Apel Partizana navijačima za Valetu

Fudbalski klub Partizan izbacio je saopštenje pred revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv malteške Valete.

Izvor:

Nedelja, 22.07.2012.

15:06

Default images

Jedan od glavnih razloga za saopštenje je to što je Partizan i dalje pod uslovnom kaznom UEFA zbog propusta u organizaciji meča sa Genkom prošle godine.

Još jedan od razloga za saopštenje fudbalskog kluba Parrtizan leži i u divljanju njegovih navijača posle prvog meča na Malti, koji je Partizan rešio u svoju korist rezultatom 4:1.

Saopštenje FK Partizan prenosimo u celosti.

"Fudbalski klub „Partizan“ je otpočeo sa učešćem u UEFA takmičenjima sa ciljem da, kao šampion naše zemlje, predstavi srpski fudbal na najbolji mogući način. U prvoj utakmici igrači su dali sve od sebe i nema sumnje da će sa takvim pristupom nastaviti. Utakmica koja se igra u Beogradu u utorak sa početkom u 20,45 časova je prilika i da navijači pokažu svoju privrženost klubu – prisustvom, navijanjem, a pre svega ponašanjem"

Pokažimo naše jedinstvo u želji da pomognemo klubu, ali i našu sposobnost da se ponašamo i navijamo u skladu sa evropskim standardima. Ponašanje publike i navijača je izuzetno važan segment na kome UEFA naročito insistira, što dobija specifičnu dimenziju kada se u obzir uzme činjenica da je FK Partizan pod uslovnom kaznom zbog određenih propusta koji su se desili na utakmici sa Genkom. Ne dopustimo da pojedinci koji ne poseduju svest o neophodnosti poštovanja propisa odmognu svima nama i spreče navijače da posmatraju uživo narednu utakmicu u UEFA takmičenjima.

Zasluženo ili ne, srpski navijači trenutno imaju najgoru moguću reputaciju u fudbalskoj Evropi, što srpskom fudbalu nanosi ogromne i nenadoknadive štete. Pokažimo da takav utisak ne odgovara istini, neka nova takmičarska sezona bude sezona preokreta u ispravljanju ružne slike koja vlada o nama.

Posebno skrećemo pažnju i molimo sve navijače da ulaznice nabave na vreme, da na utakmicu dođu najkasnije pola časa pre početka jer će biti sprovedene posebne mere kontrole i pretresa. Takodje je veoma važno napomenuti da se na utakmicu ne nose upaljači i metalni novac jer će ti predmeti biti oduzeti na ulazu na stadion.

Apsolutna zabrana upotrebe svih vrsta pirotehničkih sredstava, kao i zabrana bilo kakvih verbalnih i štampanih parola koja nisu sportske sadržine su opšte poznata činjenica. Zajednički cilj svih nas treba da bude podrška igračima na terenu i ne smemo da dozvolimo da se sportska priredba upotrebi kao platforma za ostvarivanje bilo kakvih drugih interesa.

Molimo gledaoce da po dolasku na stadion zauzmu svoje mesto, ne zadržavaju se na ulazima, prolazima i stepenicama. Ovi prostori moraju biti potpuno ispražnjeni i nikome neće biti dozvoljen boravak na njima.

Napominjemo da će video nadzor biti posebno pojačan i da će svi neodgovorni pojedinci koji Partizanu ne žele ništa dobro i koji se ne ponašaju u skladu sa propisima biti identifikovani i odstranjeni sa tribina.

Imajući u vidu da je učešće FK „Partizan“ u evropskim takmičenjima postala navika za naše navijače, sigurni smo da će Vas, kao i do sada, ljubav prema klubu motivisati da učinite ogroman napor da pomognete igračima na gromoglasan i spektularan, a ujedno gospodski i dostojanstven način"

Beograd, 22.07.2012. FK Partizan

Partizan je u prvoj utakmici protiv Valete slavio na Malti sa 4:1, a revanš meč na programu je u utorak uveče od 20.45 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: