Sreda, 24.10.2012.

15:47

Zvezda rutinski i sa desetoricom

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su u Kuli savladali Hajduk 2:0.

Izvor: B92

Default images

Zvezda je do pobede stigla iako je celo drugo poluvreme igrala sa igračem manje, posle isključenja Kirovskog u 49. minutu.

Strelci za Zvezdu bili su Ognjen Mudrinski u 40. i Miloš Dimitrijević u 45. minutu sa bele tačke, posle prekršaja Adamovića nad Mikićem.

Branilac trofeja u Kupu dominirao je tokom prvog poluvremena, uz nekoliko atraktivnih pokušaja Nenada Milijaša, koji je u 27. minutu pogodio prečku.

Domaći su u tom periodu pretili preko kontri, a najbolje prilike propustili su Obrovac i Veselinović.

Milijaš je na ulasku u završnicu prvog poluvremena bio asistent, a njegov pâs iskoristio je Ognjen Mudrinski i pogodio sa peterca.

Samo pet minuta kasnije Adamović ruši Mikića, a Dimitrijević sa bele tačke vara Braća i Zvezda na odmor odlazi sa velikom prednošću.

Umesto rutinskog privođenja posla kraju Zvezda je iskomplikovala sebi posao u nastavku – već posle pet minuta Kirovski je napravio faul van šesnaesterca i zaradio drugi žuti karton. Umesto njega na gol je drugi put u karijeri stao Miloš Vesić, a njemu je mesto ustupio Mudrinski.

Hajduk je preuzeo inicijativu, ali do 70. minuta nije bio mnogo opasan. Tada je počeo desetominutni period u kojem se Vesić istakao serijom intervencija, kada su udarce uputili Ćovin, Ćulum, Obrovac i Popović.

U finišu Zvezdini igrači su iskusno odležali nekoliko udaraca i dočekali da istekne nadoknada i drugi put pobedili u Kuli za samo mesec dana.

Stadion: Hajduka, gledalaca 2000. Sudija: Majo Vujović. Strelci: Mudrinski 41, Dimitrijević 45p. Žuti kartoni: Lalić, Bulatović, Kovačević, Obrovac - Jovanović, Kirovski. Crveni karton: Kirovski.

Hajduk: Brać, Cvetković, Bulatović, Lalić, Kovačević, Ćulum, Obrovac, Sekulić (Ćovin 66), Adamović, (Stojković79), Veselinović, Zorica (Popović 56).

Crvena zvezda: Kirovski, Mikić, Pantić, Jovanović, Mladenović, Milivojević, Dimitrijević (Savićević 89), Milijaš, Kasalica, Milunović (Vešović 46), Mudrinski (Vesić 51).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: