Eksploziv u žbunju, igrači Borusije bili meta

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda bili su meta napada eksplozivom ispred hotela iz kojeg su krenuli na utakmicu sa Monakom u Ligi šampiona.

Izvor: ÐN

Utorak, 11.04.2017.

22:51

Eksploziv u žbunju, igrači Borusije bili meta
Getty Images

Nemačka policija saopštila je da su se ranije tokom dana dogodile tri eksplozije u blizini klupskog autobusa fudbalera Borusije iz Dortmunda koji je trebalo da preveze igrače od hotela do stadiona, na utakmicu sa Monakom u Ligi šampiona.

Mark Bartra zadobio je povrede ruke u današnjoj eksploziji ispred klupskog autobusa, ali nije životno ugrožen, što je potvrdio generalni direktor nemačkog kluba Hans Joahim Vacke.

"Poredio je ruku, ali povrede nisu opasne po život", rekao je Vacke.

On je istakao da je dobio obaveštenje od policije da je eksploziv bio sakriven kod izlaza iz hotela u žbunju i da je aktiviran kada je autobus prošao.

Vacke je rekao da su svi "potpuno šokirani" zbog incidenta.

"Sada je naš zadatak da to nekako svarimo, pošto moramo da igramo za 24 sata. To je naš posao. Ekipa je u potpunom šoku", dodao je on.

Golman Borusije Roman Birki rekao je da je osetio eksploziju čim je autobus krenuo.

"To je bio veliki prasak, eksplozija", naveo je on.

Birki je sedeo u poslednjem redu autobusa, pored defanzivca Bartre, koji je jedini povređen, kada su ga pogodile krhotine stakla.

Igrači su posle toga potražili zaklon jer nisu znali da li će biti nova eksplozija, a policija je brzo došla na mesto incidenta.

"Svi smo šokirani. Niko nije ni pomislio na utakmicu", rekao je Birki.

Utakmica je odložena i biće odigrana u sredu od 18.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: