"Udala sam se za svog silovatelja, jer sam osećala krivicu"

Čuvena glumica Džoan Kolins je u dokumentarnom filmu "Brave Miss World“, koji pored priče bivše misice Linor Abargil, donosi i priče drugih žrtava silovanja, prvi put progovorila o ovom događaju.

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

16:00

Default images

Osim šokantnog priznanja da je sa samo 17 godina bila silovana, ona je otkrila da je silovatelj bio poznati irski glumac Maksvel Rid, koji ju je drogirao.

Džoan je o ovom incidentu ćutala 64 godine, a priznala je da joj je pre samog čina dao neobičnu knjigu.

"To je bila teška pornografija. Sledeće čega se sećam jeste kako ležim na sofi dok me on siluje. Tada sam shvatila da sam drogirana“, priznala je. – „Tada sam izgubila nevinost.“

Posle ove tragedije ona je osećala veliku mržnju prema glumcu, ali je takođe okrivila sebe što je dozvolila sebi da ostane sama s njim.

"Kasnije me je pozvao i izašla sam s njim. Nakon što smo izlazili zajedno nekoliko meseci pitao me je da se udam za njega. Mislila sam, pa bolje da to uradim kad mi je već oduzeo nevinost. Iskreno sam ga mrzela, ali sam osećala neverovatnu krivicu zbog toga što se desilo. Trebalo mi je dosta vremena da verujem nekome“, otkrila je Džoan i dodala da je brak trajao četiri godine.

Inače, ovaj projekat je pokrenula Linor Abargil, bivša mis sveta koja je pričala sa Džoan i istakla da je razgovor bio veoma emotivan, posebno zbog odluke da se uda za svog silovatelja.

"Osećala je toliku krivicu što ju je silovao da je mislila da mora da se uda za njega. Bila je veoma mlada u to vreme, a ušla je u nasilan brak. Period nakon takve tragedije je obično još teži za žrtvu silovanja.“

Inače, Linor je 1998. godine samo tri nedelje pred krunisanje doživela silovanje, a sada je odlučila da govori o tome.

"Mislim da je važno da žene govore o tome šta su preživele. Važno je upravo zbog onih žena koje ne govore o tome i ne žele da prihvate da se to dogodilo. Boje se i da pomisle na reč ’silovanje’ jer tako proživljavaju sve ispočetka. To ih sputava, moraju se suočiti s tim“, zaključila je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: