Tehnopolis

Ponedeljak, 03.02.2014.

18:50

Koja će biti uloga Bila Gejtsa u Microsoftu u budućnosti?

Očekuje se da će u narednih par dana Microsoft imenovati Satju Nadelu kao novog izvršnog direktora kompanije, ali pažnja se sada polako usmerava ka Bilu Gejtsu i njegovoj budućnosti u Microsoftu.

Izvor: The Verge

Default images

Bloomberg News je nedavo napisao da bord direktora kompanije razmišlja o tome da zameni osnivača Bila Gejtsa kao jednog od predsedavajućih kompanijom.

Gejts je preuzeo na sebe nešto pasivniju ulogu 2008. godine, osam godina nakon što ga je Stiv Balmer zamenio na mestu izvršnog direktora.

I dok se spekuliše o tome ko bi mogao da dođe na njegovo mesto, dva nova izveštaja tvrde da Gejts želi nešto aktivniju ulogu u kompaniji.

Wall Street Journal piše da je Nadela zahtevao veću ulogu za Gejtsa u vidu savetnika iako je sam Gejts nekoliko puta naglasio da ne planira da se potpuno vrati u Microsoft usled fokusiranja na svoju dobrotvornu fondaciju i filantropski rad.

Međutim, Bloomberg piše će Gejts možda prihvatiti nešto aktivniju ulogu u razvoju proizvoda u poređenju sa administracijom. NJegova moguća uloga mogla bi da se svede na jedan radni dan nedeljno u ovom softverskom gigantu.

Pojedini izveštaji tvrde da je Gejts jedan od ljudi koji podržava Satju Nadelu koji bi trebalo da zameni Stiva Balmera a par bi zajedno mogao da u delo sprovede Microsoftovu ideju o uređajima i servisima.

Gejts i dalje ima veliko poštovanje unutar Microsofta i smatra se jednim pravim vizionarom kompanije. On je prvi predstavio ideju tablet personalnih računara, znatno ranije pre nego što je Apple napravio revoluciju na ovom polju. Satja Nadela je novi direktor Microsofta?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: