorder

I pored sve manjih dimenzija digitalnih video kamera, karakteristike su i dalje na visokom nivou. Prodaja kamkordera neprestano opada jer se potrošači žale da su veliki, teški i previše komplikovani.

Izvor: Domino magazin

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 29.04.2008.

19:18

Default images

Proizvođači su dobro čuli tu poruku i svojim inženjerima naložili da naprave džepne uređaje, ali da pritom ne prave nikakve kompromise sa kvalitetom.

Japanska firma Sony predstavila je svoj najnoviji džepni kamkorder koji uprkos veoma maloj veličini pravi snimke visoke rezolucije. Kamkorder je dobio oznaku HDR-TG1, a karakteristike su mu zaista impresivne.

Visok je svega 12 cm, debeo nešto više od 3 a daje sliku rezolucije 1440x1080 piksela. Video i audio signal beleži na memorijske kartice, što znači da korisnik ima trenutni pristup svakom kadru što znatno olakšava sortiranje i montažu.

Ali smanjenje je moralo da donese neke kompromise. Na primer kamkorder nema optičko već samo elektronsko tražilo. Zum nema širokougaoni položaj tako da čitava ljudska figura može da se snimi tek sa razdaljine od 4 i po metra.

Čini se i da kvalitet objektiva nije na nivou proklamovane rezolucije pa slika na ekranu televizora ipak nije kao očekivana. Kada se tome doda cena od oko 700 dolara, oduševljenje za najmanjim kamkorderom brzo splašnjava. Za taj novac ipak može da se kupi nešto veći i teži, ali znatno bolji kamkorder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: