Matić: Na muci se poznaju junaci

Selektor srpskih rukometaša Vladan Matić rekao je da uveren da njegova ekipa može da pobedi Francusku i plasira se u drugu fazu Evropskog prvenstva u Danskoj.

Izvor: JT

Četvrtak, 16.01.2014.

17:46

Default images

’Orlovi’ su u prva dva kola zabeležili po pobedu i poraz, slavili su protiv Poljske na startu, a potom su iznenađujuće izgubili od Rusije. U poslednjem kolu grupne faze u petak od 20.45 čeka ih susret sa Francuzima, aktuelnim olimpijskim šampionima.

Šta je, tu je. Na muci se poznaju junaci. Petak je ’Dan D’, jesmo ili nismo... Bićemo pukovnici ili pokojnici. Nadam se da smo ovo prvo. Sve je u našim rukama, igraćemo na sve ili ništa. Možemo do četiri boda za drugu fazu, a možda nam se desi i da odemo kući“, rekao je Matić u Orhusu.

Matić je istakao da u duelu sa Francuskom očekuje mnogo od najiskusnijih.

Očekujem da najvažniji igrači, na papiru, najbolji i najplaćeniji izvuku sve od sebe i da pobedimo Francusku. Nema sumnje da oni mogu da se oporave. Navikli su na velike utakmice, pobede i poraze, igraju u velikim klubovima“, naveo je Matić.

Selektor je rekao da je Francuska i dalje vrhunska ekipa.

Francuzi su malo promenili ekipu, ali su i dalje vrhunski. Nadam se da ćemo moći i malo više od Poljaka da uradimo. Nedostaje nam koncentracija kod šuta, da ne budemo stegnuti, da opustimo ruku“, rekao je selektor Srbije.

Nemanja Ilić rekao je da je Francuska jedan od favorita za zlatnu medalju.

Svake godine zakomplikujemo nešto, nije nam prvi put. Analiziraćemo greške i spremićemo se za Francusku. Moramo bolje i fizički i taktički pa kako nam bude“, rekao je Ilić.

Ilić je istakao da jeveliki otpor Poljaka protiv Francuza dao više vere njegovom timu.

Dešava se, verujem da će biti bolje kako vreme odmiče. Niko nije nepobediv, dobar otpor Poljske protiv Francuske dao nam je još više vere u pozitivan ishod. Idemo na sve ili ništa, nećemo kući posle prve faze“, naglasio je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: