RG: Đoković - De Baker na startu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće u prvom kolu Rolan Garosa protiv Holanđanina Tiema De Bakera, 71. na ATP listi.

Izvor: AG

Petak, 20.05.2011.

11:59

Default images

U 'Đokovićevoj' polovini žreba je Švajcarac Rodžer Federer koji u prvoj rundi igra protiv Felisijana Lopesa.

Sa druge strane su Rafael Nadal i Endi Mari. Nadal na startu igra protiv Džona Iznera, dok će protivnik Britancu biti kvalifikant. Đoković bi veoma težak ispit mogao da ima već u trećem kolu pošto bi rival mogao da mu bude Del Potro koji na startu igra protiv Karlovića.

Prema pozicijama na ATP listi, u četvrtfinalu bi trebalo da se sastanu Đoković - Berdih, Federer - Ferer, Nadal - Soderling i Melcer - Mari.

Drugi reket Srbije Viktor Troicki u prvom kolu će igrati protiv trenutno 93. na svetu Julijana Rajstera, a mogući rival Đokovića u 1/8 finala biće pobednik duela Gaske – Štepanek. Treći predstavnik Srbije u singl konkurenciji Janko Tipsarević u prvom kolu će igrati protiv 148. na ATP listi Argentinca Brajana Dabula.

Ukoliko sve prođe kako treba u prvom kolu, Novaka bi u drugom čekao pobednik meča Viktor Hanesku – Benoa Paire. Već u trećem bi mogao na Del Potra, zatim bi u osmini finala išao verovatno na Gaskea, a u četvrtfinalu najbolje rangirani teniser u njegovom delu žreba je Tomaš Berdih.
Beta
Janko Tipsarević će, ukoliko dobije prva dva meča u Parizu (Dabul pa pobednik duela dodig – Riba), u trećem kolu mogao da dobije inspiraciju pošto će mu protivnik biti verovatno Rodžer Federer. Švajcarac u prvoj rundi igra protiv Lopesa, a zatim ga čeka pobednik duela Milo – Tekseira.

Troicki se nalazi u Marijevoj četvrtini žreba. Ukoliko pobedi Rajstera na startu čeka ga bolji iz meča Kamke – Rohus, a onda bi mogao da igra protiv Dolgopolova. Mari bi mogao da mu bude rival u osmini finala.

Đoković i De Baker nisu se do sada sastajali. Holanđanin ima 22 godine, trenutno je 71. na ATP listi, a najbolji renking imao je u julu prošle godine kada je bio 40. na svetu. De Baker je teniser koji najbolje igra na tvrdoj podlozi i travi, a do sada u karijeri ima dva polufinala na ATP turnirima.

Tipsarević i Dabul se takođe do sada nisu sastajali, iako Argentinac ima 27, a Tipsarević 26 godina. Dabul igra levom rukom, nije do sada osvojio nijedan turnir baš kao ni Janko, a najbolji plasman imao je pre dve godine kada je bio 82. Zanimljivo je da je Dabul imao veoma dobru karijeru kao junior, a 2001. godinu završio je kao treći junior sveta, iza Milera i Tipsarevića.

Omiljena podloga mu je šljaka i to bi trebalo da bude jedina opasnost za Janka u ovom duelu.

Ni Troicki nikada nije igrao protiv svog prvog protivnika u Parizu Julijana Rajstera. Nemac ima 25 godina i može se reći da trenutno iga najbolji tenis u karijeri pošto je najbolji plasman (92. mesto) imao početkom maja. Omiljena podloga mu je šljaka, retko se pomera sa osnovne linije, a idoli dok je odrastao bili su mu Sampras i Beker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: