Petak, 20.05.2011.

11:59

RG: Đoković - De Baker na startu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće u prvom kolu Rolan Garosa protiv Holanđanina Tiema De Bakera, 71. na ATP listi.

Izvor: AG

RG: Ðokoviæ - De Baker na startu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

to ti pricam

pre 12 godina

@Ja
Covek je rekao da se izvlace 3 i 4 nosioc naveo je i moguce kombinacije,a i istina je da prva 4 nosioca u prvom kolu ne dobijaju kvalifikante,2009 desilo se da je odustao noletov protinik,pa je upao neplasirani kvalifikant koji je izgubio treci mec potreban da se kvalifikuje.Nepotrebno ispravljas coveka,odlicno je sve napisao i lep komentar SGoran svaka cast.

neko iz mase

pre 12 godina

@Đoksa
Cenim Vaš idealizam i u današnje vreme to je stvarno raritet. I ja sam takav bio kad sam bio mlađi ali na svu sreću studirao sam Ekonomski fakultet i postao sam hladni realista koji prvo gleda ko kakav interes ima da bih shvatio zašto neko radi to što radi, nešto što možda na prvi pogled izgleda nelogično, ali kada se otkriju pravi motivi sve se kockice slože.
Ne postoje nepobedivi šampioni. Svako ima svoju Ahilovu petu-slabost. U tenisu, to se zove bad matchup. To je protivnik, koji koliko god da ste dobri vam jednostavno ne leži, na engleskom se za takvog protivnika koristi reč nemesis. Recimo, Vilander je imao svoju slabu tačku u vidu Peta Keša (da li se iko od vas uopšte seća ovog igrača) koji ga je 3 puta izbacio sa Vimbldona i jednom sa US Opena. Pet Keš neće ostati u istoriji zapamćen kao veliki igrač. Ko nekada u budućnosti bude pregledao listu šampiona Vimbldona videće da je daleke 1987. godine Pet Keš uzeo Vimbldon i pitaće se ko je to, dok čuvenog Vilandera, sedmostrukog osvajača Gren Slem titula i čoveka koji je svoju prvu titulu uzeo sa 17 godina svi znaju (doduše mi ga baš ne pamtimo po dobru zbog njegovog nipodaštavanja Đokovića). Da li ste znali da Mari u međusobnim duelima sa Federerom vodi sa 8:6 i da mu ne " leži "? Đoković je uvek bio bolji od Nadala na betonu, dok Nadal vodi protiv Marija sa 10:4, a Đoković je uvek imao negativan skor sa Federerom i tako dobijamo kombinaciju o kojoj sam pričao. Na Vimbldonu, US Openu i Australian Openu Mari je u Nadalovom delu žreba, a Đoković je u Federerovom i tako su povećavane šanse za FeDal finale, naravno do njega nije uvek dolazilo jer uvek ima iznenađenja i kao što Vi kažete, treba pobediti 6 mečeva do tog finala. Dakle moja poenta za nameštanje žrebova bi bila da se svi bad matchup-ovi najboljih tenisera pomeraju u drugi deo žreba kako bi omogućili da najbolji teniseri učestvuju u završnicama turnira i kako bi samim tim turnir bio što gledaniji. Čak je i krajem devedesetih ili početkom 2000. promenjen sistem žrebanja, a dotad su koliko mi se čini samo prvih osam tenisera bili nosioci (ovo nisam 100% siguran ali nemam vremena da proveravam). Takođe 2001. su prvo Vimbldon, pa US Open, pa tek 2004. Australian Open uveli sporije terene, to su pratile i veće i teže loptice. Sve ove mere su sprovedene da bi se minimizirala mogućnost da najbolji teniseri ispadaju u ranim fazama turnira i da bi samim tim turnir bio profitabilniji. Danas su iznenađenja jako retka i u prvih 10 tenisera sveta nemamo igrača mlađeg od 24 godine ( naš Novak sutra puni 24 godine), dok su nekad teniseri maltene posle 25 ili završavali karijere ili su polako prelazili u prosečnost ( čast izuzecima Konorsu i Lendlu).
Mogao bih još naširoko da obrazlažem koji protivnici ne odgovaraju Nadalu i Federeru, ali nemam ni vremena a ni strpljenja za tako nešto (već sam pomenuo Davidenka, jedinog igrača koji sa Nadalom ima pozitivan skor 6:4, od toga 6:1 na betonu, 0:3 na šljaci). Mogu Vam dati samo najsvežiji primer da bad matchup-ovi postoje i u kolektivnim sportovima. Pratio sam prvu polovinu NBA sezone vrlo pažljivo, dok u drugom delu zbog nekih ličnih obaveza nisam imao nešto vremena već bih samo bacio pogled na rezultate. Jako sam se začudio kada sam video da dominantni San Antonio gubi utakmicu za utakmicom. Izgledalo mi je jako nerealno da gubi obzirom na prikazanu formu u prvoj polovini sezone a naročito da gubi od timova koji su slabi i nemaju nikakve šanse za plej of. Mislio sam da će izgubiti prvo mesto na Zapadu kako su krenuli međutim ostali su ipak prvi. Kada je počeo plej of shvatio sam zašto su gubili i zašto nisu hteli da budu prvi. Protivnik im je bio Memfis koji ih je dobio i u regularnom delu sezone 3:1 i koji ih je na kraju dobio sa 4:2 i izbacio iz plej ofa. Oni su se potrudili da preskoče ekipu koja im ne odgovara i po cenu prvog mesta u konferenciji ali nije im to uspelo i ispali su već na startu. Igra Memfisa je bila igra koja im ne leži i to je to. Dakle u sportu nema apsolutno najboljih ( ili ih ima vrlo malo) već postoje relativno najbolji.
Pozdrav Vama Đokso i ostalim ljubiteljima tenisa kao i redakciji B92.

ja

pre 12 godina

@S.Goran
Uglavnom dobro napisano, ali imas par greski.
Kao prvo, 3. i 4. se uvek zrebom izvlace i odredjuje ko ce u koju polovinu i nikada se to ne odredjuje unapred vec iskljucivo lutrijski.
Takodje ne postoji ni ovo pravilo da neko od prva 4 nosioca ne moze u prvom kolu da igra sa kvalifikantom.
Djokovic je na primer 2009. u Australiji u prvom kolu igrao sa kvalifikantom italijanom Stopinijem, a ima jos takvih primera.

I na kraju treba napomenuti da Vimbldon ima neka svoja pravila koja se razlikuju od svih ostalih turnira, pa i od ostala 3 gren slema.
Oni pri odredjivanju nosioca ne uzimaju iskljucivo pozicije na rang listi, vec neku kombinaciju tih pozicija na listi i uspeha tenisera na turnirima na travi u poslednjih 12 meseci.
Tako je na primer Federer prosle godine na Vimbldonu bio prvi nosioc, iako je tada bio drugi na listi.
Isto tako se na primer Berdih ove godine (zbog proslogodisnjeg finala) moze naci medju prva 4 nosioca na Vimbldonu iako je trenutno na rang listi oko 6-7 pozicije. Ali ta pravila vaze samo za Vimbldon. Inace i tamo se zreb pravi kao i na svim ostalim gren slem turnirima, jedino sto same nosioce odredjuju po svojim pravilima.

statisticar

pre 12 godina

@neko iz mase
Malo si ti pogresno razumeo te stvari i u startu posao od pogresnih zakljucaka.
Nije verovtnoca da Djokovic ide na Federera u polufinalima ovih gren slemova 50%.
Verovatnoca je da 3. nosioc ide na 1. 50%. kao sto je verovatnoca da 3. ide na 2. isto tako 50%.
Jeste Djokovic isao na ta 3 gren slema 10 puta uzastopno u polufinalu na Federera, ali zaboravio si da pogledas kako su na tih 10 gren slemova bili rasporedjeni nosioci.
Federer je na neke od th gren slemova isao kao prvi, a na neke kao 2. nosioc. Isto tako i Djokovic je na nekima bio 3., a na nekima 4. nosioc.
Evo kako je to konkretno izgledalo na tih 10 gren slemova:

2008.
Australija Djokovic(3.)- Federer (1.)
Vimbldon Djokovic (3.)-Federer (1.)
US Open Djokovic (3.)-Federer(2.)

2009.
Australija Djokovic (3.)-Federer(2.)
Vimbldon Djokovic (4.)-Federer(2.)
US Open Djokovic (4.)-Federer(1.)

2010.
Australija Djokovic(3.)- Federer (1.)
Vimbldon Djokovic (3.)-Federer(2.)
US Open Djokovic (3.)-Federer(2.)

2011.
Australija Djokovic(3.)- Federer (2.)

Kao sto vidis zreb je tako hteo da se 4 puta sastaju prvi i treci, a 6 puta su se sastajali drugi i treci.
Dakle ta statistika koja bi trebala da bude 50:50 na ovom slucaju je 40:60. Valjda znas da preciznost statistike zavisi najvise od broja uracunatih uzorka. Ovde je uzorak od 10 slucajeva, a da je recimo nekih 30 ili 50 slucajeva taj odnos bi bio jako blizu onih teorijskih 50:50. Verovatno mozda 48:52 ili priblizno tom odnosu.

Pri izvlacenju zreba se ne gledaju imena vec iskljucivo nosioci.
Da je Federer na svakom od tih 10 gren slemova isao kao prvi, a Djokovic kao 3. - njih dvojica bi samo 4 puta bili u istim polovinama.
Ovako je ispalo da su 10 puta bili u istim polovinama, ali ne zbog zreba, vec zbog toga sto su jedan ili drugi kvarili svoje pozicije na listi.

Dakle te tvoje teorije zavere padju potpuno u vodu.

S.Goran

pre 12 godina

Svakom turniru interes je da teniseri koji imaju svoju publiku ostanu sto duze na turniru,jer ce tako poseta i prodaja karata biti veca.Sem tog nacina da turnir dobro zaradi postoji jos dosta,kao sto su sponzori,reklame i prodaja prava prenosa.Priliv u kasu od prodaja karata ispod je polovine ukupnih prihoda.Roland Garos je jedan od 4 Grand Slema koji su najveci turniri i na kojima se i vrte najvece pare,i najslabija tacka im je svakako prvo kolo sto se tice posete.Da bi to koliko toliko popravili,koriste malo drugaciji sistem zrebanja u kome prva 4 nosioca dobijaju nesto vise rangirane protivnike u prvom kolu,nikada kvalifikanta sto bi po logici trebalo,a upravo radi vece atraktivnosti,jer ko bi dosao da gleda mec u kome je toliko izvestan pobednik.Vec u narednom kolu moguc je i kvalifikant,jer ukoliko je prosao u drugu rundu znaci da je u prvoj dobio nekoga iz prvih 50 rangiranih pa samim tim i dobija novi visi primat i nije toliki autsajder koliki bi bio u prvom.Ovo govorim kako je najverovatnije i pravljen nacrt zreba koji bi proizveo ovakve efekte.To sto @neko iz mase kaze,ispada da na Grand Slemovima nemaju ni poludirigovan zreb,sto svakako nije istina,vec postoje pod vrste dva osnovna sistema zrebanja,a oni su kada su prva 4 nosioca u pitanju sledeci:1-4,2-3 i 1-3,2-4.Oni formiraju dva plucna krila sa vodoravnim presekom i tu je samo jedno pravilo dirigovano,a to je da 1 i 2 nosioc ne mogu biti na istoj strani.Dalje rasporedjivanje igraca takodje je dirigovano,s tim da i tu postoje dva sistema koja su moguca da se nadovezu,pa je i zbog toga sumnja i postoji.Medjutim osnovana sumnja postoji samo u odabiru kombinacije sistema koji ce se primeniti na turniru,u to i ja sumnjam svakako jer desava se da jedna kobinacija nekim cudom se izvlaci ne malo puta za redom,i to se verovatno i progledava kroz prste jer u pitanju su ekonomski razlozi,nikako zavera protiv jednog ili vise igraca,jer da je tako bilo bi odavno diskrimisano zbog cestih prijava igraca koji bi imali prituzbi pa i sudskih procesa zasigurno.
Znaci posto postave prva 4 nosioca u kvadrat podeljen horizontalno i verikalno,po dirigovanom samblonu koji su vec izabrali postavljaju sledece nosioce u te grupe,kako se nebi susretali medjusobno do potrebne faze,i tek tada sledi dodela protivnika opet poludirigovana svrstana u 4 grupe a prema plasmanu na atp listi.Kvalifikanti su u jednoj od tih grupa i njih ne uparuju sa prva 4 nosioca iz razloga koji sam gore naveo.

Djoksa

pre 12 godina

@neko iz mase

Da li ste vi culi za naseg naucnika Milutina Milankovica?
Milutin Milankovic je bio intelektualni dzin i matematicki genije. On je ne mrdajuci nikuda iz Srbije, iskljucivo matematickim formulama dokazao ciklicnost ledenih doba (u svetu poznatije kao "Milakovicevi ciklusi"). Kada je objavio svoje najznacajnije delo mnogi naucnici su mu se smejali. "Kako je moguce da u tropskom pojasu opstane led?", bila je njihova argumentacija. Ali 60-tih i 70-tih godina ispitavanje morske sedimentacije je pokazalo da je on potpuno u pravu. Zapravo, od tada se njegov rad intezivno proucava i ono sto najvise zaprepascuje je da ispitavanja na terenu pokazuju potpunu ispravnost njegovih formula. Milutin Milankovic je mnogo poznatiji u svetu nego u svojoj zemlji. U svetu se dodeljuju nagrade sa njegovim imenom. Jedan krater na Mesecu i jedan krater na Marsu, kao i jedan asteroid su dobili ime po njemu. Milutin Milankovic je nas najcitiraniji naucnik u svetu! A po narudzbi Srpske pravoslavne crkve napravio je i kalendar. Taj kalendar je poznatiji kao "Milankovicev kalendar" i to je najprecizniji kalendar na svetu. Tek posle 28 800 god treba u njega uneti korekciju od jednog dana! Prava je steta da SPC ga nije usvojila... Iz nepoznatih razloga... Da li ste ovo znali? Jos je Imanuel Kant rekao da u svakoj naucnoj disciplini ima onoliko nauke koliko u njoj ima matematike. To sve sto ste rekli u vezi zreba za Novaka, moze da bidne ali ne mora da znaci. Svakako da sa matematikom moze mnogo toga u zivotu da se objasni ali Rafa i Fed moraju da izadju na teren i da pobede svih sest protivnika da bi doslo do njihovog finala. Termin "lezi" u smislu da nekog protivnika lakse pobedjuju nego nekog drugog ne moze da se koristi u apsolutnom smislu. Drugim recima, nikada ne mozete biti sigurni da cete nekog zauvek pobedjivati. Ja mogu samo da se nadam da ovo sto ste naveli kao svoje razmisljanje u formi komentara nije tacno. Jer ono u samoj svojoj biti rusi sve ono sto sport treba da bude. A to je da u sportskom mecu svi imaju jednaku sansu da pobede i da je pobednik bilo kog sportskog meca stvarno bolji od porazenog (ovde govorim o individualnim sportovima). Ponavljam, nadam se... A tenis mi deluje kao jedan od najcistijih sportova.
Pozdrav i svako dobro,

ja

pre 12 godina

@Aca
Zreb se pravi po odredjenim pravilima.
Pokusacu da ti objasnim.
Prvi nosioc se stavlja na celo prve polovine, a drugi na kraj druge polovine.
U jednom bubnji se nalaze 3.i 4.
Izvlacenjem se odredjuje ko ce biti u drugoj cetvrtini, a ko u trecoj ctvrtini.
U sledecem bubnju se nalaze nosioci od 5.do 8. mesta i oni se izvlace iz bubnja i u skladu sa izvlacenjem rasporedjuju u 4 preostale osmine u kojima jos nema izvucenih.
U sledecem bubnju su nosioci izmedju 9.i 16 mesta i oni se izvlacenjem rasporedjuju u 8 preostalih sesnaestina.
Nakon toga se izvlaci iz bubnja u kome su nosioci izmedju 17. i 32. mesta i oni se rasporedjuju u te sesnaestine ali po 6 mesta udaljena od ovih prethodnih. U poslednjem bubnju su svi ostali teniseri oni od 33. pozicije pa navise ukljucujuci i kvalifikante i oni se izvlacnjem rasporedjuju na preostala nepopunjena mesta.

Dakle zreb samo ima neka pravila koja moraju biti ispostovana, a sve ostalo je stvar lutrije.
Jedno od pravila je da se prva dvojica sa trecim i cetvrtim ne mogu sastati pre polufinala, a ko ce ici na koga odredjuje izvlacenje.
Takodje teniseri izmedju pozicija 5-8 se medjuobno ne mogu sastati pre cetvrtfinala.
Opet prvih 8 i onih koji su na pozicijama 9-16 se ne mogu sastati pre osmine finala.
I na kraju prvih 16 i drugih 16 se ne mogu sastati pre sesnaestine finala to jest treceg kola.
Prva 32 nosioca u prvom i drugom kolu mogu za protivnike imati bilo kog tenisera rangiranog ispod 32. mesta.

Evo kako na primer na ovom zrebu izgleda raspored po sesnaestinama to jest mogucim susretima u trecem kolu:

1-28
16-24
10-18
5-27

4-26
15-21
11-20
8-32

7-31
9-22
14-17
3-29

6-30
12-19
13-23
2-25

Iz ovog se vidi da su najtezi zreb dobili ovaj 14. i 17. nosioc koji jedan na drugog idu vec u trecem kolu (u pitanju su Vavrinka i Conga).
Opet najlaksi zreb u prva 3 kola ima Federer koji se u trecem kolu moze sastati sa maksimalno 26. mesta slabije rangiranim Tipsarevicem.

Dakle tezina zreba se pre svega gleda po ta 3 prva kola. U kasnijoj fazi vec krecu iznenadjenja, neki favoriti ispadaju, autsajderi prolaze i neciji zreb koji mozda izgleda tezak, na kraju moze ispasti izuzetno lak, jer se desi da mu glavni rivali poispadaju.

Inace muski zreb je izvlacila Ana Ivanovic, a zenski Rafael Nadal.

http://www.anaivanovic.com/sr/news/u-parizu-prvo-protiv-larsson

Prema tome za sve nepravde veane za zreb mozete se obratiti iskljucivo Ani i Rafi. :))

neko iz mase

pre 12 godina

Evo da odgovorim Đoksi i ostalima koji me optužuju za teorije zavere. Ovo o čemu sam pričao uopšte nije teorija zavere već jednostavno logika profita. Tako ljudi razmišljaju na zapadu, o tome kako profit da uvećaju. Ko se malo razume u matematiku i teoriju verovatnoće zna da ako se stvarno žreba nasumičnim izvlačenjem da je nemoguće da 10 puta uzastopce na Vimbldonu, US Openu i Australian Openu Đoković pada u Federerov deo žreba, tačnije, verovatnoća da se tako nešto desi je 0,01% (koga ne mrzi može da izračuna, vrlo je lako, verovatnoća da Đoković padne kod Federera ili Nadala je ½ ili 50%, da bismo dobili kolika je verovatnoća da Đoković na svih deset turnira u nizu bude u Federerovom delu žreba množimo deset puta ½*½*½... i dobijamo verovatnoću 0,01%.) Dakle, još jednom ponavljam da je u dugom nizu skoro nemoguće da se Đoković baš uvek nađe u Federerovom delu žreba na ova 3 turnira, ako je nemoguće onda mora da je namešteno da tako bude. Ako i dalje mislite da sam paranoičan, pogledajte žreb za prošlogodišnji US Open. Pogledajte Nadalovu polovinu, očišćena od velikih servera koji bi mogli da mu naude, sve sami šljakeri i igrači koji ne mogu da mu naude na betonu (naravno Davidenko je u ovom slučaju bio u Federerovoj polovini žreba jer Davidenko ima skor 6:1 sa Nadalom na betonu, doduše kada je žreb bio pravljen imao je 5:1, a u međuvremenu je još jednom dobio Nadala, na turniru u Dohi na početku godine). Protivnici do finala su mu bili Gabašvili, Istomin, Simon, Lopez, Verdasko i Južni.Zašto je tada bilo tako urađeno? Jednostavno, od svih velikih Gren Slem turnira, jedino na US Openu organizatori nisu imali FeDal finale i ko je pratio zapadnu štampu zna da su samo o tome pisali, kao da drugi igrači ne postoje. Organizatori su se sa svoje strane potrudili da omoguće FeDal finale. Na svu sreću Novak je to pokvario i uspeo iz petog pokušaja da dobije Federera na US Openu( jedno izgubljeno finale i tri polufinala-tim redom), međutim nije imao snage tada da napravi podvig protiv Nadala iako je dobio zahvaljujući kiši preko potreban dan odmora. Pre svega jer mu izdržljivost tada nije bila na današnjem nivou.
Za kraj bih hteo još da kažem da ako ste najbolji nijedan žreb, nijedan loš termin, ništa vam ne može oduzeti titulu jer je tenis kao sport, najpošteniji sport, uključujući američki fudbal i NFL ligu. Imate hawkeye sistem, ako mislite da je sudija pogrešio, tražite čelendž i ispravite grešku. Dakle za razliku od fudbala, košarke i drugih sportova ovde ne zavisite od sudije već jedino od sebe, pa ako vam je žreb nešto otežao, ne mora da znači da će vas to sputati, to vam samo malo otežava posao. Danas, kada je Novak postao najbolji i kada može da dobije svakog nijedan žreb ga ne može omesti, ali danas kad je najbolji, biće mu još lakše jer će od sad i žreb raditi u njegovu korist:-)
Pozdrav svim dobrim ljudima i redakciji B92.

Toni

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji ostavljaju komentare na teniskom sajtu,dakle trebali bi nešto da znaju o tenisu,a kažu da su Gaske i Berdih teški protivnici u osmini i četvrtfinalu jednog Gren Slema. Gaske je smejuruja,on ne može ništa ni Novaku iz 2009. i 2010. a ovom Novaku danas može da bude samo trening partner. Slično važi i za Berdiha, s tim da je on nešto bolji. Prepoznajte razliku izmedju LEPOG i KVALITETNOG. Gaske ima najlepši bekend u istoriji tenisa, ali to ne znači da je opasan. Naprotiv, Novak nije mogao da dobije lakšeg protivnika u toj fazi. Šta bi za vas bilo lako,da igra sa Lajovićem?

Brainstorming

pre 12 godina

Polako ljudi, bez velike frke, sve ovo ide u rezanca! Gaske je najteži zalogaj ovde i tu će biti najčupavije jer je mali naložen ove godine a i domaći teren je u pitanju što je motiv više za njega. Kad njega pregrmi biće mu sve ravno do Kosova. Berdih (ako stigne) će biti mačiji kašalj a skidanje Federera (voleo bih da ga vidim u polufinalu ali sumnjam da će stići) po 4. put ove godine će biti pravi melem na ranu. Finale je već priča za sebe, antologija, praznik za naš tenis, istorijiski trenutak kad dobijamo najboljeg igrača na planeti. Voleo bih Nadala u tom istorijskom trenutku da to bude overavanje sa stilom ali sumnjam da će do toga doći. Rafa je ranjen dva puta i mislim da će kiksnuti i treći put, da li od Soderlinga ili Mareja, videćemo!

krle

pre 12 godina

Fenomenalan komentar na sajtu tennis.com od nekog momka "NY Jets rulez" kao odgovor na komentare u kojima se kritikuje Novakov nacin proslavljanja pobede:

"Federer and Nadal have collected a lot of fans in the past few years. The reason 'these' people don't like Djokovic's celebrations, while ignoring similar celebrations of other players, is because Djokovic is beating the cr*p out of their favorite tennis personalities - 7:0 combined in the first 5 months.

When someone is better than you or your favorite player, especially someone you used to make fun of, you will have a problem with the type of celebrations that he/she chooses. And you will complain, and whine. However there are a few options for these people:

1) Instead, be angry with yourself for cheering for losers
2) Be angry at the losers for losing
3) Switch sides, and enjoy winning

Djokovic is the most human like person on tour, and if he wants to pound his chest while pounding on his opponents, then he earned his right to do it. All the other have to suck it up. Just like the Djokovic fans had to suck it up when Federer and Rodick were making fun of his breathing problems and allergies, or just as his fans believed that Nadal was a nice guy for hugging Djokovic while he was winning against the Serb (hugs which dissapeared in recent times). So, all the power to Djokovic and his team, and if you want him to stop, you have to beat him on the tennis court... or pray that some random dude who makes money off of your blind and non-sensical idolization does that for you."

sasa jokic

pre 12 godina

Manje je bitno ko mu je prvi protivnik, bitno je ko ce mu biti protivnik u finallu! Mislim da opet ima odlican raspored za zagrevanje, ne bi trebalo da izgubi ni jedan set do finala, mad iako izgubi nije strasno.

oxydant

pre 12 godina

Bre,što je maštovit NEKO IZ MASE ! Ja sam predvideo jutros u 7,25 h.polu-
finale NADAL-MAREJ i ĐOKOVIĆ-FEDERER (na forum hr.tenis)ali iz sasvim jednostavnog razloga: pošto su u Rimu bili NADAL(1) na FEDERERA(3) a Đoković (2) na MAREJA(4),ovog puta su za PROMENU izmešali ovu četvorku i stavili 1 na 4 i 2 na 3. Kad se saberu bodovi ovih polufinalista vidi se da je tako najmanja razlika između jednog i drugog para,što je i ok.!
Ostale igrače stave u "kostur" prema mestu na rang listi.
Primedba: B-92 treba da postavi stranicu na Ttxtu sa rasporedom parova!

sasa jokic

pre 12 godina

Doslo je vreme da Nole (a i mi svi sa njim) ne moramo da vodimo racuna o zrebu, niti dastrepimo od istog. To je nekada bio slucaj sa Federerom, a i Nadalom kada su u pitanju bili turniri na sljaci. Danas sve, ali bukvalno sve zavisi od Noleta. Sa igrom koju igra danas, ne vidim ,ali prosto ne vidim igraca koji bi mogao da mu parira. Ajde da malo bolje pogledamo sta se desilo u Rimu sa Marejem. Nole ga je pocistio u prvom setu, a onda je krenu da "cuva" nagu za Nadala, Marej nije imao sta da izgubi i krenuo je da udara po loptici iz sve snage i na zalost pogadjao i moguce i nemoguce. to je poremetilo Noleta, i zamalo ga kostalo poraza, ali ,veliko ALI, On je dodao cuveni gas koji danas jedino On poseduje, i dobio je taj mec. U svim finalima taj gas je bio ocigledan, to su bili Oni momenti kada su Federer i Nadal bil izateceni ritmom, i bili samleveni u svim zavrsnicama medjusobnih meceva. Marej sada placa cenu Onih nadljudskih napora u Rimu, povredio se i pitanje je koliko ce moci da izdrzi. DelPo je rovit, i licno ne verujem da ce ikada vise uci u ritam, losa konstitucija za dugorocne rezultate. Federer je (prorodno) istorija, svaka mu cast na svemu postignutom, ali vise nije pretnja. Nadal? Mislim da niko na planeti, ukljucujuci Noleta, njega i svih nas nije mogao ni da nasluti sta ce mu se desiti u poslednjih cetiri meseca, On je apsolutno porazen od srane Noleta, u svakom segmentu igre, Ne znam sta bi to moglo da se desi u ovih par dana pa da nesto promeni u svojoj igri, glavi, kako bi bio u mogucnosti da pobedi Noleta. Posle Rima je izjavio da mora da pokusa da nadje nacin da se suptrotstavi Noletu, danas citam da je proteklih nekoliko dana obilazio prijatelje i rodbinui da o Noletu ne razmislja. Tesko je danas ubediti nekoga da ne pisem ovakve stvari zato sto sam Srbin i Noletov fan, ali superiornost koju Nole danas ima u igri nad ostalim igracima dugo nosmo videli, mozda nikada do sada.

Žak

pre 12 godina

Žreb nije preterano težak. Prva 2 kola - rutina. Mada je Hanesku u solidnoj formi. Delpo se vratio ali je teško reći kolkiko je u stanju da pruži. Nije ga bilo od Madrida. Rovit je. Ne bi ni tu trebalo da bude većih problema. Četvrto kolo - Gaske. U vrlo dobroj je formi. Polufinale Rima, izbacio Rodžera i Berdiha, domaća publika...Ništa što ne može da se završi u 3 seta. Četvrtfinale - Berdih. Igrali su više puta u zadnje vreme, Novak je ubedljivo rešavao. Čini se da ima igru za Berdiha. Polufinale je daleko, pitanje je da li će se Rodžer provući do njega. Sve u svemu mogao je i lošije da prođe. Izbegao Rodika, Congu i ostale koji mu relativno ne leže.

Djoksa

pre 12 godina

(neko iz mase, 20. maj 2011 20:30)

U velikom delu vaseg komentara ne mogu da se slozim sa vama. Slazem se samo u delu da je MOZDA bilo namestano da Nole bude iuvek u Nadalovom delu zreba na RG. Mi ljudi smo veoma skloni da uvek trazimo smisao i razlog i tamo gde ga mozda nema. Tako su i nastale religije, objasniti neobjasnjivo i dati smisao naizgled besmislenom zivotu. Ono sto vi implicirate je da postoji neko svevidece oko kao u Orvelovoj "1984". Fakticki vi ste rekli da je Novak kao glavna pretnja "sklanjan" sa puta na svakom GS-mu. Kakva besmislica! Zasto? Zaboravlja se da i Nadal i Federer moraju da pobede u SEST meceva da bi doslo do njihovog Fedal finala. Znaci oni su bili stvarno superkvalitetni teniseri kad su uspevali da se toliko puta sastaju u GS finalima ili su potkupljivani na svakom od tih GS-mova dvanaest tenisera da namerno izgube od njih. Vi kazete zbog profita?! Pa dobro! Ali ja cu da nastavim tamo gde ste vi stali. Onda je i ovih 39 Novakovih pobeda iz necijeg dzepa placeno jer su mediji zeljni profita to spremni da urade. Recite mi jedan razlog zasto onda to ne bilo tako? Novak je sad glavna vest i velika se lova okrece oko njega! Ali ja u to NE VERUJEM! Mozete me slobodno nazvati budalom ali ja ne zelim da verujem u teorije zavere. Zelim da verujem da moj zivot zavisi od mojih odluka a ne od necijeg hira. Ne zelim da verujem u "1984"! Zelim da verujem da su Novakove pobede stvarne a ne kao sto vi skriveno implcirate plod nekog zamesateljstva. Po broju glasova koje ste dobili vidim da je ovo podneblje bilo i ostalo plodno tle za lakoverne u svaki moguc oblik zavere protiv nas Srba. Kako je to tuzno!

Ivan M

pre 12 godina

Za sve koji su pobornici teorije zavere, nekoliko cinjenica:

1. Federeru u prvom kolu dolazi Lopez, koji ga je skoro dobio u Madridu. Dakle karastrofa od protivnika za pocetak, barem u odnosu na De Bakera.

2. Nadalu dolazi Izner/Ajzner. Opet, veoma nezgodan zreb za tako rani deo turnira.

3. Nole izbegava u 1/4 finalu Soderlinga (2 puta finalista, porazio Nadala i Federera u zadnja dva RG-a) i Ferera, koji je mozda treci najbolji sljakas danasnjice. Ide mu Berdih, protiv kojeg ima 6 pobeda i 1 poraz. Dakle tezak protivnik ali ne i nepremostiv.

4. Puno komentara ima u stilu "Del Potro pa Gaske ili Beluci". Kao prvo, Del Po je povredjen, i, kao sto neko rece, pitanje je da li ce uopste i doci do treceg kola. Federer ide na Janka - to je kao lako (setite se AO 2008.)? Dalje, Nadalu ide Soderling u 1/4 finala, a Federeru Ferer - cak i ne znam da li se Federer moze smatrati favoritom na tom mecu.

5. Neki bi rekli za Marija da ima lak zreb - ali za njega me bas briga, jer on mora da prodje preko Nadala (ako ga ne izbaci Viktor u 1/8 finala, naravno!).

Ljudi: zavere i namestanja zreba NEMA. Znam da u sportu te price "svi nas mrze" pale (evo pogledajte Murinja i Fergusona, koji samo pricaju tu zvaku - dakle nije svojstvena samo nama), ali ponekada (cesto?) su te price fikcija. Nole je dobio 39 uzastopnih meceva sa raznoraznim zrebovima i protiv raznoraznih protivnika. Ako iko treba da se zali na namesten zreb, to su njegovi protivnici. Dakle opustite se i uzivajte: lopta na sljaci ostavlja trag koji susija moze da proceni, dakle nema ni prilike da se namestaju sporne situacije. Ako je Nole najbolji, dobice. Ako nije, nece: i toliko! Ja se naravno nadam da hoce, ali ako ne dobije to nece biti zbog neke zavere.

Don Kihot

pre 12 godina

Za "neko iz mase"
...Auuu prijatelju - pa ja skoro nisam ovako uzivao citajuci neciji komentar kao ovaj tvoj kratak presek stanja u tenisu...Svaka cast, ali stvarno!

@Beogradjanin - J. Wolff

pre 12 godina

Velika iščekivanja, prava teniska groznica, a na forumu se “opasno”zahuktava, tu su @Nikol dž. f., Dylan Dog, Djoksa, Inspektor B, Aki, Bumbar, Ranko Rep.Srpska, Budjav Lebac, Neko iz mase...dobrodošao nazad @Rvat, tu su negde i @Borbena, @ja, Maja Majček, Nenad PVO, Biba.. (gde je Dermendžijev?), sve te komentare rado isčitavam zadnjih nekoliko godina...
Za nase neka važi slogan

NE MORAMO SE UVEK SLAGATI – ALI, MOŽEMO LEPO RAZGOVARATI

A našim teniserima u zdravlju, snazi i sportskoj sreći kada pobedama.

ALPHA&OMEGA

pre 12 godina

Omg,omg sta sada da radimo,Novak dobio najtezi moguci ishod
na zrebu?!?!? Sigurno su sve namestili,nema sanse!

Ljudi sta vam je,sta se lozite?

Ko god da je dosao u Novakovu polovinu zreba bolje da ni
ne dolazi na RG,zna sta ga ceka(krompir)! :D
Ne razumem cemu sada sva ta paranoja stvarno kada ce
Novak lepo sve da ih pocisti kao tetkica hodnik. :D
I jos jedna stvar,mislim da nema vise nikakvih pritisaka
sa bilo cije strane na Novaka.
On je sada shvatio sta moze i nema vise price...
Mogu samo da probaju da ga pobede,to im je posao ali
nece uspeti,bar ne do Vimbldona. :D (prorocnica Zorka)
Pozdrav svim ljudima i vanzemaljcima koji citaju i postuju!

Bane

pre 12 godina

Cemu tolika drama oko zreba ? Ako zeli biti prvi, znaci mora biti bolji od svih ostalih... u pet setova - u pet setova ! Onda je i stvarno spreman, i stvarno najbolji, i svi mogu da mu pljunu pod prozor. Bice mi drago ako napravi novi niz nepobedivosti, bice mi drago kad bude prvi na ATP-u ( a bice sigurno ), samo da se ne zavaravamo: pre ili kasnije (licno voleo bih negde u novembru) morace da izgubi... kao sto mu je nekad tako malo falilo da dobije Rafu, Federera, tako njega cekaju i Murey, i Conga... i svi ostali... Sledece sezone treba braniti sve ove poene, Federer ce lagano u penziju, Rafa ce igrati na pragu zdravstvenih mogucnosti, i ostace samo Murey, i veliki broj mladih lavova koji bi da skinu skalp... Koliko dugo ce se Nole nositi bremenom najboljeg...? Bicu najsrecniji ako uspe da ispise jos neku stranicu u istorijatu ove divne igre... a bicu tu i kada bude "opljuvan"... Mnogo je Novace ovo za jednu ovakvu zemlju... Hvala i napred...!!!

Sasha

pre 12 godina

Nikako se ne slažem da Novak ima težak žreb. Mislim da sem Del Potra on praktično nema u svom delu žreba igrače kojima je šljaka glavna podloga. Nisam čak ni siguran da će u trećem kolu igrati sa Del Potrom pošto je veliko pitanje u kakvoj je formi Argentinac. U svakom slučaju, imajući u vidu kako Novak sada igra, ne vidim nikakve šanse za Del Potra na šljaci. Možda na nekoj bržoj podlozi ali na šljaci ovaj nema šanse da pobedi Noleta.

Raduje me što Federer ima vrlo težak žreb pa će bilo ko da dođe u polufinalu Noletu biti prilično izmoren i time će šanse Đokovića za finale biti samo veće. Što se Nadalovog žreba tiče nije uopšte naivan. Mislim da u svakom slučaju neće kao obično "prošetati" do finala. Ima tu igrača koji su udarači, posebno je važno da je Soderling kod Nadala, koji mogu prilično da ga namuče. Izreći ću u ovom trenutku i jednu jeres, od projektovanog finala Nadal - Đoković neće biti ništa i to zato što Španac neće stići do tog meča. Nadal može da ima, na primer, ovakav put: Izner (prvo kolo), Davidenko (treće kolo), Verdasko (četvrto kolo), Soderling (peto kolo), Marej (šesto kolo). To nikako nije lak put.

Lično, najviše bih voleo da Novak igra sa najtežim mogućim protivnicima i da ih, naravno, sve pobedi. Zašto bi posle tolikoh pobeda nad najboljima na svetu sada sumnjali u njega? Ja takođe mislim da će Novaku manje naporan biti RG od bilo kog masters turnira. Prosto, posle svakog kola ima dan odmora. On će uglavnom dobijati sa 3:0, pa je jednostavno mnogo lakše igrati svaki drugi dan tri seta nego svaki dan dva. Takođe generalno smatram da je za sportistu koji je najbolji, a to Novak jeste, igra na tri seta daje dodatnu sigurnost. Na primer, Beluči je u Madridu imao prilično dobru šansu da napravi frku Novaku. U meču gde Belučiju treba tri seta za pobedu ja jednostavno ne vidim način da on izgubi takav meč.

Da rezimiram, Novak osvaja Roland Garros. Jedva čekam da onda čitam strane komentare u kojima više ne znaju šta da napišu a da odbrane "veličine" kao što su Rafa i Rodžer. A niz Novakove nepobedivosti će se samo uvećavati.

neko iz mase

pre 12 godina

Retko ostavljam komentare, obično se zadovoljavam čitanjem vesti ili eventualno tuđih komentara, ali je ovo jako bitan momenat i treba da se prokomentariše.
Krenuo bih prvo od konstantacije da su svi žrebovi NAMEŠTENI. Da neko ne bi pomislio da sam pristalica teorije zavere poslužiću se citatom iz pesme Zabranjenog pušenja "Pare, pare, pokreću svet, politiku i nogomet...". Ovde samo treba izbaciti nogomet i ubaciti tenis i manje više, to bi bilo to. Na svakom teniskom turniru profit je najbitnija stvar, ovo pričam kao čovek koji je završio Ekonomski fakultet, pa tako ne treba da čudi da Đoković igra polufinale Rima 6 sati nakon početka meča Nadal-Gaske. To nije ni sportski, ni ljudski, ali nažalost je profitabilno. Nemojte me pogrešno shvatiti, ne mislim da su oni hteli nešto loše Đokoviću, jednostavno Serđo Takini je sponzor turnira, istovremeno i Đokovićev sponzor za odeću a i Đoković je trenutno glavna vest ATP-a i jednostavno to je bilo dovoljno da Đoković dobije večernji termin jer tada dolaze italijanski bogataši i viđeni ljudi. Da bi se više zaradilo muška polufinala su razdvojena, ima ljudi koji bi voleli da vide Nadala, i tako su oni dva puta prodavali ulaznice i zaradili mnogo više nego što bi zaradili da su muška polufinala bila spojena. Da je WTA popularna kao što je bila pre 5-6 godina to se ne bi desilo, ali danas ženski tenis gotovo niko i ne gleda, i umesto dva ženska i dva muška spojena polufinala dobili smo žensko-muško polufinale i još jedno žensko-muško polufinale. Najjači argument za nameštanje žrebova Gren slem turnira su žrebovi od 2008. pa naovamo. Od momenta kad je Novak prvi put igrao finale Gren Slema (US Open 2007. sa Federerom) žrebovi su pravljeni tako da je Đoković uvek bio u Federerovom delu žreba kada su u pitanju Vimbldon, US Open i Australian Open a u Nadalovom delu žreba kada je u pitanju Rolan Garos. Razlog zašto je tako jer niko nije hteo da se nešto desi što bi onemogućilo njihovo visokoprofitabilno finale, čuveni FeDal (skraćenica od Federer-Nadal, jako popularna na zapadu). Smatralo se da Federer dominira na ova tri Gren slem turnira a Nadal na Rolan Garosu pa je Novak kao potencijalno najveća pretnja smeštan u deo žreba onog igrača koji dominira na tom Gren slem turniru. Jedini put kada se odstupilo od ovog pravila u periodu 2008-2011 je Rolan Garos 2009. kada su se Novak i Rafa mrcvarili celu sezonu šljake i kada Rafa nije mogao da odigra finale sa Federerom na najvišem nivou u Madridu, nakon čuvenog polufinala sa Đokovićem, i kada je više statirao nego igrao od umora. Novak je tada ekspresno prebačen u Federerov deo žreba.
Dakle kao što su nekadašnji žrebovi bili namešteni, ili dirigovani kako vam drago, i ovaj današnji žreb je namešten u to nema sumnje jer je profit iznad svega. Nekadašnji FeDal je izbledeo i nestao i na scenu je stupio Rafole ili Đodal (još uvek se nisu složili koji od ova dva naziva da koriste). Žreb je pravljen tako kako bih ga ja napravio da želim Đodal finale(više mi se sviđa ovaj naziv jer je Đoković na prvom mestu :-) ). Dva potencijalna protivnika kojih sam se ja najviše plašio da bi mogli da naprave problema Đokoviću su Mari i Soderling i naravno oni su smešteni u Nadalovu polovinu žreba. Zašto sam se njih plašio? Soderling je osoba koja ne zaboravlja, a naš Nole ga je u Rimu počastio sa 6:0 u drugom setu. Tako ga je i 2009. u Barseloni Nadal počastio sa 6:0 pa mu je Robin vratio porazom u četvrtoj rundi Rolan Garosa. To je dosad Rafin jedini poraz na Rolan Garosu od 6 učešća. Soderling je osoba koja, kada mu je dan, je u stanju da pobedi bilo kog protivnika, ma koliko taj protivnik bio bolji igrač od njega, svojim razornim i preciznim forhendima protiv kojih nema odbrane. To je prošle godine osetio i Federer u četvrfinalu Rolan Garosa, u svom jedinom porazu od Soderlinga (skor između njih dvojice je 16:1). Taj poraz je inače prekinuo Federerov niz od 23 uzastopna polufinala Gren slem turnira. Dakle, Soderling je nepredvidiv i voli da prekida nizove i da ne bi prekinuo Novakov, super je što je u drugoj polovini žreba. Drugi opasan igrač za Novaka je Mari i verovatno najopasniji igrač za njega u naredne 2-3 godine. Igrač sa neverovatnim teniskim mogućnostima za koje verujem da su ravne Novakovim i sa samo jednim velikim problemom, glavom. To je igrač sa istim repertoarom udaraca kao Novak, ima malo kvalitetniji prvi servis ali i malo slabiji forhend, istim brzinskim sposobnostima, ali ne tako izraženom fleksibilnošću kao Novak,i malo boljom kontraofanzivom, Novak menja inicijativu u poenu jednim udarcem dok Mari jednim udarcem iz faze odbrane ima skoro čisti viner. Viši je od našeg Novaka za dva centimetra ali je i malo teži. Faktički, on je malo viša, teža i defanzivnija verzija Đokovića i nadajmo se da neće nikad rešiti probleme u glavi (znam da nije lepo to što pričam) jer bi on mogao postati tenier koja bi mogao da dobija našeg Novaka, ne svaki put, ali recimo svaki drugi put što verujem da niko od nas to ne bi voleo.
Kada gledamo Nadalovu stranu žreba organizator se trudio da mu skloni sa puta Del Potra jer je to teniser koji bio bolestan ili ne uvek može da predstavlja Nadalu problem. On je prebačen u Novakov deo žreba jer Novak ima bolji skor sa njim (3:0). Dvoumio sam se jedino oko Davidenka (inače za one koji ne znaju, Davidenko je jedini aktivni teniser koji ima sa Nadalom pozitivan međusobni skor 6:4 i u poslednja četiri susreta je dobio Nadala) jer mi je bilo čudno da on bude u Nadalovom delu žreba ali kada sam na sajtu ATP-a pogledao, video sam da nije nikad dobio Nadala na šljaci već da ima 3 poraza, a i znajući da Davidenko ove godine ne blista i tu su sklopile kockice.
Za kraj bih morao konstatovati kako istorija ima čudnu osobinu da se ponavlja. Na predstojećem Rolan Garosu bi se mogle ponoviti jedna od dve već zabeležene teniske istorije.
Prva istorija bi bila 2008. godina kada je Nadal postao broj jedan pobedivši Federera u Vimbldonu, koji je bio njegovo poslednje utočište pred zahuktalim Nadalom. U današnjem slučaju to bi značilo pobedu Đokovića nad Nadalom na Rolan Garosu koji je njegovo poslednje utočište i krunisanje Đokovića za teniskog broja jedan.
Druga istorija je 1984. i prekidanje Mekenroovog niza od 42 vezane pobede u finalu Rolan Garosa od strane Ivana Lendla koji je izgubio prethodna 4 Gren Slem finala. U današnjem slučaju to bi značilo prekidanje Đokovićevog niza od 45 vezane pobede (39 pobeda dosad + 6 pobeda do finala) od strane Marija koji je izgubio svoja prethodna 3 Gren Slem finala.
Najiskrenije se nadam da će se ponoviti prva teniska istorija :-)
Izvinite na malo podužem komentaru i nadam se da ćete ga objaviti. Veliki pozdrav za sve iskrene ljubitelje tenisa i redakciju B92.

joj

pre 12 godina

nije lose... izbegao je:
- ferera (ili federera, zavisi ko pobedi),
- soderlinga (koji je zadnja 2 puta igrao u finalu),
- mareja (koji mu je pravio mnogo problema u Rimu)
- melcera (koji ga je izbacio prosli put sa RG)

S druge strane:
- Del Potro je tezak, ali jos nije ono sto je bio i nadam se da ne dostigne taj nivo na sljaci bas na ovom turniru.
- Gaske je opasan, ali mislim da nije velika prepreka
- Berdih takodje opasan, ali ipak je ovo sljaka

Na kraju, ipak moram da primetim da nije vazno kome dolazi Federer ili Marej, ne zato sto su podjednako dobri, vec zato sto idu protiv Tipse i Trojke, i tu ce im biti posljednja stanica... koliko je samo Nadal imao srece da ne naleti na nakog naseg... uvek mu se zreb otvori...

Ena NS

pre 12 godina

Mene jedino sad zanima šta će da se desi kada Novak jednog dana (nadam se ne skoro) izgubi meč itd. Koliko će njegovih "vernika" ostati na portalu B92? Prvo ste ga preterano kudili, sad ga preterano dižete u nebeske visine. A on je to što jeste i što mu niko više neće oduzeti što god da se desi u nastavku. "Vidimo" se.....

boombar

pre 12 godina

@ Vladimir
Verovatno na nekom Argentinskom sajtu, između ostalih komentara, stoji: "Novak Đoković je ove godine osvojio 7 turnira od čega 2 na šljaci gde je u finalu pobedio el Rafaela. U polufinalu Rima je odigrao meč u 3 seta koji je trajao 3 časa a samo 15-ak sati nakon toga u finalu je pomeo već pomenutog el...".
Dugo već gledamo ove "obične" turnire pa su mnogi zaboravili da se GS mečevi igraju nakon dana pauze. Ne vidim ni jedan razlog da se Novak pa i ostali igrači ne oporave dovoljno za to vreme.
Plašimo se Del Potra? Plašimo se Gaskea? Pa kad bi Novak ovako razmišljao verovatno ne bi danas bio tu gde je. Ako Novak bude poražen od bilo kojeg igrača u duelu u kome je dao sve od sebe onda ni on a pogotovo mi nemamo za čime da žalimo. Treba pružiti ruku i čestitati. Međutim celi tour je svestan koliko puno znoja i krvi treba da bi se pobedio Novak! Nije to više samo pitanje tehnike i snage. Tu se otvara i treća dimenzija, mentalna, i to je dimenzija u kojoj su se gubili i najbolji i najjači. Najbolji primer je pomenuti el Toro.
Ja samo znam da će Novak zapeti iz sve snage nebi li osvojio Pariz! U to budite ubeđeni. Ako padne u tom pokušaju s moje strane će imati istu podršku kao i dosad.
P.S.
Ako si komentar napisao da ne urekneš Novaka, onda ga potpisujem.
Idemo dalje.

Nole No.1

pre 12 godina

Posle onakvog teskog polufinala, i pobede nad Nadalom u finalu Rima,nista vise nije nemoguce! To je prosto tako!! Sansa za to prvo mesto je dobijena,nadam se da ce je iskoristiti jer zasluzuje! NAPRED NOLE!!!!!

Pera

pre 12 godina

Vrlo tezak zreb za Noleta, kao da ga je Nadal izvlacio. Ili mozda Ana :)

DelPotro u 3. kolu, Gasquet/Bellucci u 4. - tesko da je moglo gore.

Milan

pre 12 godina

Voleo bih da Novak ne nasedne na pricu da je favorit za RG. Obisao sam sve za tenis reprezentativne sajtove, pogledao kvote i jasno je da vecina veruje da Novak na RG nema sanse pored Nadala. Tako da ako neko od Novakovih cita ove komentare, molim Vas, ne nasedajte na te price da je favorit, ne opterecujte ga previse. Ja bi na njegovom mestu igrao u inat, jer vidim da se svi nesto prave ludi i jos uvek ne veruju da je Novak br.1 trenutno. A jeste. Sve najbolje.

FYI

pre 12 godina

Ala se ovaj Murray provlaci pa to je strasno. Prva dva kola protiv kvalifikanata. Izem ti iskusenje. Onda dodje tako naodmoren i pravi se vazan kako ga tesno Nole pobedjuje. Murray nikada ne moze predstavljati Noletu opasnost ukoliko oba izdrzavaju isti tempo i isti broj meceva. Dakle da je Murray na ovom RG bio u Noletovoj polovini, Nole bi ga odvalio. Ovako je Noletu teze kada ide na Federera, jer je Federer mnogo tvrdoglaviji i uporniji od Murraya.
Ali sta je tu je, Nole je stena, izdrzace sve podmetacine. Onda ce i pobede biti jos sladje, a i to prvo mesto ima jos vise da ga ponese.

Inspector Bloch

pre 12 godina

Setih se jutros, jednog jutra, neke...davne godine kada sam kao srednjoskolac, stajao u redu, udisuci,ostri, cisti panonski vazduh posle kosave,u redu ispred knjizare 'Matice Srpske', cekajuci da se orvori..nebih li dosao u vlasnistvo knjige, ili, bolje receno DISKUSIJE koja je izrasla u knjigu, D.Kisa 'Cas anatomije'; knjiga je iz stamparije bila izasla predhodne noci..tako da je jos mirisala na stamparsku boju..; jos izlazeci iz knjizare..sam poceo da citam...;TAKO nekako sam se i danas osecao..cekajuci zreb; Sada znam, vise nego sigurno, sto rece vec neko ovde, da sam uz Novaka,postao teniski ovisnik!Sve, sam uredno, odstampao (opet miris boje!)izcitao..iskombinovao..cudno VAN Novaka!? Mislim, samo one tri cetvrtine; zvuci arogantno, ali ja sada tu,sebi, malo mogu pomoci, zato sto sam misljenja da Novak naprosto uzima ovaj GR, i da je samo put do finala, kolikogod interesantan,..nista drugo nego etapa koja se mora 'odraditi'; Svi, sa ovog sajta, znaju da je gajim duboko postovanje prema SVIM, sportistima bez razlike, i da moj trenutni stav nema nikakve veze sa 'podcenjivanjem 'VELIKIH', ali isto tako koliko sam nekada bio oprezan ( procitajte nase postove, posle Ozi-a) sada ne mogu!Ne,ja kao ja, nego Novak to ne dozvoljava..;

Sto se ostalog tice, mislim da Mari ima najlaksi posao..ali ne, necu cak ni o tome..zato sto smatram jos uvek da ce se OVOGODISNJI RG, a i dalja sezona, RADIKALNO razlikovati od svih dosadasnjih( sigurno, zadnjih 4/5 godina);
-nasa dva druga momka: Viktor bi MOGAO do Marija ( Dolgopolov juce pobedi Ferera, a danas ispade od Haneskua!)Janko, eh..kada bi..

Sto se devojaka tice, opstavljam im da nas iznenade!

Ostanite mi u zdravlju, i uzivajmo!

Pozdrav,

p.s.KO god da ste @Rvat...simpaticno svracanje!

Marjan

pre 12 godina

Zreb ko zreb protiv nekog mora da igra, da nisu ovi protivnici bili bi neki drugi, svi su teski kada ih krene, u prvih 20 nema lakih protivnika.
Del Potra je dobijao i na sljaci i na betonu i za sada vodi sa 3-0, dobio ga je u Rimu 2009 godine kada je Delpo imao odlicnu sezonu(osvojio U.S Open)i to je bio poslednji put da su se susreli. Beluci ili Gaske? Videli smo u Madridu, Beluci mislim da nije mentalno spreman da naudi Djokovicu, a Gaske se nije proslavio u Indian velsu ali odlicno udara pogotovu bekend. Ferer ili Feki? Ferer velika radilica uporan i zilav protivnik ali mislim da Novak ima igru i snagu za takve, Federer, "dobar je on"! Ukoliko bi on izdrzao do polufinala onda je bolje da za ishod meca pita dobrog mu drugara Vilandera pa sta god on da kaze (a recice sigurno da ga vidi u finalu sa Nadalom)uvek bude suprotno.:)Optimisticki sa moje strane. Bilo kao bilo neka Nole nastavi u dobrom ritmu i na visokom nivou,prodje prvo kolo ciste glave a za dalje cemo videti. Uzivajmo u tenisu.

bane

pre 12 godina

I dalje su po mom mišljenju najteži protivnici Nadal i Federer jer stvarno odskaču od drugih (zajedno sa Đokovićem) na GS takmičenjima. Vidim da mnogi podcenjuju Federera ali to je geška jer je on na svakom GS ekstremno opasan a i trenutno je u solidnoj formi.
Sa druge strane precenjuju se Del Potro i Marej. Činjenica je da je Novak izgubio jedan set od njega ali samo zato što je pre vremena izgubio fokus na meč a ne što je Marej napravio neki igrački preokret. Pa u prvom setu je dobio samo 1 gem, šta dalje komentarisati.
Za Đokovića su opasniji oni iz drugog plana kakav je bio onaj Belucci pa i Wawrinka pa i to u slučaju da ne udje dovoljno motivisan u igru. Nadam se da je toga svestan. On nema šta više da se opterećuje prvim mestom koje je gotova stvar čak iako ne udje u finale. U tom slučaju promocija se samo odlaže koju nedelju. Treba da namiriše u vazduhu svoj treći GS trofej i to je ono što će mu dati gorivo za napad. Niko ga više ne zaslužuje od njega. Ja mu u tome želim sreću!

Mirko

pre 12 godina

Ha ha.. Pa ovo je smešno, ja mislim da svima njima nije naklonjen žreb,
jer za protivnika imaju Novaka Đokovića. Trebalo bi da se zapitaju, gde su grešili u životu pa im sada sleduje kazna.. hahahaha..

kimi

pre 12 godina

Čitam komentare i primetio sam da niko ne spominje Nadalovog protivnika u prvom kolu- Džona Isnera. Čovek odlično servira i siguran sam da neće biti baš lak zalogaj. Može čak i da se desi da neki od( najverovatnije 3) setova završi i u taj-brejku.

dj!

pre 12 godina

NOVAKU SVE MINA do MINE. Izgleda da je bolje biti na Viktorovoj ili Janakovoj pozici jer su oni dobili slabije protivnike u prvom kolu od NOvaka, kao što je i u navedenoj grupi Mari, po običaju, prošao najbolje jer Melcer je daleko slabiji od Soderlinga,Berdiha,Ferera. !!!

Biti Srbin, DIVNO, DOSTOJANSTVENO i FANTASTICNO sto i Zapad zna, VISOKO NAS CENI, i ZATO na svim takmicenjima POSTAVLJA NAJTEZE PROTIVNIKE Srbima ili srpskoj reprezentaciji.

OVO je veliki izazov za Novaka. Velika šansa da se dodatno inspiriše, motiviše i nastavi sa pobedama. Kako NOVAK KAŽE : " Poraz NIJE MOJA OPCIJA!"

NADAM SE DA CE Zapad biti zadovoljan što naš Nole pobedjuje do kraja godine!!! VALJDA ĆE TO Zapadu biti dovoljno za sve rekorde koje izvlače iz naftalina!!!

NOVAKU SREĆNO !!!! DA BUDE ZDRAV, koncentrisan, odmoran, DA SE RADUJE i da najlepše proslavi svoj 24. rodjendan u nedelju 22. maja !!!! SREĆNO, SREĆNO, SREĆNO !!!!
(nikol dž.femija, 20. maj 2011 16:29)


Na cemu si ti prijatelju? Daj malo, hocu i ja. zapad, zapad, zapad, teorije zavere bla bla bla... Vatikan, Nato, Fbi, svi diriguju zreb za nas nebeski narod da nas uniste, jel da?

scarface

pre 12 godina

Teze od ovoga skoro da nije ni moglo. Delpotro i Gaske su po svim kladionicama odmah iza vodece cetvorke i Ferera. Zatim Berdih, jedino je tu imao malo srece, ali stvarno malo. Ceh je slabiji od Ferera ali pitanje da li i od preostale dvojice mogucih protivnika koje je mogao dobiti u cetvrtfinalu - Soderlinga i Melcera. Polufinale - Federer, druga mogucnost je bio Marej. Sve u svemu koliko je bilo srece u Rimu, da su svi ovi bili na Nadalovoj strani sada je sve otislo na Noletovu stranu. Valjda ce biti i nekih iznenadjena pa nece dolaziti bas ovim redom, kao u Rimu gde se Nadal nije susreo ni sa jednim protivnikom iz ocekivanog kostura. U suprotnom bice cupavo.

Napred Nole

Aca

pre 12 godina

Da li moze pojasnjenje kako se odredjuje ko ce sa kim da igra?
Da li ide prvi cetvrti,drugi i treci pa tako dalje kako se ko nalazi na ATP listi ili??
Hvala

Dylan Dog

pre 12 godina

Đoković je u vrlo interesantnoj polovini žreba i u sasvim solidnoj četvrtini. Izuzev diskontinuiteta u liku HMDP-a, Noletovi protivnici su vrlo lepo sukcesivno dozirani po snazi, što je uvek poželjno ako se konačno ide na Rafu Nadala.

Naravno, nije baš bilo neophodno da se odmah u 3. kolu potencijalno suočava sa Del Potrom, ali nema se gde. Ko ima sve potrebne i dovoljne uslove da bude glavni favorit za osvajanje turnira - ne može i ne treba da bira protivnike. Svaki protivnik je težak kao da je Nadal i tako treba pristupiti svakom meču. Svako eventualno "čišćenje" protivnika je dobra investicija u naredne mečeve. Dakle - pametno maksimalno od starta (ovo pamentno se ne odnosi na taktiziranje radi kakvog čuvanja snage, već radi prevencije eventualnih povreda).

U svakom slučaju, bolje je da u Novakovj polovini bude Rodžer (njemu svaka čast na minulom radu), nego osvedočeno neugodni Endi Marej. Novaku se, dakle, pruža mogućnost da dobije Rodžera u meču na 3 dobijena seta - na šljaci! Uspeh u tom smislu bi bio prava uvertira za Vimbldonsku travu u mentalnom smislu. Naravno, ne bismo smeli potceniti i poslovično nezgodnog Davida Ferera. Sve u svemu, fini zadaci za Novaka i prave poslastice za sve Ljubitelje tenisa.

Svakako bi nam bili zanimljivi i potencijalni dueli 3. runde između RF-a i Janka, kao i Dolgopolova i Viktora.

Novaku, a ostalim našim teniserima, želim puno zdravlja i sportske sreće, i konačno, uspešni završetak ovosezonske kampanje na crvenoj evropskoj šljaci, a svima nama - puno dobrog tenisa!

Uzdravlje!

Dylan Dog

pre 12 godina

@Rvat

Nisam skoro pročitao ovako nadahnut i vrcav komentar kao Vaš. Očigledno da apsitnencija ima i svojih dobrih strana. ;)
Svaka čast na trudu i bravo za tekst - bilo je pravo zadovoljstvo pročitati ga!

Pozdrav,

nikol dž.femija

pre 12 godina

NOVAKU SVE MINA do MINE. Izgleda da je bolje biti na Viktorovoj ili Janakovoj pozici jer su oni dobili slabije protivnike u prvom kolu od NOvaka, kao što je i u navedenoj grupi Mari, po običaju, prošao najbolje jer Melcer je daleko slabiji od Soderlinga,Berdiha,Ferera. !!!

Biti Srbin, DIVNO, DOSTOJANSTVENO i FANTASTICNO sto i Zapad zna, VISOKO NAS CENI, i ZATO na svim takmicenjima POSTAVLJA NAJTEZE PROTIVNIKE Srbima ili srpskoj reprezentaciji.

OVO je veliki izazov za Novaka. Velika šansa da se dodatno inspiriše, motiviše i nastavi sa pobedama. Kako NOVAK KAŽE : " Poraz NIJE MOJA OPCIJA!"

NADAM SE DA CE Zapad biti zadovoljan što naš Nole pobedjuje do kraja godine!!! VALJDA ĆE TO Zapadu biti dovoljno za sve rekorde koje izvlače iz naftalina!!!

NOVAKU SREĆNO !!!! DA BUDE ZDRAV, koncentrisan, odmoran, DA SE RADUJE i da najlepše proslavi svoj 24. rodjendan u nedelju 22. maja !!!! SREĆNO, SREĆNO, SREĆNO !!!!

BOB

pre 12 godina

Zrijeb nije bio savrsen za Novaka ali cini mi se da je bolje sto u polufinalu ide na Federera nego na Mareja koji se definitivno vratio u formu.S druge strane Marej nikako ne lezi Nadalu tako da i tu Novak ima sansu da porazom Nadala bude prvi. Sve u svemu RG je sansa za Djokovica ali ne bi se trebao opterecivati jer posle slijedi Wimbledon i nova prilika,bolja podloga i tu treba traziti pravu sansu za 1. mjesto.

Djoksa

pre 12 godina

Ne bih komentarisao zreb. Za Novaka Djokovica je svaki mec do, nadam se, finala RG mala matura (malo finale). Ovih sest meceva su ispit njegove zrelosti kao i igrackog znanja. Secam se 2009god (ne ponovila se!), kada je imao igru ali zato sto nije mogao da preboli poraz od Nadala (nezrelost) je propustio najvecu, do tada, sansu da uzme RG (osvojio Federer). Sada imamo potpuno suprotnu situaciju, Nole je (pored Nadala,naravno) glavni favorit. Nadam se da sad nece uci na ovaj turnir presamouvereno. Svi njegovi protivnici ce protiv njega, da se zargonski izrazim, kidati i najveca greska koju bi mogao da napravi je da ocekuje da ce se protivnici uplasiti. Jer njegov "skalp" mnogo vredi, ne zbog toga sto je nepobedjen ove sezone koliko zbog toga sto je pobedio dva puta u istoj godini kralja sljake ( od 2005god pa naovamo to nijednom igracu nije uspelo) u njegovom kraljevstvu. Dakle, Nole OPREZ(!), jer mnogi ce sve karte da bace na to da te pobede, pa makar zbog iscrpljenosti morali da predaju u sledecem kolu. Zbog toga mislim da da ce u svakom mecu prvi set biti jako bitan, jer treba pilicima na vreme potseci krila! :)
Ne verujem da ce Mari, ako i dospe do polufinala, biti na bilo koji nacin pretnja Nadalu. Razlog zbog kojeg je Novak imao problema sa njim u Rimu je zbog toga sto je njegov prvi servis je bio ispodprosecan i sto je Mari svojom defanzivom i svojim bekend slajsevima terao Novaka da se mnogo fizicki trosi. Jer za odigravanje slajsa vam ne treba snaga a Novak je morao svaku tu lopticu da napadne ako je hteo da stekne inicijativu u poenu (morao je da loptici da da svu snagu a ne da "ukrade" energiju iz nje kao sto to savrseno radi Federer). To Nadalu nece predstavljati ni najmanji problem jer njegova igra se zasniva na spinu sa kojim uspesno dize loptice i sa najmanjim odskokom. Sve Marijeve pobede protiv Nadala su dosle kao odraz njegove jako ofanzivne igre, nikad mu nije prosla taktika koju je koristio protiv Novaka. Dodatni problem je i njegov mentalitet, jer zna lako da se demoralise kad mu krene lose. Ko zna kako ce onaj poraz u Rimu uticati na njega?
Nadal je i dalje prvi favorit za osvajanje RG. Zasto? Iz istih onih razloga zbog kojih je i Real Madrid favorit za osvajanje LS svake godine bez obzira na igru. A to je tradicija, a tradicija se gradi na titulama. Nadal ih ima 5 na RG a Novak (zasad) nema nijednu. Dakle, da bi napravio ime na RG, Novak mora da ga osvoji! Zasad je samo izazivac, naravno najveci ali jos uvek samo izazivac. Iz tog razloga ne bi smo smeli da tovarimo teret nasih prevelikih ocekivanja na Novakova pleca. Secam se njegovog prvog GS-em finala (USO 2007god), kad je izgoreo u prevelikoj zelji. Sto se tice Nadala ne mogu a da ne primetim jednu, da tako kazem, pravilnost kod njega. 2008god osvaja RG, Wimbldon (prvi posle Borga vezuje ova 2 GS-ma) i zlatnu olimpijsku medalju. 2009god osvaja AO i MK i... nista vise?!? 2010god osvaja sve Masterse na sljaci, RG, Wimbldon i USO. A 2011god mu pocinje jos i gore nego 2009god i nastavlja se u istom ritmu... Da li ova pravilnost ce prerasti u zakonitost? Taj neki dobar osecaj, pored Noletovih fantasticnih igara, mi i daje veliku nadu pred ovaj RG! Ne znam da li se ovo desava namerno ili slucajno ali na trenutak mi je izgledalo kao da Nadal tankuje ove godine sa zeljom da sledece osvoji sva 4 GS-ma i zlatnu olimpijsku medalju. Kakva pomisao! Ali zasto je ne izreci? Na njegovu zalost, nije racunao na ovakvog Noleta i verujem da ce sad pored svih njegovih tikova dobiti jos jedan na samu spomen imena Novaka Djokovica... :D
Jos samo da kazem da u eventualnom projektovanom polufinalu sa Federerom Nole ce imati djavolski tezak posao sa Federerom. Jer ne postoji opasnija zivotinja od ranjenog lava... Ali Rodzerov jednorucni bekend je njegova najslabija tacka koju ce Novak itekako znati da iskoristi.
PS: Ispunila mi se zelja da u Novakovom delu zreba budu oni koji idu po poene umesto onih koji ih cekaju. Mari, Simon, O.Rohus i ostala bratija znaju kao kakav vampir da vam se nakace i da vam isisaju svu energiju. De baker, Hanesku, Delpo, Gaske/Beluci, Berdih i Federer nisu od te fele. Tako da ocekujem, naravno ako ih sve prodje, da ce Noletu ostati dosta energije za finale.
Srecno Nole!

klokan_@

pre 12 godina

Žreb nije ni težak, ni lak. Jednostavno, ako je pravi budući br. 1 - Novak dolazi do finala. Uopšte nije važno ko je prekoputa mreže i to nije prepotentno mišljenje, nego fakat koji je dokazan 39 puta.
Mada, čak i ako ne osvoji RG, ili ispadne pre svih očekivanja, treba skinuti kapu ovom momku jer očigledno zna da igra tenis. Nije sve u brojevima...

OBJEKTIVNO

pre 12 godina

Ne razumem one koji kukaju kako Novak ima tezak zreb. Ako je njemu tezak, kako li je tek njihovim protivnicima? Bolje da iz meca u mec ima tezeg protivnika nego da ima sve lake protivnike i u 1/4 ili 1/2 naidje na malo jaceg i BOOM izgubi. Tako ste pricali i za Rim i sta je uradio? Zreb je savrseno napravljen jer iz kola u kolo zahteva sve bolju i bolju igru Novaka. Koliko ja znam Djokovic kad god je imao najtezi zreb najvise je i dogurao na turniru!

Pozdrav!

nenad hadza

pre 12 godina

opa,federer pa nadal...jedva cekam da im vidim kisele osmehe kad ih skocka nas NOLE.naravno ako stignu do duela sa njim.jedva cekam.

Charlie

pre 12 godina

@Rvat
Stvarno ti se divim na zgubidanstvu...odakle ti svega, a pre svega vremena da ovoliko pises...

PS Nije na nacionalnoj vec na sustinskoj osnovi :)

kiza

pre 12 godina

Sto vise setova to manja sansa za protivnike....Nole se malo regenerise i igra kao da je prvi minut meca...e sad ako se kojim cudom desi da nekog tourovca krene ko nikad u zivotu protiv Noleta(pritom nole mora da igra bez reketa i sa povezom preko ociju) i to jos potraje tri seta onda mozda ne osvoji turnir...u protivnom zna se...ima nole da ih ostavi u prasini sljake...

Floro Flores

pre 12 godina

Skijavone je trabalo da bude na zrebu sa Nadalom jer je aktuelna sampionka,a takva je prekasa.. Medjutim nije lepa kao Ana,ciji je to jedini preostali adut

Vladimir

pre 12 godina

Juan Martin Del Potro je poslednji meč na šljaci izgubio u polufinalu RG 2009 od Federera. Ove godine, na šljaci je osvojio turnir u Estorilu pobedivši između ostalih Soderlinga, prepustivši mu 5 gemova. Povukao se zbog povrede kuka pred meč sa Nadalom u Madridu. Na tom turniru u drugom kolu je pobedio Marina Ćilića 6:3 6:0, iako je povredu zaradio u meču koji je igrao pre toga protiv Južnog.

Ранко Србин Република Срп(б)ска

pre 12 godina

Да сад не бих свакога копирао ја ћу одприлике да одговорим некима на некакве ставове са којима се ја не слажем.....прво, ја се не плашим Дел-Потра, чак напротив мислим да нема шта у три сета да тражи.....ја се плашим Гаскеа, он је веоам талентован, али с'друге стране не довољно припремљен да игра са Ђоковићем ни на два сета, а камоли три добијена.....Федерер-Ферер-искрено бих више волио Федерера у полу-финалу са Ђоковићем, јер напада више тј. ризикује и то на шљаци и самим тим му падају могућности, јер осим што ће лопте пуно ићи у мрежицу и аут, Ђоковић ће тим више и стизати те његове ризичне лопте, а и не може физички да се носи са Ђоковићем, а Ферер је жилав ко опанак и јако незгодан......у финалу, ехх стварно не знам, нисам од оних што каже да је Мареј паметнији од Надала, не би Надал био ту гдје јесте да нема ништа у глави и поред физикалија. Мареј је много намучио Ђоковића у полуфиналу, а тај исти Ђоковић је против одморнијег Надала побиједио 2:0 е сад, ако је по томе гледати Мареј је незгоднији, али има један добар сегменат за противнике Ени Мареја, а то је да није баш психички добар и да га је у неизвјесним завршницама лакше добити него Надала. С' Дуге стране Надал је искуснији, јак и зна како се осваја, па бих за нијансу волио Мареја у финалу, али најважније да Ђоковића послужи здравље и биће све како треба, надам се и ако Бог да први на АТП листи већ од 6. Јуна ....све најбоље Типсаревићу и Троицком, можда и они избаце једног од ових, све је могуће. Али једно сам сигуран, а то је ако Бог да живота и здравља Ђоковићу да га је сад још теже добити на три добијена и да ће противници још брже падати, него кад је на два....ЂОКОВИЋУ СРБИНЕ САМО ХРАБРО ТО ТИТУЛЕ!!!

Antuntun

pre 12 godina

De Baker, Hanesku, Gaske/Belucci, Del Potro, Berdih, Federer... Dakle teško da je moglo gore... DE BAKER momak koji je supertalentovan, a takvi su najteži protivnici kad su rasterećeni, a upravo je to slučaj ovde, može da zada probleme Novaku, otegne meč...posebno što je prvo kolo i svi očekuju da će Novak da ga počisti, mislim da ne postoji teži protivnik u prvom kolu... Gledao sam ga ove godine u prvom kolu Madrida kad je kao autsajder dobio nekadašnjeg kralja šljake J.C Ferrera..prvi set je izgubio lagano, a onda kad se oslobodio i pustio ruku najpre je izjednačio a onda i potpuno počistio Karlosa sa šljake... Hanesku je jedini lagan iz ove perspektive, mada i njemu šljaka više leži nego ostale podloge, onda GASKE, šta reći , jedan od najtalentovanijih na turu, konačno prelomio u glavi i dobio Federera u Rimu prošle nedelje, i to u dva taj brejka, onda je ispao od Nadala mada je teško izgubio prvi set 7:5, ipak bilo bi previše za njega u ovom trenutku da je dobio i Rafu... DEL POTRO, još uvek rovit ali u stalnom usponu forme, čovek koji je je dobio Federa u 5 setova pre dve godine i to u finalu Garosa, sve je samo ne lak protivnik, ako mu krene...au.... Bedrdih, čovek koji drži konstantnost na šljaci ove sezone manje opasan od Delpa ali nezgodan jako... I onda ako Novak prođe sva ta iskušenja dolazi Federer, nikad rasterećeniji, nikad motivisaniji, gladan kao nikad...toliko je neumesan da prelazi u drskost, posle 30ak pobeda Djokovića na pitanje šta misli o tome, rekao je, da, TO JE INTERESANTNO??!!!.. Šta reći... A danas čitam kako Novaka i ne spominje kao pretnju na Garosu, nego vidi sebe i Rafu u finalu... To je još jedna vrsta antiviteške borbe koju vodi isluženi kralj koji očajnički želi tron makar još jednom,makar na kratko..pogađate na kome želi da istrese svu svoju frustraciju zvanu Sezona 2011... Ali to u neku ruku pokazuje i slabost kojom odiše...Ako dođe do duela njega i Novaka, krenuće po pravilu ultra ofanzivno kao što je prošle nedelje uzeo set Nadalu u Rimu... Que serra, serra...

prolaznik

pre 12 godina

Nije lose, moglo je i bolje :) jedino sto bode oci je to sto Murrey nema ama bas nijednog ozbiljnog protivnika do polufinala! Mada kakav je igrac, ne bi me cudilo da bas zbog toga kiksne, ali to je blizu nemoguceg. Federer ce se vala namuciti, Nadal, onako , par ozbiljnih meceva,ali za njega ne bi trebalo biti problema. NOLE! Da je Delpo onaj od prosle godine, bilo bi to pakleno,ovako, nadam se da nece biti vecih problema (pa covek je hteo odustati od turnira), ostalo vec lakse, cini se bez velikih problema do polufinala ( a sve govori ni u polufinalu ) i onda napad na prvo mesto i presto ! Cini se da je napravljeno mesto za Roland Garros pehar u vitrini ! Samo napred, Novace !

OBJEKTIVNO

pre 12 godina

Odlican zreb za Novaka. I sto je najbolje Federer je u Djokovicevoj polovini zreba ( ej Federer u Noletovoj polovini zreba a ne obrnuto - kako lepo zvuci). Jos bolje sto je Del Potro u polovini zreba sa Novakom, upravo takav igrac treba Noletu da ga malo razdrma, ali sanse da uzme Novaku set su mizerne. Novaku je otvoren put do polufinala gde ga ceka susret sa Federerom koji ce najvise imati problema sa Fererom ako uopste dodje do toga. Mislim da su zaista male sanse da ne bude finale Djokovic-Nadal, osim ako Murray ne odigra sjajno. A sto se finala tice sve je moguce. McEnroe je 4 puta zaredom dobijao Lendla u finalima, a izgubio u finalu RG u 5 setova. Nadam se da ce istorija nece ponoviti!

oxydant

pre 12 godina

Ovakav žreb sam priželjkivao! Nole izbegao Mareja do finala. Marej je tre-
nutno najopasniji protivnik Noletu.Ovako,ako ne ispadne ranije,Nadal će ga
eliminisati u polufinalu.Epilog je poznat.Vidimo se pred skupštinom !!!

branimir bjelica

pre 12 godina

Kao prvo bojim se samo Gaskea,gledao sam u Rimu turnir i decko je jako napredovao,trener mu je Piatti talijan,super isusni stari trener koji u dusu zna Noleta.Ima najljepsi beckhand sa Federerom,igrao je super sa Nadalom.Ponavljam samo se njega pribojavam,ne bojim pogrijesio sam.Dalje Delpo ne moze krenuo je u formu ali preskociti nadala u Madridu i citav Rim je krenuti iz pocetka.Ako dodje do dugackog meca ne moze sa Noletom.Ljudi nemozete vjerovati kako se Nole krece,ponavljam gledam ga godinama ali je to sada drugi igrac.Dalje je na redu Berdic,ali on nema glavu za 3 seta.Dalje mislim da Federer nece ni doci do Noleta,provukao se sa Felisianom nedavno.A onda veliki upitnik da li ce Nadal dobiti Marija?Mari ima najlaksi respored do polufinala i imace dobre sanse sa Rafom.Prognoza igraju 5 setova i ne zna se ko je vise lipsao.Upamtite,Rafa ne melje snagom vise,ne samo sa Noletom.Predvidjebje svasta ce biti do polufinala.Ljudi pocinjem polako da govorim od subote vece kada sam u Rimu potpuno izgubio glas poslije Nole-Marej.Zao mi je sto vise nasih ljudi nije moglo da gleda turnir u Rimu uzivo,fenomenalan osjecaj.Sta reci,Nole ne trci,ljudi on leti po terenu.Rafa mu poceo slati one balone znaci ne zna vise sta da radi trazi nacina da Nole pogrijesi.A Nole kao trebao biti umoran.Nole dobiva RG ljudi vjerujte mi!Jako puno talijana navija za Noleta,malo smo ih i mi popalili u finalu.Pozdrav svima iz Italije od jednog tenis-drogerasa!!!C I A O

NIKOLA

pre 12 godina

U Novakovom dijelu zrijeba del potro, berdih ,gaske, pa u 1/2f federer ili ferer... Jos su i soderlinga trebali smjestiti u noletov dio pa da nadalu ne smeta niko do mareja u 1/2f ako uopste dodje marej do tamo! Ali u finalu nadal zna sta ga ceka, i ako je izjavio da se ne plasi novaka, ali i on sam zna koliko ima istine u toj izjavi! Ajmo NOLE ... Idemo do kraja dok ne nauce kako treba postovati KRALJA -)

uxyzapenje

pre 12 godina

Jedino cega sam se 'plasio'... Znaci u ovom trenutku najveca opasnost, po meni, po Novakov niz i prvo mesto je del Potro... Znaci vise bih voleo Nadala u 3. kolu nego njega...

Ljudska zloba nema granica

pre 12 godina

Bas se pitam hoce li mu kupiti drzava stan kad bude osvojio prvo mesto i u kom delu Panceva ce se nalaziti?
(Vlada, 20. maj 2011 13:08)
Neumesan komentar na racun Nadje Higl. Uostalom, njoj je grad Pancevo DODELIO stan u trajno vlasnistvo, sto znaci da ga moze dozivotno koristiti, ali ne i prodati, menjati, ostaviti naslednicima.
Ko ne veruje :
http://www.b92.net/sport/na_vodi/plivanje.php?yyyy=2009&mm=08&dd=11&nav_id=375854
A kad smo kod tenisa : Naravno, Napred Nole do 3. GS titule !

boxa

pre 12 godina

del potro bi bio opasan rival da je spreman ,ali je bio povredjen i sigurno nece biti na najvisem nivou,a Novak nikad jaci ne ulazi u Gren slem,ne vidim igraca koji moze da ga zaustavi!

Rvat

pre 12 godina

ROLLANND GARROSS - Ždrijebe
Samo je Nole kriv za ovaj naprasni prekid peglanja antipatičnih košulja (avaj prođe blagoslovljena zima, kad je bilo dovoljno ispeglati okovratnik), i što tek povremeno i ovlaš zavrtim kutlačom (šta ti je samački život) ni negledajući šta se burlja u garavu loncu i šta sad, ovako mučki udaram po tastaturi, pardon tipkovnici.
Daklem, poslije par godine medijskog bojkota ovog portala od strane najuglednijeg, najjeftinijeg, a bogami i najzgodnijeg dopisnika iz prijateljske i nesvrstane Hrvatske, desile se neke stvari koje svojom izuzetnošću nadmašuju taštinu izuzetnog.
A to podrazumjeva, od silna batinanja, usijana dupenceta izvjesnih Nadala, Federera, Murraya i ostale mediokretske teniske buranije.
A kad smo se već latili pera, pardon tastature, pardon tipkovnice, onda ću razmotriti i ostale „naše“ „adute“, e više zbog toga što su „naši“ nego „aduti“.

Daklem, idemo po ždrijebu:

Nanravno, kako i spada, prvo HERREN:

LJUBA TRUBA – ćelava legenda lagano, poput presita udava, gamiže prema (zasluženoj) mirovini i povremeno, onako ako se nađe usput, zabaci glavu, razjapi žvale i zaguta neki masniji zalogaj.
Zemljica R.G. nije baš pogodna za taj penzionerski đir pa je teško očekivati da će tu omastiti brk.
TROICKI – kad je igra tenis života, ko neumitni zao usud, u ždrijebu bi mu se ispriječio Nole. A tu bi se i jače delije us.... Jedino zgodno bilo šta ga je izbjega u Davis cupu, dapače, bili u istom timu i eto, osvoji i on.. Dakle, kad mu se ovaj konačno sklonija, nestala i forma. Sad je ni vam ni tam. Ždrijeb, opet izgleda jako zgodno do Murray u osmini..
TIPSA – čudljivi i duhoviti kratkonogi (za rvacke pojmove i onaj njegov šorc) srpski tenisač mi nekako baca na dobro. Neznan, kakva je ona njegova ozljeda sa BG opena, ali, ako je to u redu, treba bi preko Dodiga do Federera u trećem.
DODIG – sa 24 dobro igra challangere i još bolje izbjegava otmičare po Kazahstanima, sa 25 osvanija na ATP turnirima i prvi put uša među prvih 100, sa 26 evo ga u prvi 50... Strah me i pomisliti diće biti u 35-oj! A sve to krenulo nakon što je nakon nekog finala challangera u Finskoj zavrndejija pijat za drugoplasiranog ravno u zid, usput kletući tradicionalni finski lopovluk! Dakle pravi Bosanac, dakle pravi Hrvat! Zapravo, poslije Novaka, trenutno najuspješniji hrvatski tenisač. Ali čini se da će ga Tipsa u drugom dovatiti prije FedEx-a u trećem..
MARIN – avaj i pomagaj. Taman kad pomisliš da nemre gore od Nishikorija, Mayera, razbuca ga Tipsa. Taman pomisliš da od toga ne može gore, Del Potro mu da tri gema. Da tri (3) gema i odustane od turnira zbog povrede. Dno dna. Pakla. A da je pravi – moga bi sve do Đokice u četvrt-finalu. Ovako, (pre)teško i preko Montanesa u drugom.
KARLO – Kod njega je pravilo - šta servis donese, a ne ždrijeb. Ali brate ovaj put – Del Potro u prvom kolu, a ako ovaj preda zbog ozljede – Nole u trećem. Avaj i lele!

Pa eto, kad već moramo, FRAUEN:
JJ – unatoč kroničnom nedostatku servisa i uopće winner udaraca, svojevremeno došla do prve pozicije na svijetu. Grijeh bi bija reći nezasluženo, jer kad neko sa takvim argumentima (čast izvrsnom kretanju) ostvari taj rezultat, to je ko na Formulu 1 krenuti sa nekim Zastava modelom. I uspjeti! Sa druge strane, kad vidim šta je sve Nole napravija, i još je malo za preskočiti Rafu, nešto mi i to govori o ženskom tenisu.. A trebala bi do Scavione u osmini. Dalje..
Lijepa ANA – citiraću vlastitog sebe. U jednom trenutku bila kraljica. I odlučila to naplatiti. I među šminkom, prijemima, kamerama, dekolteima, naslovnicama, parfemima, ... zagubiše se reketi. I sad ih traži. I sad će ona... Samo ove štikle...
JOVANOVSKI – bi, nebi, bi, nebi, nebi, nebi..
LUČIĆ – aj, još govori da je naša. Teniserski – koliko je tu toga proćerdano (ne njenom krivicom), no nadam se da sad mirno spava i čista srca ide na trening. Kada i onoliko koliko je NJOJ to stalo. Šarapova, prvo kolo! Šta reći..

NOLE – kategorija za sebe! I ne samo u ovom štivu.
Elem, dakle – ide po sve!
1) Rekord od 42 startne pobjede J.P. McEnrea – polufinale.
2) Prvo mjesto na ATP listi - finale
3) Treća Grand slam titula – drugo kolo. Šalim se – pobjeda!
Peljavog, ali i legendarnog, američkog dripca, pardon Irca, trebao bi stići da igra – tavom. E, finale ..
Razmotrimo malo njegove igračke argumente:
a) Servis – najvažniji teniski udarac (započinje svaki poen) i zapravo najslabije njegovo oružje. Trenutno je 15-20-ti na turu. Nije prošlogodišnji grossen katastroffen kad je ima, itekako ima, više duplih nego aseva, ali još nije dostiga servis iz 2008. Ubi ga eksperiment sa Todom. No na zemljici to najmanje smeta. (Zapravo jedino što smeta je Rafa Nadal)
b) Forehand – šta reći..
c) Backhand – šta reći..
d) Volej i igra na mreži – varira od izvanrednog (Miami) do prosječnog (Rim). Sve u svemu – ok!
e) Drop shot – šta reći..
f) Lob – šta reći..
g) Fizička sprema – bilo bi kao prethodna dva da nije bilo Murraya. Problem je na zemlji što se u nedostatku servis winnera svaki punat oduži, pa tako i meč. Čak i kad je konačni rezultat tipa 6-2 6-4! Akmoli u tri seta. Pa tako iz dana u dan, onda naletiš na prčevitog Del Potra u trećem kolu, Gasqueta (Belluci) u osmini, pa..
h) Igračka inteligencija i taktičke sposobnosti – šta reći..
i) Ždrijeb – dakle šta drugo vengo – grossen katastroffen (Del Potro u trećem, Gasquet (Belluci) u četvrtom itd. Za svakog osim njega! Pardon – i Rafe. Samo da ne izgubi previše snage..

Eto u kvalifikacijama igra i moj Šibenčanin – Škugor. U stvari preciznije je reći – iz Dubrave (A Šibenik i Dubrava su, štovani čitatelju, tako, omanje vareši, nedaleko od Bilica). Za onako štrkljasta momka ima (logično) osrednju hitrinu i (nelogično) osrednji servis. Krenuo jopet solidno i jopet prida u drugom kolu zbog ozljede. A tako zgodno izgledalo! A ispalo, igrački i financijski – avaj!

Sve u svemu, reka bi – ko da je Nole iz svih isisa njihove resurse i tako osta jedini koje može učiniti nešto – nego sve, a njih ostavija blede i anemične.
Dakle u drugi tjedan ulazi Nole i – jedan slučajni dobitnik (prolaznik).

p.s.
Eh, u nekim godinama, nemreš bez sjete, nostalgije i uopće nekakvog šunjavluka. Pa mi se neda ovo zatvoriti bez Marija. Je, je, Ančića, ako ste zaboravili. Čujem da se dohvatija drugog najtalentiranijeg hrvatskog Srbina ili srpskog Hrvata (kako komu drago) – Fiće Krajinovića i da ga (skupa sa bratom) trenira. I valjda je te prelazno, zarazno, šta li.., uspjeli dogurati do sedmomjesečne pauze zbog ozljede!?! Za nevirovati...

Aki

pre 12 godina

Odličan žreb za Đokovića, jer Murray je poštimao svoju igru na pesku, tako da je pored Novaka i Nadala najveći favorit turnira. A sa njim bi mogao tek u finalu da igra. Za one koje misle da je Del Potro najveći izazov, samo da potsetim da je Delpo još uvek rovit, predao je meč protiv Nadala u Madridu i nema dovoljno kondicije za meč od 3 seta a kamoli za maraton od 5. Sa trčanjem koje nameće Đoković, nema šanse da izdrži. Federer je enigma, može da stigne do polufinala, može da ispadne i pre, ali na šljaci nema šta da traži protiv Đokovića, kada već nije mogao na betonu. Nadal nema više status kralja šljake, načeo ga je Murray, nastavio Đoković i stvarno će imati težak zadatak u polufinalu protiv Škota. Pozdrav svim ljubiteljima belog sporta.

Sad će i sa Federerom imati 4:0 ove szone! ;)))

pre 12 godina

Ovo je svakako kruna dossadašnje karijere De Bakera - uskoro će moći da sa ponosom priča kako je igrao sa Đokovićem na RG! Još, ako uspe da mu uzme gem, a da ne oduzime previše vremena Đokoviću, moći će da bude i više nego zadovoljan.

Gadlak

pre 12 godina

Federer, Del Potro, Ferrer, Berdych, Gasque, Belluci. Oni su u Djokovicevoj polovini. Po malo cudno. Kao da se neko veoma trudi da mu oteza rusenje rekorda Mkenroa. Znaci nece mu samo biti tesko vec od trece runde protiv Del Potra, nego ga i u 4 toj sigurno cega jaci protivnik, pa onda Berdych u QF, Federer u SF i vjerovatno Nadal u finale. Veoma tezak i cudan zrijeb. Vec od trece runde je biti ili ne biti.
Dok Murrey i Nadal nema ni da se oznoje do SF.

igor

pre 12 godina

Solidan raspored, sto se tice Del Potra, o.k. teniser, ali svakako ne bollji od Mareja ili Ferera. Dobro je sto Federer nalece prvo na Ferera od kojeg moze glat da izgubi jer je u ocajnoj formi,tako da je odlicno sto se Nole oslobadja jednog od ove dvojice,mozda cak i bolje da igra sa Federerom.
Bitno je da je samo izbegao do finala Mareja, naravno Nadal je sa druge strane zreba. Marej je bio najblizi da ga pobedi, vratio se u formu, igra opasno i ne bi me cudilo da Marej pobedi Nadala sto bih voleo jer igra ne samo snagom vec i mozgom, a i odlican je prijatelj sa Noletom.
Srecno, Nole barem do finala kada postajes i zvanicno broj jedan, a onda opusteno u finalu i da uzmes i Rolan Garos!!

neko iz mase

pre 12 godina

Retko ostavljam komentare, obično se zadovoljavam čitanjem vesti ili eventualno tuđih komentara, ali je ovo jako bitan momenat i treba da se prokomentariše.
Krenuo bih prvo od konstantacije da su svi žrebovi NAMEŠTENI. Da neko ne bi pomislio da sam pristalica teorije zavere poslužiću se citatom iz pesme Zabranjenog pušenja "Pare, pare, pokreću svet, politiku i nogomet...". Ovde samo treba izbaciti nogomet i ubaciti tenis i manje više, to bi bilo to. Na svakom teniskom turniru profit je najbitnija stvar, ovo pričam kao čovek koji je završio Ekonomski fakultet, pa tako ne treba da čudi da Đoković igra polufinale Rima 6 sati nakon početka meča Nadal-Gaske. To nije ni sportski, ni ljudski, ali nažalost je profitabilno. Nemojte me pogrešno shvatiti, ne mislim da su oni hteli nešto loše Đokoviću, jednostavno Serđo Takini je sponzor turnira, istovremeno i Đokovićev sponzor za odeću a i Đoković je trenutno glavna vest ATP-a i jednostavno to je bilo dovoljno da Đoković dobije večernji termin jer tada dolaze italijanski bogataši i viđeni ljudi. Da bi se više zaradilo muška polufinala su razdvojena, ima ljudi koji bi voleli da vide Nadala, i tako su oni dva puta prodavali ulaznice i zaradili mnogo više nego što bi zaradili da su muška polufinala bila spojena. Da je WTA popularna kao što je bila pre 5-6 godina to se ne bi desilo, ali danas ženski tenis gotovo niko i ne gleda, i umesto dva ženska i dva muška spojena polufinala dobili smo žensko-muško polufinale i još jedno žensko-muško polufinale. Najjači argument za nameštanje žrebova Gren slem turnira su žrebovi od 2008. pa naovamo. Od momenta kad je Novak prvi put igrao finale Gren Slema (US Open 2007. sa Federerom) žrebovi su pravljeni tako da je Đoković uvek bio u Federerovom delu žreba kada su u pitanju Vimbldon, US Open i Australian Open a u Nadalovom delu žreba kada je u pitanju Rolan Garos. Razlog zašto je tako jer niko nije hteo da se nešto desi što bi onemogućilo njihovo visokoprofitabilno finale, čuveni FeDal (skraćenica od Federer-Nadal, jako popularna na zapadu). Smatralo se da Federer dominira na ova tri Gren slem turnira a Nadal na Rolan Garosu pa je Novak kao potencijalno najveća pretnja smeštan u deo žreba onog igrača koji dominira na tom Gren slem turniru. Jedini put kada se odstupilo od ovog pravila u periodu 2008-2011 je Rolan Garos 2009. kada su se Novak i Rafa mrcvarili celu sezonu šljake i kada Rafa nije mogao da odigra finale sa Federerom na najvišem nivou u Madridu, nakon čuvenog polufinala sa Đokovićem, i kada je više statirao nego igrao od umora. Novak je tada ekspresno prebačen u Federerov deo žreba.
Dakle kao što su nekadašnji žrebovi bili namešteni, ili dirigovani kako vam drago, i ovaj današnji žreb je namešten u to nema sumnje jer je profit iznad svega. Nekadašnji FeDal je izbledeo i nestao i na scenu je stupio Rafole ili Đodal (još uvek se nisu složili koji od ova dva naziva da koriste). Žreb je pravljen tako kako bih ga ja napravio da želim Đodal finale(više mi se sviđa ovaj naziv jer je Đoković na prvom mestu :-) ). Dva potencijalna protivnika kojih sam se ja najviše plašio da bi mogli da naprave problema Đokoviću su Mari i Soderling i naravno oni su smešteni u Nadalovu polovinu žreba. Zašto sam se njih plašio? Soderling je osoba koja ne zaboravlja, a naš Nole ga je u Rimu počastio sa 6:0 u drugom setu. Tako ga je i 2009. u Barseloni Nadal počastio sa 6:0 pa mu je Robin vratio porazom u četvrtoj rundi Rolan Garosa. To je dosad Rafin jedini poraz na Rolan Garosu od 6 učešća. Soderling je osoba koja, kada mu je dan, je u stanju da pobedi bilo kog protivnika, ma koliko taj protivnik bio bolji igrač od njega, svojim razornim i preciznim forhendima protiv kojih nema odbrane. To je prošle godine osetio i Federer u četvrfinalu Rolan Garosa, u svom jedinom porazu od Soderlinga (skor između njih dvojice je 16:1). Taj poraz je inače prekinuo Federerov niz od 23 uzastopna polufinala Gren slem turnira. Dakle, Soderling je nepredvidiv i voli da prekida nizove i da ne bi prekinuo Novakov, super je što je u drugoj polovini žreba. Drugi opasan igrač za Novaka je Mari i verovatno najopasniji igrač za njega u naredne 2-3 godine. Igrač sa neverovatnim teniskim mogućnostima za koje verujem da su ravne Novakovim i sa samo jednim velikim problemom, glavom. To je igrač sa istim repertoarom udaraca kao Novak, ima malo kvalitetniji prvi servis ali i malo slabiji forhend, istim brzinskim sposobnostima, ali ne tako izraženom fleksibilnošću kao Novak,i malo boljom kontraofanzivom, Novak menja inicijativu u poenu jednim udarcem dok Mari jednim udarcem iz faze odbrane ima skoro čisti viner. Viši je od našeg Novaka za dva centimetra ali je i malo teži. Faktički, on je malo viša, teža i defanzivnija verzija Đokovića i nadajmo se da neće nikad rešiti probleme u glavi (znam da nije lepo to što pričam) jer bi on mogao postati tenier koja bi mogao da dobija našeg Novaka, ne svaki put, ali recimo svaki drugi put što verujem da niko od nas to ne bi voleo.
Kada gledamo Nadalovu stranu žreba organizator se trudio da mu skloni sa puta Del Potra jer je to teniser koji bio bolestan ili ne uvek može da predstavlja Nadalu problem. On je prebačen u Novakov deo žreba jer Novak ima bolji skor sa njim (3:0). Dvoumio sam se jedino oko Davidenka (inače za one koji ne znaju, Davidenko je jedini aktivni teniser koji ima sa Nadalom pozitivan međusobni skor 6:4 i u poslednja četiri susreta je dobio Nadala) jer mi je bilo čudno da on bude u Nadalovom delu žreba ali kada sam na sajtu ATP-a pogledao, video sam da nije nikad dobio Nadala na šljaci već da ima 3 poraza, a i znajući da Davidenko ove godine ne blista i tu su sklopile kockice.
Za kraj bih morao konstatovati kako istorija ima čudnu osobinu da se ponavlja. Na predstojećem Rolan Garosu bi se mogle ponoviti jedna od dve već zabeležene teniske istorije.
Prva istorija bi bila 2008. godina kada je Nadal postao broj jedan pobedivši Federera u Vimbldonu, koji je bio njegovo poslednje utočište pred zahuktalim Nadalom. U današnjem slučaju to bi značilo pobedu Đokovića nad Nadalom na Rolan Garosu koji je njegovo poslednje utočište i krunisanje Đokovića za teniskog broja jedan.
Druga istorija je 1984. i prekidanje Mekenroovog niza od 42 vezane pobede u finalu Rolan Garosa od strane Ivana Lendla koji je izgubio prethodna 4 Gren Slem finala. U današnjem slučaju to bi značilo prekidanje Đokovićevog niza od 45 vezane pobede (39 pobeda dosad + 6 pobeda do finala) od strane Marija koji je izgubio svoja prethodna 3 Gren Slem finala.
Najiskrenije se nadam da će se ponoviti prva teniska istorija :-)
Izvinite na malo podužem komentaru i nadam se da ćete ga objaviti. Veliki pozdrav za sve iskrene ljubitelje tenisa i redakciju B92.

Rvat

pre 12 godina

ROLLANND GARROSS - Ždrijebe
Samo je Nole kriv za ovaj naprasni prekid peglanja antipatičnih košulja (avaj prođe blagoslovljena zima, kad je bilo dovoljno ispeglati okovratnik), i što tek povremeno i ovlaš zavrtim kutlačom (šta ti je samački život) ni negledajući šta se burlja u garavu loncu i šta sad, ovako mučki udaram po tastaturi, pardon tipkovnici.
Daklem, poslije par godine medijskog bojkota ovog portala od strane najuglednijeg, najjeftinijeg, a bogami i najzgodnijeg dopisnika iz prijateljske i nesvrstane Hrvatske, desile se neke stvari koje svojom izuzetnošću nadmašuju taštinu izuzetnog.
A to podrazumjeva, od silna batinanja, usijana dupenceta izvjesnih Nadala, Federera, Murraya i ostale mediokretske teniske buranije.
A kad smo se već latili pera, pardon tastature, pardon tipkovnice, onda ću razmotriti i ostale „naše“ „adute“, e više zbog toga što su „naši“ nego „aduti“.

Daklem, idemo po ždrijebu:

Nanravno, kako i spada, prvo HERREN:

LJUBA TRUBA – ćelava legenda lagano, poput presita udava, gamiže prema (zasluženoj) mirovini i povremeno, onako ako se nađe usput, zabaci glavu, razjapi žvale i zaguta neki masniji zalogaj.
Zemljica R.G. nije baš pogodna za taj penzionerski đir pa je teško očekivati da će tu omastiti brk.
TROICKI – kad je igra tenis života, ko neumitni zao usud, u ždrijebu bi mu se ispriječio Nole. A tu bi se i jače delije us.... Jedino zgodno bilo šta ga je izbjega u Davis cupu, dapače, bili u istom timu i eto, osvoji i on.. Dakle, kad mu se ovaj konačno sklonija, nestala i forma. Sad je ni vam ni tam. Ždrijeb, opet izgleda jako zgodno do Murray u osmini..
TIPSA – čudljivi i duhoviti kratkonogi (za rvacke pojmove i onaj njegov šorc) srpski tenisač mi nekako baca na dobro. Neznan, kakva je ona njegova ozljeda sa BG opena, ali, ako je to u redu, treba bi preko Dodiga do Federera u trećem.
DODIG – sa 24 dobro igra challangere i još bolje izbjegava otmičare po Kazahstanima, sa 25 osvanija na ATP turnirima i prvi put uša među prvih 100, sa 26 evo ga u prvi 50... Strah me i pomisliti diće biti u 35-oj! A sve to krenulo nakon što je nakon nekog finala challangera u Finskoj zavrndejija pijat za drugoplasiranog ravno u zid, usput kletući tradicionalni finski lopovluk! Dakle pravi Bosanac, dakle pravi Hrvat! Zapravo, poslije Novaka, trenutno najuspješniji hrvatski tenisač. Ali čini se da će ga Tipsa u drugom dovatiti prije FedEx-a u trećem..
MARIN – avaj i pomagaj. Taman kad pomisliš da nemre gore od Nishikorija, Mayera, razbuca ga Tipsa. Taman pomisliš da od toga ne može gore, Del Potro mu da tri gema. Da tri (3) gema i odustane od turnira zbog povrede. Dno dna. Pakla. A da je pravi – moga bi sve do Đokice u četvrt-finalu. Ovako, (pre)teško i preko Montanesa u drugom.
KARLO – Kod njega je pravilo - šta servis donese, a ne ždrijeb. Ali brate ovaj put – Del Potro u prvom kolu, a ako ovaj preda zbog ozljede – Nole u trećem. Avaj i lele!

Pa eto, kad već moramo, FRAUEN:
JJ – unatoč kroničnom nedostatku servisa i uopće winner udaraca, svojevremeno došla do prve pozicije na svijetu. Grijeh bi bija reći nezasluženo, jer kad neko sa takvim argumentima (čast izvrsnom kretanju) ostvari taj rezultat, to je ko na Formulu 1 krenuti sa nekim Zastava modelom. I uspjeti! Sa druge strane, kad vidim šta je sve Nole napravija, i još je malo za preskočiti Rafu, nešto mi i to govori o ženskom tenisu.. A trebala bi do Scavione u osmini. Dalje..
Lijepa ANA – citiraću vlastitog sebe. U jednom trenutku bila kraljica. I odlučila to naplatiti. I među šminkom, prijemima, kamerama, dekolteima, naslovnicama, parfemima, ... zagubiše se reketi. I sad ih traži. I sad će ona... Samo ove štikle...
JOVANOVSKI – bi, nebi, bi, nebi, nebi, nebi..
LUČIĆ – aj, još govori da je naša. Teniserski – koliko je tu toga proćerdano (ne njenom krivicom), no nadam se da sad mirno spava i čista srca ide na trening. Kada i onoliko koliko je NJOJ to stalo. Šarapova, prvo kolo! Šta reći..

NOLE – kategorija za sebe! I ne samo u ovom štivu.
Elem, dakle – ide po sve!
1) Rekord od 42 startne pobjede J.P. McEnrea – polufinale.
2) Prvo mjesto na ATP listi - finale
3) Treća Grand slam titula – drugo kolo. Šalim se – pobjeda!
Peljavog, ali i legendarnog, američkog dripca, pardon Irca, trebao bi stići da igra – tavom. E, finale ..
Razmotrimo malo njegove igračke argumente:
a) Servis – najvažniji teniski udarac (započinje svaki poen) i zapravo najslabije njegovo oružje. Trenutno je 15-20-ti na turu. Nije prošlogodišnji grossen katastroffen kad je ima, itekako ima, više duplih nego aseva, ali još nije dostiga servis iz 2008. Ubi ga eksperiment sa Todom. No na zemljici to najmanje smeta. (Zapravo jedino što smeta je Rafa Nadal)
b) Forehand – šta reći..
c) Backhand – šta reći..
d) Volej i igra na mreži – varira od izvanrednog (Miami) do prosječnog (Rim). Sve u svemu – ok!
e) Drop shot – šta reći..
f) Lob – šta reći..
g) Fizička sprema – bilo bi kao prethodna dva da nije bilo Murraya. Problem je na zemlji što se u nedostatku servis winnera svaki punat oduži, pa tako i meč. Čak i kad je konačni rezultat tipa 6-2 6-4! Akmoli u tri seta. Pa tako iz dana u dan, onda naletiš na prčevitog Del Potra u trećem kolu, Gasqueta (Belluci) u osmini, pa..
h) Igračka inteligencija i taktičke sposobnosti – šta reći..
i) Ždrijeb – dakle šta drugo vengo – grossen katastroffen (Del Potro u trećem, Gasquet (Belluci) u četvrtom itd. Za svakog osim njega! Pardon – i Rafe. Samo da ne izgubi previše snage..

Eto u kvalifikacijama igra i moj Šibenčanin – Škugor. U stvari preciznije je reći – iz Dubrave (A Šibenik i Dubrava su, štovani čitatelju, tako, omanje vareši, nedaleko od Bilica). Za onako štrkljasta momka ima (logično) osrednju hitrinu i (nelogično) osrednji servis. Krenuo jopet solidno i jopet prida u drugom kolu zbog ozljede. A tako zgodno izgledalo! A ispalo, igrački i financijski – avaj!

Sve u svemu, reka bi – ko da je Nole iz svih isisa njihove resurse i tako osta jedini koje može učiniti nešto – nego sve, a njih ostavija blede i anemične.
Dakle u drugi tjedan ulazi Nole i – jedan slučajni dobitnik (prolaznik).

p.s.
Eh, u nekim godinama, nemreš bez sjete, nostalgije i uopće nekakvog šunjavluka. Pa mi se neda ovo zatvoriti bez Marija. Je, je, Ančića, ako ste zaboravili. Čujem da se dohvatija drugog najtalentiranijeg hrvatskog Srbina ili srpskog Hrvata (kako komu drago) – Fiće Krajinovića i da ga (skupa sa bratom) trenira. I valjda je te prelazno, zarazno, šta li.., uspjeli dogurati do sedmomjesečne pauze zbog ozljede!?! Za nevirovati...

Aki

pre 12 godina

Odličan žreb za Đokovića, jer Murray je poštimao svoju igru na pesku, tako da je pored Novaka i Nadala najveći favorit turnira. A sa njim bi mogao tek u finalu da igra. Za one koje misle da je Del Potro najveći izazov, samo da potsetim da je Delpo još uvek rovit, predao je meč protiv Nadala u Madridu i nema dovoljno kondicije za meč od 3 seta a kamoli za maraton od 5. Sa trčanjem koje nameće Đoković, nema šanse da izdrži. Federer je enigma, može da stigne do polufinala, može da ispadne i pre, ali na šljaci nema šta da traži protiv Đokovića, kada već nije mogao na betonu. Nadal nema više status kralja šljake, načeo ga je Murray, nastavio Đoković i stvarno će imati težak zadatak u polufinalu protiv Škota. Pozdrav svim ljubiteljima belog sporta.

igor

pre 12 godina

Solidan raspored, sto se tice Del Potra, o.k. teniser, ali svakako ne bollji od Mareja ili Ferera. Dobro je sto Federer nalece prvo na Ferera od kojeg moze glat da izgubi jer je u ocajnoj formi,tako da je odlicno sto se Nole oslobadja jednog od ove dvojice,mozda cak i bolje da igra sa Federerom.
Bitno je da je samo izbegao do finala Mareja, naravno Nadal je sa druge strane zreba. Marej je bio najblizi da ga pobedi, vratio se u formu, igra opasno i ne bi me cudilo da Marej pobedi Nadala sto bih voleo jer igra ne samo snagom vec i mozgom, a i odlican je prijatelj sa Noletom.
Srecno, Nole barem do finala kada postajes i zvanicno broj jedan, a onda opusteno u finalu i da uzmes i Rolan Garos!!

branimir bjelica

pre 12 godina

Kao prvo bojim se samo Gaskea,gledao sam u Rimu turnir i decko je jako napredovao,trener mu je Piatti talijan,super isusni stari trener koji u dusu zna Noleta.Ima najljepsi beckhand sa Federerom,igrao je super sa Nadalom.Ponavljam samo se njega pribojavam,ne bojim pogrijesio sam.Dalje Delpo ne moze krenuo je u formu ali preskociti nadala u Madridu i citav Rim je krenuti iz pocetka.Ako dodje do dugackog meca ne moze sa Noletom.Ljudi nemozete vjerovati kako se Nole krece,ponavljam gledam ga godinama ali je to sada drugi igrac.Dalje je na redu Berdic,ali on nema glavu za 3 seta.Dalje mislim da Federer nece ni doci do Noleta,provukao se sa Felisianom nedavno.A onda veliki upitnik da li ce Nadal dobiti Marija?Mari ima najlaksi respored do polufinala i imace dobre sanse sa Rafom.Prognoza igraju 5 setova i ne zna se ko je vise lipsao.Upamtite,Rafa ne melje snagom vise,ne samo sa Noletom.Predvidjebje svasta ce biti do polufinala.Ljudi pocinjem polako da govorim od subote vece kada sam u Rimu potpuno izgubio glas poslije Nole-Marej.Zao mi je sto vise nasih ljudi nije moglo da gleda turnir u Rimu uzivo,fenomenalan osjecaj.Sta reci,Nole ne trci,ljudi on leti po terenu.Rafa mu poceo slati one balone znaci ne zna vise sta da radi trazi nacina da Nole pogrijesi.A Nole kao trebao biti umoran.Nole dobiva RG ljudi vjerujte mi!Jako puno talijana navija za Noleta,malo smo ih i mi popalili u finalu.Pozdrav svima iz Italije od jednog tenis-drogerasa!!!C I A O

Djoksa

pre 12 godina

Ne bih komentarisao zreb. Za Novaka Djokovica je svaki mec do, nadam se, finala RG mala matura (malo finale). Ovih sest meceva su ispit njegove zrelosti kao i igrackog znanja. Secam se 2009god (ne ponovila se!), kada je imao igru ali zato sto nije mogao da preboli poraz od Nadala (nezrelost) je propustio najvecu, do tada, sansu da uzme RG (osvojio Federer). Sada imamo potpuno suprotnu situaciju, Nole je (pored Nadala,naravno) glavni favorit. Nadam se da sad nece uci na ovaj turnir presamouvereno. Svi njegovi protivnici ce protiv njega, da se zargonski izrazim, kidati i najveca greska koju bi mogao da napravi je da ocekuje da ce se protivnici uplasiti. Jer njegov "skalp" mnogo vredi, ne zbog toga sto je nepobedjen ove sezone koliko zbog toga sto je pobedio dva puta u istoj godini kralja sljake ( od 2005god pa naovamo to nijednom igracu nije uspelo) u njegovom kraljevstvu. Dakle, Nole OPREZ(!), jer mnogi ce sve karte da bace na to da te pobede, pa makar zbog iscrpljenosti morali da predaju u sledecem kolu. Zbog toga mislim da da ce u svakom mecu prvi set biti jako bitan, jer treba pilicima na vreme potseci krila! :)
Ne verujem da ce Mari, ako i dospe do polufinala, biti na bilo koji nacin pretnja Nadalu. Razlog zbog kojeg je Novak imao problema sa njim u Rimu je zbog toga sto je njegov prvi servis je bio ispodprosecan i sto je Mari svojom defanzivom i svojim bekend slajsevima terao Novaka da se mnogo fizicki trosi. Jer za odigravanje slajsa vam ne treba snaga a Novak je morao svaku tu lopticu da napadne ako je hteo da stekne inicijativu u poenu (morao je da loptici da da svu snagu a ne da "ukrade" energiju iz nje kao sto to savrseno radi Federer). To Nadalu nece predstavljati ni najmanji problem jer njegova igra se zasniva na spinu sa kojim uspesno dize loptice i sa najmanjim odskokom. Sve Marijeve pobede protiv Nadala su dosle kao odraz njegove jako ofanzivne igre, nikad mu nije prosla taktika koju je koristio protiv Novaka. Dodatni problem je i njegov mentalitet, jer zna lako da se demoralise kad mu krene lose. Ko zna kako ce onaj poraz u Rimu uticati na njega?
Nadal je i dalje prvi favorit za osvajanje RG. Zasto? Iz istih onih razloga zbog kojih je i Real Madrid favorit za osvajanje LS svake godine bez obzira na igru. A to je tradicija, a tradicija se gradi na titulama. Nadal ih ima 5 na RG a Novak (zasad) nema nijednu. Dakle, da bi napravio ime na RG, Novak mora da ga osvoji! Zasad je samo izazivac, naravno najveci ali jos uvek samo izazivac. Iz tog razloga ne bi smo smeli da tovarimo teret nasih prevelikih ocekivanja na Novakova pleca. Secam se njegovog prvog GS-em finala (USO 2007god), kad je izgoreo u prevelikoj zelji. Sto se tice Nadala ne mogu a da ne primetim jednu, da tako kazem, pravilnost kod njega. 2008god osvaja RG, Wimbldon (prvi posle Borga vezuje ova 2 GS-ma) i zlatnu olimpijsku medalju. 2009god osvaja AO i MK i... nista vise?!? 2010god osvaja sve Masterse na sljaci, RG, Wimbldon i USO. A 2011god mu pocinje jos i gore nego 2009god i nastavlja se u istom ritmu... Da li ova pravilnost ce prerasti u zakonitost? Taj neki dobar osecaj, pored Noletovih fantasticnih igara, mi i daje veliku nadu pred ovaj RG! Ne znam da li se ovo desava namerno ili slucajno ali na trenutak mi je izgledalo kao da Nadal tankuje ove godine sa zeljom da sledece osvoji sva 4 GS-ma i zlatnu olimpijsku medalju. Kakva pomisao! Ali zasto je ne izreci? Na njegovu zalost, nije racunao na ovakvog Noleta i verujem da ce sad pored svih njegovih tikova dobiti jos jedan na samu spomen imena Novaka Djokovica... :D
Jos samo da kazem da u eventualnom projektovanom polufinalu sa Federerom Nole ce imati djavolski tezak posao sa Federerom. Jer ne postoji opasnija zivotinja od ranjenog lava... Ali Rodzerov jednorucni bekend je njegova najslabija tacka koju ce Novak itekako znati da iskoristi.
PS: Ispunila mi se zelja da u Novakovom delu zreba budu oni koji idu po poene umesto onih koji ih cekaju. Mari, Simon, O.Rohus i ostala bratija znaju kao kakav vampir da vam se nakace i da vam isisaju svu energiju. De baker, Hanesku, Delpo, Gaske/Beluci, Berdih i Federer nisu od te fele. Tako da ocekujem, naravno ako ih sve prodje, da ce Noletu ostati dosta energije za finale.
Srecno Nole!

Ljudska zloba nema granica

pre 12 godina

Bas se pitam hoce li mu kupiti drzava stan kad bude osvojio prvo mesto i u kom delu Panceva ce se nalaziti?
(Vlada, 20. maj 2011 13:08)
Neumesan komentar na racun Nadje Higl. Uostalom, njoj je grad Pancevo DODELIO stan u trajno vlasnistvo, sto znaci da ga moze dozivotno koristiti, ali ne i prodati, menjati, ostaviti naslednicima.
Ko ne veruje :
http://www.b92.net/sport/na_vodi/plivanje.php?yyyy=2009&mm=08&dd=11&nav_id=375854
A kad smo kod tenisa : Naravno, Napred Nole do 3. GS titule !

Sad će i sa Federerom imati 4:0 ove szone! ;)))

pre 12 godina

Ovo je svakako kruna dossadašnje karijere De Bakera - uskoro će moći da sa ponosom priča kako je igrao sa Đokovićem na RG! Još, ako uspe da mu uzme gem, a da ne oduzime previše vremena Đokoviću, moći će da bude i više nego zadovoljan.

Inspector Bloch

pre 12 godina

Setih se jutros, jednog jutra, neke...davne godine kada sam kao srednjoskolac, stajao u redu, udisuci,ostri, cisti panonski vazduh posle kosave,u redu ispred knjizare 'Matice Srpske', cekajuci da se orvori..nebih li dosao u vlasnistvo knjige, ili, bolje receno DISKUSIJE koja je izrasla u knjigu, D.Kisa 'Cas anatomije'; knjiga je iz stamparije bila izasla predhodne noci..tako da je jos mirisala na stamparsku boju..; jos izlazeci iz knjizare..sam poceo da citam...;TAKO nekako sam se i danas osecao..cekajuci zreb; Sada znam, vise nego sigurno, sto rece vec neko ovde, da sam uz Novaka,postao teniski ovisnik!Sve, sam uredno, odstampao (opet miris boje!)izcitao..iskombinovao..cudno VAN Novaka!? Mislim, samo one tri cetvrtine; zvuci arogantno, ali ja sada tu,sebi, malo mogu pomoci, zato sto sam misljenja da Novak naprosto uzima ovaj GR, i da je samo put do finala, kolikogod interesantan,..nista drugo nego etapa koja se mora 'odraditi'; Svi, sa ovog sajta, znaju da je gajim duboko postovanje prema SVIM, sportistima bez razlike, i da moj trenutni stav nema nikakve veze sa 'podcenjivanjem 'VELIKIH', ali isto tako koliko sam nekada bio oprezan ( procitajte nase postove, posle Ozi-a) sada ne mogu!Ne,ja kao ja, nego Novak to ne dozvoljava..;

Sto se ostalog tice, mislim da Mari ima najlaksi posao..ali ne, necu cak ni o tome..zato sto smatram jos uvek da ce se OVOGODISNJI RG, a i dalja sezona, RADIKALNO razlikovati od svih dosadasnjih( sigurno, zadnjih 4/5 godina);
-nasa dva druga momka: Viktor bi MOGAO do Marija ( Dolgopolov juce pobedi Ferera, a danas ispade od Haneskua!)Janko, eh..kada bi..

Sto se devojaka tice, opstavljam im da nas iznenade!

Ostanite mi u zdravlju, i uzivajmo!

Pozdrav,

p.s.KO god da ste @Rvat...simpaticno svracanje!

Ранко Србин Република Срп(б)ска

pre 12 godina

Да сад не бих свакога копирао ја ћу одприлике да одговорим некима на некакве ставове са којима се ја не слажем.....прво, ја се не плашим Дел-Потра, чак напротив мислим да нема шта у три сета да тражи.....ја се плашим Гаскеа, он је веоам талентован, али с'друге стране не довољно припремљен да игра са Ђоковићем ни на два сета, а камоли три добијена.....Федерер-Ферер-искрено бих више волио Федерера у полу-финалу са Ђоковићем, јер напада више тј. ризикује и то на шљаци и самим тим му падају могућности, јер осим што ће лопте пуно ићи у мрежицу и аут, Ђоковић ће тим више и стизати те његове ризичне лопте, а и не може физички да се носи са Ђоковићем, а Ферер је жилав ко опанак и јако незгодан......у финалу, ехх стварно не знам, нисам од оних што каже да је Мареј паметнији од Надала, не би Надал био ту гдје јесте да нема ништа у глави и поред физикалија. Мареј је много намучио Ђоковића у полуфиналу, а тај исти Ђоковић је против одморнијег Надала побиједио 2:0 е сад, ако је по томе гледати Мареј је незгоднији, али има један добар сегменат за противнике Ени Мареја, а то је да није баш психички добар и да га је у неизвјесним завршницама лакше добити него Надала. С' Дуге стране Надал је искуснији, јак и зна како се осваја, па бих за нијансу волио Мареја у финалу, али најважније да Ђоковића послужи здравље и биће све како треба, надам се и ако Бог да први на АТП листи већ од 6. Јуна ....све најбоље Типсаревићу и Троицком, можда и они избаце једног од ових, све је могуће. Али једно сам сигуран, а то је ако Бог да живота и здравља Ђоковићу да га је сад још теже добити на три добијена и да ће противници још брже падати, него кад је на два....ЂОКОВИЋУ СРБИНЕ САМО ХРАБРО ТО ТИТУЛЕ!!!

Mirko

pre 12 godina

Ha ha.. Pa ovo je smešno, ja mislim da svima njima nije naklonjen žreb,
jer za protivnika imaju Novaka Đokovića. Trebalo bi da se zapitaju, gde su grešili u životu pa im sada sleduje kazna.. hahahaha..

OBJEKTIVNO

pre 12 godina

Odlican zreb za Novaka. I sto je najbolje Federer je u Djokovicevoj polovini zreba ( ej Federer u Noletovoj polovini zreba a ne obrnuto - kako lepo zvuci). Jos bolje sto je Del Potro u polovini zreba sa Novakom, upravo takav igrac treba Noletu da ga malo razdrma, ali sanse da uzme Novaku set su mizerne. Novaku je otvoren put do polufinala gde ga ceka susret sa Federerom koji ce najvise imati problema sa Fererom ako uopste dodje do toga. Mislim da su zaista male sanse da ne bude finale Djokovic-Nadal, osim ako Murray ne odigra sjajno. A sto se finala tice sve je moguce. McEnroe je 4 puta zaredom dobijao Lendla u finalima, a izgubio u finalu RG u 5 setova. Nadam se da ce istorija nece ponoviti!

Dylan Dog

pre 12 godina

Đoković je u vrlo interesantnoj polovini žreba i u sasvim solidnoj četvrtini. Izuzev diskontinuiteta u liku HMDP-a, Noletovi protivnici su vrlo lepo sukcesivno dozirani po snazi, što je uvek poželjno ako se konačno ide na Rafu Nadala.

Naravno, nije baš bilo neophodno da se odmah u 3. kolu potencijalno suočava sa Del Potrom, ali nema se gde. Ko ima sve potrebne i dovoljne uslove da bude glavni favorit za osvajanje turnira - ne može i ne treba da bira protivnike. Svaki protivnik je težak kao da je Nadal i tako treba pristupiti svakom meču. Svako eventualno "čišćenje" protivnika je dobra investicija u naredne mečeve. Dakle - pametno maksimalno od starta (ovo pamentno se ne odnosi na taktiziranje radi kakvog čuvanja snage, već radi prevencije eventualnih povreda).

U svakom slučaju, bolje je da u Novakovj polovini bude Rodžer (njemu svaka čast na minulom radu), nego osvedočeno neugodni Endi Marej. Novaku se, dakle, pruža mogućnost da dobije Rodžera u meču na 3 dobijena seta - na šljaci! Uspeh u tom smislu bi bio prava uvertira za Vimbldonsku travu u mentalnom smislu. Naravno, ne bismo smeli potceniti i poslovično nezgodnog Davida Ferera. Sve u svemu, fini zadaci za Novaka i prave poslastice za sve Ljubitelje tenisa.

Svakako bi nam bili zanimljivi i potencijalni dueli 3. runde između RF-a i Janka, kao i Dolgopolova i Viktora.

Novaku, a ostalim našim teniserima, želim puno zdravlja i sportske sreće, i konačno, uspešni završetak ovosezonske kampanje na crvenoj evropskoj šljaci, a svima nama - puno dobrog tenisa!

Uzdravlje!

oxydant

pre 12 godina

Ovakav žreb sam priželjkivao! Nole izbegao Mareja do finala. Marej je tre-
nutno najopasniji protivnik Noletu.Ovako,ako ne ispadne ranije,Nadal će ga
eliminisati u polufinalu.Epilog je poznat.Vidimo se pred skupštinom !!!

boombar

pre 12 godina

@ Vladimir
Verovatno na nekom Argentinskom sajtu, između ostalih komentara, stoji: "Novak Đoković je ove godine osvojio 7 turnira od čega 2 na šljaci gde je u finalu pobedio el Rafaela. U polufinalu Rima je odigrao meč u 3 seta koji je trajao 3 časa a samo 15-ak sati nakon toga u finalu je pomeo već pomenutog el...".
Dugo već gledamo ove "obične" turnire pa su mnogi zaboravili da se GS mečevi igraju nakon dana pauze. Ne vidim ni jedan razlog da se Novak pa i ostali igrači ne oporave dovoljno za to vreme.
Plašimo se Del Potra? Plašimo se Gaskea? Pa kad bi Novak ovako razmišljao verovatno ne bi danas bio tu gde je. Ako Novak bude poražen od bilo kojeg igrača u duelu u kome je dao sve od sebe onda ni on a pogotovo mi nemamo za čime da žalimo. Treba pružiti ruku i čestitati. Međutim celi tour je svestan koliko puno znoja i krvi treba da bi se pobedio Novak! Nije to više samo pitanje tehnike i snage. Tu se otvara i treća dimenzija, mentalna, i to je dimenzija u kojoj su se gubili i najbolji i najjači. Najbolji primer je pomenuti el Toro.
Ja samo znam da će Novak zapeti iz sve snage nebi li osvojio Pariz! U to budite ubeđeni. Ako padne u tom pokušaju s moje strane će imati istu podršku kao i dosad.
P.S.
Ako si komentar napisao da ne urekneš Novaka, onda ga potpisujem.
Idemo dalje.

OBJEKTIVNO

pre 12 godina

Ne razumem one koji kukaju kako Novak ima tezak zreb. Ako je njemu tezak, kako li je tek njihovim protivnicima? Bolje da iz meca u mec ima tezeg protivnika nego da ima sve lake protivnike i u 1/4 ili 1/2 naidje na malo jaceg i BOOM izgubi. Tako ste pricali i za Rim i sta je uradio? Zreb je savrseno napravljen jer iz kola u kolo zahteva sve bolju i bolju igru Novaka. Koliko ja znam Djokovic kad god je imao najtezi zreb najvise je i dogurao na turniru!

Pozdrav!

Gadlak

pre 12 godina

Federer, Del Potro, Ferrer, Berdych, Gasque, Belluci. Oni su u Djokovicevoj polovini. Po malo cudno. Kao da se neko veoma trudi da mu oteza rusenje rekorda Mkenroa. Znaci nece mu samo biti tesko vec od trece runde protiv Del Potra, nego ga i u 4 toj sigurno cega jaci protivnik, pa onda Berdych u QF, Federer u SF i vjerovatno Nadal u finale. Veoma tezak i cudan zrijeb. Vec od trece runde je biti ili ne biti.
Dok Murrey i Nadal nema ni da se oznoje do SF.

Sasha

pre 12 godina

Nikako se ne slažem da Novak ima težak žreb. Mislim da sem Del Potra on praktično nema u svom delu žreba igrače kojima je šljaka glavna podloga. Nisam čak ni siguran da će u trećem kolu igrati sa Del Potrom pošto je veliko pitanje u kakvoj je formi Argentinac. U svakom slučaju, imajući u vidu kako Novak sada igra, ne vidim nikakve šanse za Del Potra na šljaci. Možda na nekoj bržoj podlozi ali na šljaci ovaj nema šanse da pobedi Noleta.

Raduje me što Federer ima vrlo težak žreb pa će bilo ko da dođe u polufinalu Noletu biti prilično izmoren i time će šanse Đokovića za finale biti samo veće. Što se Nadalovog žreba tiče nije uopšte naivan. Mislim da u svakom slučaju neće kao obično "prošetati" do finala. Ima tu igrača koji su udarači, posebno je važno da je Soderling kod Nadala, koji mogu prilično da ga namuče. Izreći ću u ovom trenutku i jednu jeres, od projektovanog finala Nadal - Đoković neće biti ništa i to zato što Španac neće stići do tog meča. Nadal može da ima, na primer, ovakav put: Izner (prvo kolo), Davidenko (treće kolo), Verdasko (četvrto kolo), Soderling (peto kolo), Marej (šesto kolo). To nikako nije lak put.

Lično, najviše bih voleo da Novak igra sa najtežim mogućim protivnicima i da ih, naravno, sve pobedi. Zašto bi posle tolikoh pobeda nad najboljima na svetu sada sumnjali u njega? Ja takođe mislim da će Novaku manje naporan biti RG od bilo kog masters turnira. Prosto, posle svakog kola ima dan odmora. On će uglavnom dobijati sa 3:0, pa je jednostavno mnogo lakše igrati svaki drugi dan tri seta nego svaki dan dva. Takođe generalno smatram da je za sportistu koji je najbolji, a to Novak jeste, igra na tri seta daje dodatnu sigurnost. Na primer, Beluči je u Madridu imao prilično dobru šansu da napravi frku Novaku. U meču gde Belučiju treba tri seta za pobedu ja jednostavno ne vidim način da on izgubi takav meč.

Da rezimiram, Novak osvaja Roland Garros. Jedva čekam da onda čitam strane komentare u kojima više ne znaju šta da napišu a da odbrane "veličine" kao što su Rafa i Rodžer. A niz Novakove nepobedivosti će se samo uvećavati.

Bane

pre 12 godina

Cemu tolika drama oko zreba ? Ako zeli biti prvi, znaci mora biti bolji od svih ostalih... u pet setova - u pet setova ! Onda je i stvarno spreman, i stvarno najbolji, i svi mogu da mu pljunu pod prozor. Bice mi drago ako napravi novi niz nepobedivosti, bice mi drago kad bude prvi na ATP-u ( a bice sigurno ), samo da se ne zavaravamo: pre ili kasnije (licno voleo bih negde u novembru) morace da izgubi... kao sto mu je nekad tako malo falilo da dobije Rafu, Federera, tako njega cekaju i Murey, i Conga... i svi ostali... Sledece sezone treba braniti sve ove poene, Federer ce lagano u penziju, Rafa ce igrati na pragu zdravstvenih mogucnosti, i ostace samo Murey, i veliki broj mladih lavova koji bi da skinu skalp... Koliko dugo ce se Nole nositi bremenom najboljeg...? Bicu najsrecniji ako uspe da ispise jos neku stranicu u istorijatu ove divne igre... a bicu tu i kada bude "opljuvan"... Mnogo je Novace ovo za jednu ovakvu zemlju... Hvala i napred...!!!

ALPHA&OMEGA

pre 12 godina

Omg,omg sta sada da radimo,Novak dobio najtezi moguci ishod
na zrebu?!?!? Sigurno su sve namestili,nema sanse!

Ljudi sta vam je,sta se lozite?

Ko god da je dosao u Novakovu polovinu zreba bolje da ni
ne dolazi na RG,zna sta ga ceka(krompir)! :D
Ne razumem cemu sada sva ta paranoja stvarno kada ce
Novak lepo sve da ih pocisti kao tetkica hodnik. :D
I jos jedna stvar,mislim da nema vise nikakvih pritisaka
sa bilo cije strane na Novaka.
On je sada shvatio sta moze i nema vise price...
Mogu samo da probaju da ga pobede,to im je posao ali
nece uspeti,bar ne do Vimbldona. :D (prorocnica Zorka)
Pozdrav svim ljudima i vanzemaljcima koji citaju i postuju!

bane

pre 12 godina

I dalje su po mom mišljenju najteži protivnici Nadal i Federer jer stvarno odskaču od drugih (zajedno sa Đokovićem) na GS takmičenjima. Vidim da mnogi podcenjuju Federera ali to je geška jer je on na svakom GS ekstremno opasan a i trenutno je u solidnoj formi.
Sa druge strane precenjuju se Del Potro i Marej. Činjenica je da je Novak izgubio jedan set od njega ali samo zato što je pre vremena izgubio fokus na meč a ne što je Marej napravio neki igrački preokret. Pa u prvom setu je dobio samo 1 gem, šta dalje komentarisati.
Za Đokovića su opasniji oni iz drugog plana kakav je bio onaj Belucci pa i Wawrinka pa i to u slučaju da ne udje dovoljno motivisan u igru. Nadam se da je toga svestan. On nema šta više da se opterećuje prvim mestom koje je gotova stvar čak iako ne udje u finale. U tom slučaju promocija se samo odlaže koju nedelju. Treba da namiriše u vazduhu svoj treći GS trofej i to je ono što će mu dati gorivo za napad. Niko ga više ne zaslužuje od njega. Ja mu u tome želim sreću!

NIKOLA

pre 12 godina

U Novakovom dijelu zrijeba del potro, berdih ,gaske, pa u 1/2f federer ili ferer... Jos su i soderlinga trebali smjestiti u noletov dio pa da nadalu ne smeta niko do mareja u 1/2f ako uopste dodje marej do tamo! Ali u finalu nadal zna sta ga ceka, i ako je izjavio da se ne plasi novaka, ali i on sam zna koliko ima istine u toj izjavi! Ajmo NOLE ... Idemo do kraja dok ne nauce kako treba postovati KRALJA -)

Milan

pre 12 godina

Voleo bih da Novak ne nasedne na pricu da je favorit za RG. Obisao sam sve za tenis reprezentativne sajtove, pogledao kvote i jasno je da vecina veruje da Novak na RG nema sanse pored Nadala. Tako da ako neko od Novakovih cita ove komentare, molim Vas, ne nasedajte na te price da je favorit, ne opterecujte ga previse. Ja bi na njegovom mestu igrao u inat, jer vidim da se svi nesto prave ludi i jos uvek ne veruju da je Novak br.1 trenutno. A jeste. Sve najbolje.

Dylan Dog

pre 12 godina

@Rvat

Nisam skoro pročitao ovako nadahnut i vrcav komentar kao Vaš. Očigledno da apsitnencija ima i svojih dobrih strana. ;)
Svaka čast na trudu i bravo za tekst - bilo je pravo zadovoljstvo pročitati ga!

Pozdrav,

Marjan

pre 12 godina

Zreb ko zreb protiv nekog mora da igra, da nisu ovi protivnici bili bi neki drugi, svi su teski kada ih krene, u prvih 20 nema lakih protivnika.
Del Potra je dobijao i na sljaci i na betonu i za sada vodi sa 3-0, dobio ga je u Rimu 2009 godine kada je Delpo imao odlicnu sezonu(osvojio U.S Open)i to je bio poslednji put da su se susreli. Beluci ili Gaske? Videli smo u Madridu, Beluci mislim da nije mentalno spreman da naudi Djokovicu, a Gaske se nije proslavio u Indian velsu ali odlicno udara pogotovu bekend. Ferer ili Feki? Ferer velika radilica uporan i zilav protivnik ali mislim da Novak ima igru i snagu za takve, Federer, "dobar je on"! Ukoliko bi on izdrzao do polufinala onda je bolje da za ishod meca pita dobrog mu drugara Vilandera pa sta god on da kaze (a recice sigurno da ga vidi u finalu sa Nadalom)uvek bude suprotno.:)Optimisticki sa moje strane. Bilo kao bilo neka Nole nastavi u dobrom ritmu i na visokom nivou,prodje prvo kolo ciste glave a za dalje cemo videti. Uzivajmo u tenisu.

prolaznik

pre 12 godina

Nije lose, moglo je i bolje :) jedino sto bode oci je to sto Murrey nema ama bas nijednog ozbiljnog protivnika do polufinala! Mada kakav je igrac, ne bi me cudilo da bas zbog toga kiksne, ali to je blizu nemoguceg. Federer ce se vala namuciti, Nadal, onako , par ozbiljnih meceva,ali za njega ne bi trebalo biti problema. NOLE! Da je Delpo onaj od prosle godine, bilo bi to pakleno,ovako, nadam se da nece biti vecih problema (pa covek je hteo odustati od turnira), ostalo vec lakse, cini se bez velikih problema do polufinala ( a sve govori ni u polufinalu ) i onda napad na prvo mesto i presto ! Cini se da je napravljeno mesto za Roland Garros pehar u vitrini ! Samo napred, Novace !

boxa

pre 12 godina

del potro bi bio opasan rival da je spreman ,ali je bio povredjen i sigurno nece biti na najvisem nivou,a Novak nikad jaci ne ulazi u Gren slem,ne vidim igraca koji moze da ga zaustavi!

Ena NS

pre 12 godina

Mene jedino sad zanima šta će da se desi kada Novak jednog dana (nadam se ne skoro) izgubi meč itd. Koliko će njegovih "vernika" ostati na portalu B92? Prvo ste ga preterano kudili, sad ga preterano dižete u nebeske visine. A on je to što jeste i što mu niko više neće oduzeti što god da se desi u nastavku. "Vidimo" se.....

klokan_@

pre 12 godina

Žreb nije ni težak, ni lak. Jednostavno, ako je pravi budući br. 1 - Novak dolazi do finala. Uopšte nije važno ko je prekoputa mreže i to nije prepotentno mišljenje, nego fakat koji je dokazan 39 puta.
Mada, čak i ako ne osvoji RG, ili ispadne pre svih očekivanja, treba skinuti kapu ovom momku jer očigledno zna da igra tenis. Nije sve u brojevima...

Antuntun

pre 12 godina

De Baker, Hanesku, Gaske/Belucci, Del Potro, Berdih, Federer... Dakle teško da je moglo gore... DE BAKER momak koji je supertalentovan, a takvi su najteži protivnici kad su rasterećeni, a upravo je to slučaj ovde, može da zada probleme Novaku, otegne meč...posebno što je prvo kolo i svi očekuju da će Novak da ga počisti, mislim da ne postoji teži protivnik u prvom kolu... Gledao sam ga ove godine u prvom kolu Madrida kad je kao autsajder dobio nekadašnjeg kralja šljake J.C Ferrera..prvi set je izgubio lagano, a onda kad se oslobodio i pustio ruku najpre je izjednačio a onda i potpuno počistio Karlosa sa šljake... Hanesku je jedini lagan iz ove perspektive, mada i njemu šljaka više leži nego ostale podloge, onda GASKE, šta reći , jedan od najtalentovanijih na turu, konačno prelomio u glavi i dobio Federera u Rimu prošle nedelje, i to u dva taj brejka, onda je ispao od Nadala mada je teško izgubio prvi set 7:5, ipak bilo bi previše za njega u ovom trenutku da je dobio i Rafu... DEL POTRO, još uvek rovit ali u stalnom usponu forme, čovek koji je je dobio Federa u 5 setova pre dve godine i to u finalu Garosa, sve je samo ne lak protivnik, ako mu krene...au.... Bedrdih, čovek koji drži konstantnost na šljaci ove sezone manje opasan od Delpa ali nezgodan jako... I onda ako Novak prođe sva ta iskušenja dolazi Federer, nikad rasterećeniji, nikad motivisaniji, gladan kao nikad...toliko je neumesan da prelazi u drskost, posle 30ak pobeda Djokovića na pitanje šta misli o tome, rekao je, da, TO JE INTERESANTNO??!!!.. Šta reći... A danas čitam kako Novaka i ne spominje kao pretnju na Garosu, nego vidi sebe i Rafu u finalu... To je još jedna vrsta antiviteške borbe koju vodi isluženi kralj koji očajnički želi tron makar još jednom,makar na kratko..pogađate na kome želi da istrese svu svoju frustraciju zvanu Sezona 2011... Ali to u neku ruku pokazuje i slabost kojom odiše...Ako dođe do duela njega i Novaka, krenuće po pravilu ultra ofanzivno kao što je prošle nedelje uzeo set Nadalu u Rimu... Que serra, serra...

Don Kihot

pre 12 godina

Za "neko iz mase"
...Auuu prijatelju - pa ja skoro nisam ovako uzivao citajuci neciji komentar kao ovaj tvoj kratak presek stanja u tenisu...Svaka cast, ali stvarno!

Vladimir

pre 12 godina

Juan Martin Del Potro je poslednji meč na šljaci izgubio u polufinalu RG 2009 od Federera. Ove godine, na šljaci je osvojio turnir u Estorilu pobedivši između ostalih Soderlinga, prepustivši mu 5 gemova. Povukao se zbog povrede kuka pred meč sa Nadalom u Madridu. Na tom turniru u drugom kolu je pobedio Marina Ćilića 6:3 6:0, iako je povredu zaradio u meču koji je igrao pre toga protiv Južnog.

kiza

pre 12 godina

Sto vise setova to manja sansa za protivnike....Nole se malo regenerise i igra kao da je prvi minut meca...e sad ako se kojim cudom desi da nekog tourovca krene ko nikad u zivotu protiv Noleta(pritom nole mora da igra bez reketa i sa povezom preko ociju) i to jos potraje tri seta onda mozda ne osvoji turnir...u protivnom zna se...ima nole da ih ostavi u prasini sljake...

Nole No.1

pre 12 godina

Posle onakvog teskog polufinala, i pobede nad Nadalom u finalu Rima,nista vise nije nemoguce! To je prosto tako!! Sansa za to prvo mesto je dobijena,nadam se da ce je iskoristiti jer zasluzuje! NAPRED NOLE!!!!!

joj

pre 12 godina

nije lose... izbegao je:
- ferera (ili federera, zavisi ko pobedi),
- soderlinga (koji je zadnja 2 puta igrao u finalu),
- mareja (koji mu je pravio mnogo problema u Rimu)
- melcera (koji ga je izbacio prosli put sa RG)

S druge strane:
- Del Potro je tezak, ali jos nije ono sto je bio i nadam se da ne dostigne taj nivo na sljaci bas na ovom turniru.
- Gaske je opasan, ali mislim da nije velika prepreka
- Berdih takodje opasan, ali ipak je ovo sljaka

Na kraju, ipak moram da primetim da nije vazno kome dolazi Federer ili Marej, ne zato sto su podjednako dobri, vec zato sto idu protiv Tipse i Trojke, i tu ce im biti posljednja stanica... koliko je samo Nadal imao srece da ne naleti na nakog naseg... uvek mu se zreb otvori...

@Beogradjanin - J. Wolff

pre 12 godina

Velika iščekivanja, prava teniska groznica, a na forumu se “opasno”zahuktava, tu su @Nikol dž. f., Dylan Dog, Djoksa, Inspektor B, Aki, Bumbar, Ranko Rep.Srpska, Budjav Lebac, Neko iz mase...dobrodošao nazad @Rvat, tu su negde i @Borbena, @ja, Maja Majček, Nenad PVO, Biba.. (gde je Dermendžijev?), sve te komentare rado isčitavam zadnjih nekoliko godina...
Za nase neka važi slogan

NE MORAMO SE UVEK SLAGATI – ALI, MOŽEMO LEPO RAZGOVARATI

A našim teniserima u zdravlju, snazi i sportskoj sreći kada pobedama.

nikol dž.femija

pre 12 godina

NOVAKU SVE MINA do MINE. Izgleda da je bolje biti na Viktorovoj ili Janakovoj pozici jer su oni dobili slabije protivnike u prvom kolu od NOvaka, kao što je i u navedenoj grupi Mari, po običaju, prošao najbolje jer Melcer je daleko slabiji od Soderlinga,Berdiha,Ferera. !!!

Biti Srbin, DIVNO, DOSTOJANSTVENO i FANTASTICNO sto i Zapad zna, VISOKO NAS CENI, i ZATO na svim takmicenjima POSTAVLJA NAJTEZE PROTIVNIKE Srbima ili srpskoj reprezentaciji.

OVO je veliki izazov za Novaka. Velika šansa da se dodatno inspiriše, motiviše i nastavi sa pobedama. Kako NOVAK KAŽE : " Poraz NIJE MOJA OPCIJA!"

NADAM SE DA CE Zapad biti zadovoljan što naš Nole pobedjuje do kraja godine!!! VALJDA ĆE TO Zapadu biti dovoljno za sve rekorde koje izvlače iz naftalina!!!

NOVAKU SREĆNO !!!! DA BUDE ZDRAV, koncentrisan, odmoran, DA SE RADUJE i da najlepše proslavi svoj 24. rodjendan u nedelju 22. maja !!!! SREĆNO, SREĆNO, SREĆNO !!!!

dj!

pre 12 godina

NOVAKU SVE MINA do MINE. Izgleda da je bolje biti na Viktorovoj ili Janakovoj pozici jer su oni dobili slabije protivnike u prvom kolu od NOvaka, kao što je i u navedenoj grupi Mari, po običaju, prošao najbolje jer Melcer je daleko slabiji od Soderlinga,Berdiha,Ferera. !!!

Biti Srbin, DIVNO, DOSTOJANSTVENO i FANTASTICNO sto i Zapad zna, VISOKO NAS CENI, i ZATO na svim takmicenjima POSTAVLJA NAJTEZE PROTIVNIKE Srbima ili srpskoj reprezentaciji.

OVO je veliki izazov za Novaka. Velika šansa da se dodatno inspiriše, motiviše i nastavi sa pobedama. Kako NOVAK KAŽE : " Poraz NIJE MOJA OPCIJA!"

NADAM SE DA CE Zapad biti zadovoljan što naš Nole pobedjuje do kraja godine!!! VALJDA ĆE TO Zapadu biti dovoljno za sve rekorde koje izvlače iz naftalina!!!

NOVAKU SREĆNO !!!! DA BUDE ZDRAV, koncentrisan, odmoran, DA SE RADUJE i da najlepše proslavi svoj 24. rodjendan u nedelju 22. maja !!!! SREĆNO, SREĆNO, SREĆNO !!!!
(nikol dž.femija, 20. maj 2011 16:29)


Na cemu si ti prijatelju? Daj malo, hocu i ja. zapad, zapad, zapad, teorije zavere bla bla bla... Vatikan, Nato, Fbi, svi diriguju zreb za nas nebeski narod da nas uniste, jel da?

neko iz mase

pre 12 godina

Evo da odgovorim Đoksi i ostalima koji me optužuju za teorije zavere. Ovo o čemu sam pričao uopšte nije teorija zavere već jednostavno logika profita. Tako ljudi razmišljaju na zapadu, o tome kako profit da uvećaju. Ko se malo razume u matematiku i teoriju verovatnoće zna da ako se stvarno žreba nasumičnim izvlačenjem da je nemoguće da 10 puta uzastopce na Vimbldonu, US Openu i Australian Openu Đoković pada u Federerov deo žreba, tačnije, verovatnoća da se tako nešto desi je 0,01% (koga ne mrzi može da izračuna, vrlo je lako, verovatnoća da Đoković padne kod Federera ili Nadala je ½ ili 50%, da bismo dobili kolika je verovatnoća da Đoković na svih deset turnira u nizu bude u Federerovom delu žreba množimo deset puta ½*½*½... i dobijamo verovatnoću 0,01%.) Dakle, još jednom ponavljam da je u dugom nizu skoro nemoguće da se Đoković baš uvek nađe u Federerovom delu žreba na ova 3 turnira, ako je nemoguće onda mora da je namešteno da tako bude. Ako i dalje mislite da sam paranoičan, pogledajte žreb za prošlogodišnji US Open. Pogledajte Nadalovu polovinu, očišćena od velikih servera koji bi mogli da mu naude, sve sami šljakeri i igrači koji ne mogu da mu naude na betonu (naravno Davidenko je u ovom slučaju bio u Federerovoj polovini žreba jer Davidenko ima skor 6:1 sa Nadalom na betonu, doduše kada je žreb bio pravljen imao je 5:1, a u međuvremenu je još jednom dobio Nadala, na turniru u Dohi na početku godine). Protivnici do finala su mu bili Gabašvili, Istomin, Simon, Lopez, Verdasko i Južni.Zašto je tada bilo tako urađeno? Jednostavno, od svih velikih Gren Slem turnira, jedino na US Openu organizatori nisu imali FeDal finale i ko je pratio zapadnu štampu zna da su samo o tome pisali, kao da drugi igrači ne postoje. Organizatori su se sa svoje strane potrudili da omoguće FeDal finale. Na svu sreću Novak je to pokvario i uspeo iz petog pokušaja da dobije Federera na US Openu( jedno izgubljeno finale i tri polufinala-tim redom), međutim nije imao snage tada da napravi podvig protiv Nadala iako je dobio zahvaljujući kiši preko potreban dan odmora. Pre svega jer mu izdržljivost tada nije bila na današnjem nivou.
Za kraj bih hteo još da kažem da ako ste najbolji nijedan žreb, nijedan loš termin, ništa vam ne može oduzeti titulu jer je tenis kao sport, najpošteniji sport, uključujući američki fudbal i NFL ligu. Imate hawkeye sistem, ako mislite da je sudija pogrešio, tražite čelendž i ispravite grešku. Dakle za razliku od fudbala, košarke i drugih sportova ovde ne zavisite od sudije već jedino od sebe, pa ako vam je žreb nešto otežao, ne mora da znači da će vas to sputati, to vam samo malo otežava posao. Danas, kada je Novak postao najbolji i kada može da dobije svakog nijedan žreb ga ne može omesti, ali danas kad je najbolji, biće mu još lakše jer će od sad i žreb raditi u njegovu korist:-)
Pozdrav svim dobrim ljudima i redakciji B92.

Floro Flores

pre 12 godina

Skijavone je trabalo da bude na zrebu sa Nadalom jer je aktuelna sampionka,a takva je prekasa.. Medjutim nije lepa kao Ana,ciji je to jedini preostali adut

nenad hadza

pre 12 godina

opa,federer pa nadal...jedva cekam da im vidim kisele osmehe kad ih skocka nas NOLE.naravno ako stignu do duela sa njim.jedva cekam.

FYI

pre 12 godina

Ala se ovaj Murray provlaci pa to je strasno. Prva dva kola protiv kvalifikanata. Izem ti iskusenje. Onda dodje tako naodmoren i pravi se vazan kako ga tesno Nole pobedjuje. Murray nikada ne moze predstavljati Noletu opasnost ukoliko oba izdrzavaju isti tempo i isti broj meceva. Dakle da je Murray na ovom RG bio u Noletovoj polovini, Nole bi ga odvalio. Ovako je Noletu teze kada ide na Federera, jer je Federer mnogo tvrdoglaviji i uporniji od Murraya.
Ali sta je tu je, Nole je stena, izdrzace sve podmetacine. Onda ce i pobede biti jos sladje, a i to prvo mesto ima jos vise da ga ponese.

BOB

pre 12 godina

Zrijeb nije bio savrsen za Novaka ali cini mi se da je bolje sto u polufinalu ide na Federera nego na Mareja koji se definitivno vratio u formu.S druge strane Marej nikako ne lezi Nadalu tako da i tu Novak ima sansu da porazom Nadala bude prvi. Sve u svemu RG je sansa za Djokovica ali ne bi se trebao opterecivati jer posle slijedi Wimbledon i nova prilika,bolja podloga i tu treba traziti pravu sansu za 1. mjesto.

krle

pre 12 godina

Fenomenalan komentar na sajtu tennis.com od nekog momka "NY Jets rulez" kao odgovor na komentare u kojima se kritikuje Novakov nacin proslavljanja pobede:

"Federer and Nadal have collected a lot of fans in the past few years. The reason 'these' people don't like Djokovic's celebrations, while ignoring similar celebrations of other players, is because Djokovic is beating the cr*p out of their favorite tennis personalities - 7:0 combined in the first 5 months.

When someone is better than you or your favorite player, especially someone you used to make fun of, you will have a problem with the type of celebrations that he/she chooses. And you will complain, and whine. However there are a few options for these people:

1) Instead, be angry with yourself for cheering for losers
2) Be angry at the losers for losing
3) Switch sides, and enjoy winning

Djokovic is the most human like person on tour, and if he wants to pound his chest while pounding on his opponents, then he earned his right to do it. All the other have to suck it up. Just like the Djokovic fans had to suck it up when Federer and Rodick were making fun of his breathing problems and allergies, or just as his fans believed that Nadal was a nice guy for hugging Djokovic while he was winning against the Serb (hugs which dissapeared in recent times). So, all the power to Djokovic and his team, and if you want him to stop, you have to beat him on the tennis court... or pray that some random dude who makes money off of your blind and non-sensical idolization does that for you."

uxyzapenje

pre 12 godina

Jedino cega sam se 'plasio'... Znaci u ovom trenutku najveca opasnost, po meni, po Novakov niz i prvo mesto je del Potro... Znaci vise bih voleo Nadala u 3. kolu nego njega...

kimi

pre 12 godina

Čitam komentare i primetio sam da niko ne spominje Nadalovog protivnika u prvom kolu- Džona Isnera. Čovek odlično servira i siguran sam da neće biti baš lak zalogaj. Može čak i da se desi da neki od( najverovatnije 3) setova završi i u taj-brejku.

statisticar

pre 12 godina

@neko iz mase
Malo si ti pogresno razumeo te stvari i u startu posao od pogresnih zakljucaka.
Nije verovtnoca da Djokovic ide na Federera u polufinalima ovih gren slemova 50%.
Verovatnoca je da 3. nosioc ide na 1. 50%. kao sto je verovatnoca da 3. ide na 2. isto tako 50%.
Jeste Djokovic isao na ta 3 gren slema 10 puta uzastopno u polufinalu na Federera, ali zaboravio si da pogledas kako su na tih 10 gren slemova bili rasporedjeni nosioci.
Federer je na neke od th gren slemova isao kao prvi, a na neke kao 2. nosioc. Isto tako i Djokovic je na nekima bio 3., a na nekima 4. nosioc.
Evo kako je to konkretno izgledalo na tih 10 gren slemova:

2008.
Australija Djokovic(3.)- Federer (1.)
Vimbldon Djokovic (3.)-Federer (1.)
US Open Djokovic (3.)-Federer(2.)

2009.
Australija Djokovic (3.)-Federer(2.)
Vimbldon Djokovic (4.)-Federer(2.)
US Open Djokovic (4.)-Federer(1.)

2010.
Australija Djokovic(3.)- Federer (1.)
Vimbldon Djokovic (3.)-Federer(2.)
US Open Djokovic (3.)-Federer(2.)

2011.
Australija Djokovic(3.)- Federer (2.)

Kao sto vidis zreb je tako hteo da se 4 puta sastaju prvi i treci, a 6 puta su se sastajali drugi i treci.
Dakle ta statistika koja bi trebala da bude 50:50 na ovom slucaju je 40:60. Valjda znas da preciznost statistike zavisi najvise od broja uracunatih uzorka. Ovde je uzorak od 10 slucajeva, a da je recimo nekih 30 ili 50 slucajeva taj odnos bi bio jako blizu onih teorijskih 50:50. Verovatno mozda 48:52 ili priblizno tom odnosu.

Pri izvlacenju zreba se ne gledaju imena vec iskljucivo nosioci.
Da je Federer na svakom od tih 10 gren slemova isao kao prvi, a Djokovic kao 3. - njih dvojica bi samo 4 puta bili u istim polovinama.
Ovako je ispalo da su 10 puta bili u istim polovinama, ali ne zbog zreba, vec zbog toga sto su jedan ili drugi kvarili svoje pozicije na listi.

Dakle te tvoje teorije zavere padju potpuno u vodu.

Brainstorming

pre 12 godina

Polako ljudi, bez velike frke, sve ovo ide u rezanca! Gaske je najteži zalogaj ovde i tu će biti najčupavije jer je mali naložen ove godine a i domaći teren je u pitanju što je motiv više za njega. Kad njega pregrmi biće mu sve ravno do Kosova. Berdih (ako stigne) će biti mačiji kašalj a skidanje Federera (voleo bih da ga vidim u polufinalu ali sumnjam da će stići) po 4. put ove godine će biti pravi melem na ranu. Finale je već priča za sebe, antologija, praznik za naš tenis, istorijiski trenutak kad dobijamo najboljeg igrača na planeti. Voleo bih Nadala u tom istorijskom trenutku da to bude overavanje sa stilom ali sumnjam da će do toga doći. Rafa je ranjen dva puta i mislim da će kiksnuti i treći put, da li od Soderlinga ili Mareja, videćemo!

neko iz mase

pre 12 godina

@Đoksa
Cenim Vaš idealizam i u današnje vreme to je stvarno raritet. I ja sam takav bio kad sam bio mlađi ali na svu sreću studirao sam Ekonomski fakultet i postao sam hladni realista koji prvo gleda ko kakav interes ima da bih shvatio zašto neko radi to što radi, nešto što možda na prvi pogled izgleda nelogično, ali kada se otkriju pravi motivi sve se kockice slože.
Ne postoje nepobedivi šampioni. Svako ima svoju Ahilovu petu-slabost. U tenisu, to se zove bad matchup. To je protivnik, koji koliko god da ste dobri vam jednostavno ne leži, na engleskom se za takvog protivnika koristi reč nemesis. Recimo, Vilander je imao svoju slabu tačku u vidu Peta Keša (da li se iko od vas uopšte seća ovog igrača) koji ga je 3 puta izbacio sa Vimbldona i jednom sa US Opena. Pet Keš neće ostati u istoriji zapamćen kao veliki igrač. Ko nekada u budućnosti bude pregledao listu šampiona Vimbldona videće da je daleke 1987. godine Pet Keš uzeo Vimbldon i pitaće se ko je to, dok čuvenog Vilandera, sedmostrukog osvajača Gren Slem titula i čoveka koji je svoju prvu titulu uzeo sa 17 godina svi znaju (doduše mi ga baš ne pamtimo po dobru zbog njegovog nipodaštavanja Đokovića). Da li ste znali da Mari u međusobnim duelima sa Federerom vodi sa 8:6 i da mu ne " leži "? Đoković je uvek bio bolji od Nadala na betonu, dok Nadal vodi protiv Marija sa 10:4, a Đoković je uvek imao negativan skor sa Federerom i tako dobijamo kombinaciju o kojoj sam pričao. Na Vimbldonu, US Openu i Australian Openu Mari je u Nadalovom delu žreba, a Đoković je u Federerovom i tako su povećavane šanse za FeDal finale, naravno do njega nije uvek dolazilo jer uvek ima iznenađenja i kao što Vi kažete, treba pobediti 6 mečeva do tog finala. Dakle moja poenta za nameštanje žrebova bi bila da se svi bad matchup-ovi najboljih tenisera pomeraju u drugi deo žreba kako bi omogućili da najbolji teniseri učestvuju u završnicama turnira i kako bi samim tim turnir bio što gledaniji. Čak je i krajem devedesetih ili početkom 2000. promenjen sistem žrebanja, a dotad su koliko mi se čini samo prvih osam tenisera bili nosioci (ovo nisam 100% siguran ali nemam vremena da proveravam). Takođe 2001. su prvo Vimbldon, pa US Open, pa tek 2004. Australian Open uveli sporije terene, to su pratile i veće i teže loptice. Sve ove mere su sprovedene da bi se minimizirala mogućnost da najbolji teniseri ispadaju u ranim fazama turnira i da bi samim tim turnir bio profitabilniji. Danas su iznenađenja jako retka i u prvih 10 tenisera sveta nemamo igrača mlađeg od 24 godine ( naš Novak sutra puni 24 godine), dok su nekad teniseri maltene posle 25 ili završavali karijere ili su polako prelazili u prosečnost ( čast izuzecima Konorsu i Lendlu).
Mogao bih još naširoko da obrazlažem koji protivnici ne odgovaraju Nadalu i Federeru, ali nemam ni vremena a ni strpljenja za tako nešto (već sam pomenuo Davidenka, jedinog igrača koji sa Nadalom ima pozitivan skor 6:4, od toga 6:1 na betonu, 0:3 na šljaci). Mogu Vam dati samo najsvežiji primer da bad matchup-ovi postoje i u kolektivnim sportovima. Pratio sam prvu polovinu NBA sezone vrlo pažljivo, dok u drugom delu zbog nekih ličnih obaveza nisam imao nešto vremena već bih samo bacio pogled na rezultate. Jako sam se začudio kada sam video da dominantni San Antonio gubi utakmicu za utakmicom. Izgledalo mi je jako nerealno da gubi obzirom na prikazanu formu u prvoj polovini sezone a naročito da gubi od timova koji su slabi i nemaju nikakve šanse za plej of. Mislio sam da će izgubiti prvo mesto na Zapadu kako su krenuli međutim ostali su ipak prvi. Kada je počeo plej of shvatio sam zašto su gubili i zašto nisu hteli da budu prvi. Protivnik im je bio Memfis koji ih je dobio i u regularnom delu sezone 3:1 i koji ih je na kraju dobio sa 4:2 i izbacio iz plej ofa. Oni su se potrudili da preskoče ekipu koja im ne odgovara i po cenu prvog mesta u konferenciji ali nije im to uspelo i ispali su već na startu. Igra Memfisa je bila igra koja im ne leži i to je to. Dakle u sportu nema apsolutno najboljih ( ili ih ima vrlo malo) već postoje relativno najbolji.
Pozdrav Vama Đokso i ostalim ljubiteljima tenisa kao i redakciji B92.

sasa jokic

pre 12 godina

Doslo je vreme da Nole (a i mi svi sa njim) ne moramo da vodimo racuna o zrebu, niti dastrepimo od istog. To je nekada bio slucaj sa Federerom, a i Nadalom kada su u pitanju bili turniri na sljaci. Danas sve, ali bukvalno sve zavisi od Noleta. Sa igrom koju igra danas, ne vidim ,ali prosto ne vidim igraca koji bi mogao da mu parira. Ajde da malo bolje pogledamo sta se desilo u Rimu sa Marejem. Nole ga je pocistio u prvom setu, a onda je krenu da "cuva" nagu za Nadala, Marej nije imao sta da izgubi i krenuo je da udara po loptici iz sve snage i na zalost pogadjao i moguce i nemoguce. to je poremetilo Noleta, i zamalo ga kostalo poraza, ali ,veliko ALI, On je dodao cuveni gas koji danas jedino On poseduje, i dobio je taj mec. U svim finalima taj gas je bio ocigledan, to su bili Oni momenti kada su Federer i Nadal bil izateceni ritmom, i bili samleveni u svim zavrsnicama medjusobnih meceva. Marej sada placa cenu Onih nadljudskih napora u Rimu, povredio se i pitanje je koliko ce moci da izdrzi. DelPo je rovit, i licno ne verujem da ce ikada vise uci u ritam, losa konstitucija za dugorocne rezultate. Federer je (prorodno) istorija, svaka mu cast na svemu postignutom, ali vise nije pretnja. Nadal? Mislim da niko na planeti, ukljucujuci Noleta, njega i svih nas nije mogao ni da nasluti sta ce mu se desiti u poslednjih cetiri meseca, On je apsolutno porazen od srane Noleta, u svakom segmentu igre, Ne znam sta bi to moglo da se desi u ovih par dana pa da nesto promeni u svojoj igri, glavi, kako bi bio u mogucnosti da pobedi Noleta. Posle Rima je izjavio da mora da pokusa da nadje nacin da se suptrotstavi Noletu, danas citam da je proteklih nekoliko dana obilazio prijatelje i rodbinui da o Noletu ne razmislja. Tesko je danas ubediti nekoga da ne pisem ovakve stvari zato sto sam Srbin i Noletov fan, ali superiornost koju Nole danas ima u igri nad ostalim igracima dugo nosmo videli, mozda nikada do sada.

scarface

pre 12 godina

Teze od ovoga skoro da nije ni moglo. Delpotro i Gaske su po svim kladionicama odmah iza vodece cetvorke i Ferera. Zatim Berdih, jedino je tu imao malo srece, ali stvarno malo. Ceh je slabiji od Ferera ali pitanje da li i od preostale dvojice mogucih protivnika koje je mogao dobiti u cetvrtfinalu - Soderlinga i Melcera. Polufinale - Federer, druga mogucnost je bio Marej. Sve u svemu koliko je bilo srece u Rimu, da su svi ovi bili na Nadalovoj strani sada je sve otislo na Noletovu stranu. Valjda ce biti i nekih iznenadjena pa nece dolaziti bas ovim redom, kao u Rimu gde se Nadal nije susreo ni sa jednim protivnikom iz ocekivanog kostura. U suprotnom bice cupavo.

Napred Nole

Djoksa

pre 12 godina

(neko iz mase, 20. maj 2011 20:30)

U velikom delu vaseg komentara ne mogu da se slozim sa vama. Slazem se samo u delu da je MOZDA bilo namestano da Nole bude iuvek u Nadalovom delu zreba na RG. Mi ljudi smo veoma skloni da uvek trazimo smisao i razlog i tamo gde ga mozda nema. Tako su i nastale religije, objasniti neobjasnjivo i dati smisao naizgled besmislenom zivotu. Ono sto vi implicirate je da postoji neko svevidece oko kao u Orvelovoj "1984". Fakticki vi ste rekli da je Novak kao glavna pretnja "sklanjan" sa puta na svakom GS-mu. Kakva besmislica! Zasto? Zaboravlja se da i Nadal i Federer moraju da pobede u SEST meceva da bi doslo do njihovog Fedal finala. Znaci oni su bili stvarno superkvalitetni teniseri kad su uspevali da se toliko puta sastaju u GS finalima ili su potkupljivani na svakom od tih GS-mova dvanaest tenisera da namerno izgube od njih. Vi kazete zbog profita?! Pa dobro! Ali ja cu da nastavim tamo gde ste vi stali. Onda je i ovih 39 Novakovih pobeda iz necijeg dzepa placeno jer su mediji zeljni profita to spremni da urade. Recite mi jedan razlog zasto onda to ne bilo tako? Novak je sad glavna vest i velika se lova okrece oko njega! Ali ja u to NE VERUJEM! Mozete me slobodno nazvati budalom ali ja ne zelim da verujem u teorije zavere. Zelim da verujem da moj zivot zavisi od mojih odluka a ne od necijeg hira. Ne zelim da verujem u "1984"! Zelim da verujem da su Novakove pobede stvarne a ne kao sto vi skriveno implcirate plod nekog zamesateljstva. Po broju glasova koje ste dobili vidim da je ovo podneblje bilo i ostalo plodno tle za lakoverne u svaki moguc oblik zavere protiv nas Srba. Kako je to tuzno!

S.Goran

pre 12 godina

Svakom turniru interes je da teniseri koji imaju svoju publiku ostanu sto duze na turniru,jer ce tako poseta i prodaja karata biti veca.Sem tog nacina da turnir dobro zaradi postoji jos dosta,kao sto su sponzori,reklame i prodaja prava prenosa.Priliv u kasu od prodaja karata ispod je polovine ukupnih prihoda.Roland Garos je jedan od 4 Grand Slema koji su najveci turniri i na kojima se i vrte najvece pare,i najslabija tacka im je svakako prvo kolo sto se tice posete.Da bi to koliko toliko popravili,koriste malo drugaciji sistem zrebanja u kome prva 4 nosioca dobijaju nesto vise rangirane protivnike u prvom kolu,nikada kvalifikanta sto bi po logici trebalo,a upravo radi vece atraktivnosti,jer ko bi dosao da gleda mec u kome je toliko izvestan pobednik.Vec u narednom kolu moguc je i kvalifikant,jer ukoliko je prosao u drugu rundu znaci da je u prvoj dobio nekoga iz prvih 50 rangiranih pa samim tim i dobija novi visi primat i nije toliki autsajder koliki bi bio u prvom.Ovo govorim kako je najverovatnije i pravljen nacrt zreba koji bi proizveo ovakve efekte.To sto @neko iz mase kaze,ispada da na Grand Slemovima nemaju ni poludirigovan zreb,sto svakako nije istina,vec postoje pod vrste dva osnovna sistema zrebanja,a oni su kada su prva 4 nosioca u pitanju sledeci:1-4,2-3 i 1-3,2-4.Oni formiraju dva plucna krila sa vodoravnim presekom i tu je samo jedno pravilo dirigovano,a to je da 1 i 2 nosioc ne mogu biti na istoj strani.Dalje rasporedjivanje igraca takodje je dirigovano,s tim da i tu postoje dva sistema koja su moguca da se nadovezu,pa je i zbog toga sumnja i postoji.Medjutim osnovana sumnja postoji samo u odabiru kombinacije sistema koji ce se primeniti na turniru,u to i ja sumnjam svakako jer desava se da jedna kobinacija nekim cudom se izvlaci ne malo puta za redom,i to se verovatno i progledava kroz prste jer u pitanju su ekonomski razlozi,nikako zavera protiv jednog ili vise igraca,jer da je tako bilo bi odavno diskrimisano zbog cestih prijava igraca koji bi imali prituzbi pa i sudskih procesa zasigurno.
Znaci posto postave prva 4 nosioca u kvadrat podeljen horizontalno i verikalno,po dirigovanom samblonu koji su vec izabrali postavljaju sledece nosioce u te grupe,kako se nebi susretali medjusobno do potrebne faze,i tek tada sledi dodela protivnika opet poludirigovana svrstana u 4 grupe a prema plasmanu na atp listi.Kvalifikanti su u jednoj od tih grupa i njih ne uparuju sa prva 4 nosioca iz razloga koji sam gore naveo.

Ivan M

pre 12 godina

Za sve koji su pobornici teorije zavere, nekoliko cinjenica:

1. Federeru u prvom kolu dolazi Lopez, koji ga je skoro dobio u Madridu. Dakle karastrofa od protivnika za pocetak, barem u odnosu na De Bakera.

2. Nadalu dolazi Izner/Ajzner. Opet, veoma nezgodan zreb za tako rani deo turnira.

3. Nole izbegava u 1/4 finalu Soderlinga (2 puta finalista, porazio Nadala i Federera u zadnja dva RG-a) i Ferera, koji je mozda treci najbolji sljakas danasnjice. Ide mu Berdih, protiv kojeg ima 6 pobeda i 1 poraz. Dakle tezak protivnik ali ne i nepremostiv.

4. Puno komentara ima u stilu "Del Potro pa Gaske ili Beluci". Kao prvo, Del Po je povredjen, i, kao sto neko rece, pitanje je da li ce uopste i doci do treceg kola. Federer ide na Janka - to je kao lako (setite se AO 2008.)? Dalje, Nadalu ide Soderling u 1/4 finala, a Federeru Ferer - cak i ne znam da li se Federer moze smatrati favoritom na tom mecu.

5. Neki bi rekli za Marija da ima lak zreb - ali za njega me bas briga, jer on mora da prodje preko Nadala (ako ga ne izbaci Viktor u 1/8 finala, naravno!).

Ljudi: zavere i namestanja zreba NEMA. Znam da u sportu te price "svi nas mrze" pale (evo pogledajte Murinja i Fergusona, koji samo pricaju tu zvaku - dakle nije svojstvena samo nama), ali ponekada (cesto?) su te price fikcija. Nole je dobio 39 uzastopnih meceva sa raznoraznim zrebovima i protiv raznoraznih protivnika. Ako iko treba da se zali na namesten zreb, to su njegovi protivnici. Dakle opustite se i uzivajte: lopta na sljaci ostavlja trag koji susija moze da proceni, dakle nema ni prilike da se namestaju sporne situacije. Ako je Nole najbolji, dobice. Ako nije, nece: i toliko! Ja se naravno nadam da hoce, ali ako ne dobije to nece biti zbog neke zavere.

Toni

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji ostavljaju komentare na teniskom sajtu,dakle trebali bi nešto da znaju o tenisu,a kažu da su Gaske i Berdih teški protivnici u osmini i četvrtfinalu jednog Gren Slema. Gaske je smejuruja,on ne može ništa ni Novaku iz 2009. i 2010. a ovom Novaku danas može da bude samo trening partner. Slično važi i za Berdiha, s tim da je on nešto bolji. Prepoznajte razliku izmedju LEPOG i KVALITETNOG. Gaske ima najlepši bekend u istoriji tenisa, ali to ne znači da je opasan. Naprotiv, Novak nije mogao da dobije lakšeg protivnika u toj fazi. Šta bi za vas bilo lako,da igra sa Lajovićem?

Djoksa

pre 12 godina

@neko iz mase

Da li ste vi culi za naseg naucnika Milutina Milankovica?
Milutin Milankovic je bio intelektualni dzin i matematicki genije. On je ne mrdajuci nikuda iz Srbije, iskljucivo matematickim formulama dokazao ciklicnost ledenih doba (u svetu poznatije kao "Milakovicevi ciklusi"). Kada je objavio svoje najznacajnije delo mnogi naucnici su mu se smejali. "Kako je moguce da u tropskom pojasu opstane led?", bila je njihova argumentacija. Ali 60-tih i 70-tih godina ispitavanje morske sedimentacije je pokazalo da je on potpuno u pravu. Zapravo, od tada se njegov rad intezivno proucava i ono sto najvise zaprepascuje je da ispitavanja na terenu pokazuju potpunu ispravnost njegovih formula. Milutin Milankovic je mnogo poznatiji u svetu nego u svojoj zemlji. U svetu se dodeljuju nagrade sa njegovim imenom. Jedan krater na Mesecu i jedan krater na Marsu, kao i jedan asteroid su dobili ime po njemu. Milutin Milankovic je nas najcitiraniji naucnik u svetu! A po narudzbi Srpske pravoslavne crkve napravio je i kalendar. Taj kalendar je poznatiji kao "Milankovicev kalendar" i to je najprecizniji kalendar na svetu. Tek posle 28 800 god treba u njega uneti korekciju od jednog dana! Prava je steta da SPC ga nije usvojila... Iz nepoznatih razloga... Da li ste ovo znali? Jos je Imanuel Kant rekao da u svakoj naucnoj disciplini ima onoliko nauke koliko u njoj ima matematike. To sve sto ste rekli u vezi zreba za Novaka, moze da bidne ali ne mora da znaci. Svakako da sa matematikom moze mnogo toga u zivotu da se objasni ali Rafa i Fed moraju da izadju na teren i da pobede svih sest protivnika da bi doslo do njihovog finala. Termin "lezi" u smislu da nekog protivnika lakse pobedjuju nego nekog drugog ne moze da se koristi u apsolutnom smislu. Drugim recima, nikada ne mozete biti sigurni da cete nekog zauvek pobedjivati. Ja mogu samo da se nadam da ovo sto ste naveli kao svoje razmisljanje u formi komentara nije tacno. Jer ono u samoj svojoj biti rusi sve ono sto sport treba da bude. A to je da u sportskom mecu svi imaju jednaku sansu da pobede i da je pobednik bilo kog sportskog meca stvarno bolji od porazenog (ovde govorim o individualnim sportovima). Ponavljam, nadam se... A tenis mi deluje kao jedan od najcistijih sportova.
Pozdrav i svako dobro,

Charlie

pre 12 godina

@Rvat
Stvarno ti se divim na zgubidanstvu...odakle ti svega, a pre svega vremena da ovoliko pises...

PS Nije na nacionalnoj vec na sustinskoj osnovi :)

to ti pricam

pre 12 godina

@Ja
Covek je rekao da se izvlace 3 i 4 nosioc naveo je i moguce kombinacije,a i istina je da prva 4 nosioca u prvom kolu ne dobijaju kvalifikante,2009 desilo se da je odustao noletov protinik,pa je upao neplasirani kvalifikant koji je izgubio treci mec potreban da se kvalifikuje.Nepotrebno ispravljas coveka,odlicno je sve napisao i lep komentar SGoran svaka cast.

ja

pre 12 godina

@Aca
Zreb se pravi po odredjenim pravilima.
Pokusacu da ti objasnim.
Prvi nosioc se stavlja na celo prve polovine, a drugi na kraj druge polovine.
U jednom bubnji se nalaze 3.i 4.
Izvlacenjem se odredjuje ko ce biti u drugoj cetvrtini, a ko u trecoj ctvrtini.
U sledecem bubnju se nalaze nosioci od 5.do 8. mesta i oni se izvlace iz bubnja i u skladu sa izvlacenjem rasporedjuju u 4 preostale osmine u kojima jos nema izvucenih.
U sledecem bubnju su nosioci izmedju 9.i 16 mesta i oni se izvlacenjem rasporedjuju u 8 preostalih sesnaestina.
Nakon toga se izvlaci iz bubnja u kome su nosioci izmedju 17. i 32. mesta i oni se rasporedjuju u te sesnaestine ali po 6 mesta udaljena od ovih prethodnih. U poslednjem bubnju su svi ostali teniseri oni od 33. pozicije pa navise ukljucujuci i kvalifikante i oni se izvlacnjem rasporedjuju na preostala nepopunjena mesta.

Dakle zreb samo ima neka pravila koja moraju biti ispostovana, a sve ostalo je stvar lutrije.
Jedno od pravila je da se prva dvojica sa trecim i cetvrtim ne mogu sastati pre polufinala, a ko ce ici na koga odredjuje izvlacenje.
Takodje teniseri izmedju pozicija 5-8 se medjuobno ne mogu sastati pre cetvrtfinala.
Opet prvih 8 i onih koji su na pozicijama 9-16 se ne mogu sastati pre osmine finala.
I na kraju prvih 16 i drugih 16 se ne mogu sastati pre sesnaestine finala to jest treceg kola.
Prva 32 nosioca u prvom i drugom kolu mogu za protivnike imati bilo kog tenisera rangiranog ispod 32. mesta.

Evo kako na primer na ovom zrebu izgleda raspored po sesnaestinama to jest mogucim susretima u trecem kolu:

1-28
16-24
10-18
5-27

4-26
15-21
11-20
8-32

7-31
9-22
14-17
3-29

6-30
12-19
13-23
2-25

Iz ovog se vidi da su najtezi zreb dobili ovaj 14. i 17. nosioc koji jedan na drugog idu vec u trecem kolu (u pitanju su Vavrinka i Conga).
Opet najlaksi zreb u prva 3 kola ima Federer koji se u trecem kolu moze sastati sa maksimalno 26. mesta slabije rangiranim Tipsarevicem.

Dakle tezina zreba se pre svega gleda po ta 3 prva kola. U kasnijoj fazi vec krecu iznenadjenja, neki favoriti ispadaju, autsajderi prolaze i neciji zreb koji mozda izgleda tezak, na kraju moze ispasti izuzetno lak, jer se desi da mu glavni rivali poispadaju.

Inace muski zreb je izvlacila Ana Ivanovic, a zenski Rafael Nadal.

http://www.anaivanovic.com/sr/news/u-parizu-prvo-protiv-larsson

Prema tome za sve nepravde veane za zreb mozete se obratiti iskljucivo Ani i Rafi. :))

Pera

pre 12 godina

Vrlo tezak zreb za Noleta, kao da ga je Nadal izvlacio. Ili mozda Ana :)

DelPotro u 3. kolu, Gasquet/Bellucci u 4. - tesko da je moglo gore.

ja

pre 12 godina

@S.Goran
Uglavnom dobro napisano, ali imas par greski.
Kao prvo, 3. i 4. se uvek zrebom izvlace i odredjuje ko ce u koju polovinu i nikada se to ne odredjuje unapred vec iskljucivo lutrijski.
Takodje ne postoji ni ovo pravilo da neko od prva 4 nosioca ne moze u prvom kolu da igra sa kvalifikantom.
Djokovic je na primer 2009. u Australiji u prvom kolu igrao sa kvalifikantom italijanom Stopinijem, a ima jos takvih primera.

I na kraju treba napomenuti da Vimbldon ima neka svoja pravila koja se razlikuju od svih ostalih turnira, pa i od ostala 3 gren slema.
Oni pri odredjivanju nosioca ne uzimaju iskljucivo pozicije na rang listi, vec neku kombinaciju tih pozicija na listi i uspeha tenisera na turnirima na travi u poslednjih 12 meseci.
Tako je na primer Federer prosle godine na Vimbldonu bio prvi nosioc, iako je tada bio drugi na listi.
Isto tako se na primer Berdih ove godine (zbog proslogodisnjeg finala) moze naci medju prva 4 nosioca na Vimbldonu iako je trenutno na rang listi oko 6-7 pozicije. Ali ta pravila vaze samo za Vimbldon. Inace i tamo se zreb pravi kao i na svim ostalim gren slem turnirima, jedino sto same nosioce odredjuju po svojim pravilima.

sasa jokic

pre 12 godina

Manje je bitno ko mu je prvi protivnik, bitno je ko ce mu biti protivnik u finallu! Mislim da opet ima odlican raspored za zagrevanje, ne bi trebalo da izgubi ni jedan set do finala, mad iako izgubi nije strasno.

Aca

pre 12 godina

Da li moze pojasnjenje kako se odredjuje ko ce sa kim da igra?
Da li ide prvi cetvrti,drugi i treci pa tako dalje kako se ko nalazi na ATP listi ili??
Hvala

Žak

pre 12 godina

Žreb nije preterano težak. Prva 2 kola - rutina. Mada je Hanesku u solidnoj formi. Delpo se vratio ali je teško reći kolkiko je u stanju da pruži. Nije ga bilo od Madrida. Rovit je. Ne bi ni tu trebalo da bude većih problema. Četvrto kolo - Gaske. U vrlo dobroj je formi. Polufinale Rima, izbacio Rodžera i Berdiha, domaća publika...Ništa što ne može da se završi u 3 seta. Četvrtfinale - Berdih. Igrali su više puta u zadnje vreme, Novak je ubedljivo rešavao. Čini se da ima igru za Berdiha. Polufinale je daleko, pitanje je da li će se Rodžer provući do njega. Sve u svemu mogao je i lošije da prođe. Izbegao Rodika, Congu i ostale koji mu relativno ne leže.

oxydant

pre 12 godina

Bre,što je maštovit NEKO IZ MASE ! Ja sam predvideo jutros u 7,25 h.polu-
finale NADAL-MAREJ i ĐOKOVIĆ-FEDERER (na forum hr.tenis)ali iz sasvim jednostavnog razloga: pošto su u Rimu bili NADAL(1) na FEDERERA(3) a Đoković (2) na MAREJA(4),ovog puta su za PROMENU izmešali ovu četvorku i stavili 1 na 4 i 2 na 3. Kad se saberu bodovi ovih polufinalista vidi se da je tako najmanja razlika između jednog i drugog para,što je i ok.!
Ostale igrače stave u "kostur" prema mestu na rang listi.
Primedba: B-92 treba da postavi stranicu na Ttxtu sa rasporedom parova!

Gadlak

pre 12 godina

Federer, Del Potro, Ferrer, Berdych, Gasque, Belluci. Oni su u Djokovicevoj polovini. Po malo cudno. Kao da se neko veoma trudi da mu oteza rusenje rekorda Mkenroa. Znaci nece mu samo biti tesko vec od trece runde protiv Del Potra, nego ga i u 4 toj sigurno cega jaci protivnik, pa onda Berdych u QF, Federer u SF i vjerovatno Nadal u finale. Veoma tezak i cudan zrijeb. Vec od trece runde je biti ili ne biti.
Dok Murrey i Nadal nema ni da se oznoje do SF.

uxyzapenje

pre 12 godina

Jedino cega sam se 'plasio'... Znaci u ovom trenutku najveca opasnost, po meni, po Novakov niz i prvo mesto je del Potro... Znaci vise bih voleo Nadala u 3. kolu nego njega...

Rvat

pre 12 godina

ROLLANND GARROSS - Ždrijebe
Samo je Nole kriv za ovaj naprasni prekid peglanja antipatičnih košulja (avaj prođe blagoslovljena zima, kad je bilo dovoljno ispeglati okovratnik), i što tek povremeno i ovlaš zavrtim kutlačom (šta ti je samački život) ni negledajući šta se burlja u garavu loncu i šta sad, ovako mučki udaram po tastaturi, pardon tipkovnici.
Daklem, poslije par godine medijskog bojkota ovog portala od strane najuglednijeg, najjeftinijeg, a bogami i najzgodnijeg dopisnika iz prijateljske i nesvrstane Hrvatske, desile se neke stvari koje svojom izuzetnošću nadmašuju taštinu izuzetnog.
A to podrazumjeva, od silna batinanja, usijana dupenceta izvjesnih Nadala, Federera, Murraya i ostale mediokretske teniske buranije.
A kad smo se već latili pera, pardon tastature, pardon tipkovnice, onda ću razmotriti i ostale „naše“ „adute“, e više zbog toga što su „naši“ nego „aduti“.

Daklem, idemo po ždrijebu:

Nanravno, kako i spada, prvo HERREN:

LJUBA TRUBA – ćelava legenda lagano, poput presita udava, gamiže prema (zasluženoj) mirovini i povremeno, onako ako se nađe usput, zabaci glavu, razjapi žvale i zaguta neki masniji zalogaj.
Zemljica R.G. nije baš pogodna za taj penzionerski đir pa je teško očekivati da će tu omastiti brk.
TROICKI – kad je igra tenis života, ko neumitni zao usud, u ždrijebu bi mu se ispriječio Nole. A tu bi se i jače delije us.... Jedino zgodno bilo šta ga je izbjega u Davis cupu, dapače, bili u istom timu i eto, osvoji i on.. Dakle, kad mu se ovaj konačno sklonija, nestala i forma. Sad je ni vam ni tam. Ždrijeb, opet izgleda jako zgodno do Murray u osmini..
TIPSA – čudljivi i duhoviti kratkonogi (za rvacke pojmove i onaj njegov šorc) srpski tenisač mi nekako baca na dobro. Neznan, kakva je ona njegova ozljeda sa BG opena, ali, ako je to u redu, treba bi preko Dodiga do Federera u trećem.
DODIG – sa 24 dobro igra challangere i još bolje izbjegava otmičare po Kazahstanima, sa 25 osvanija na ATP turnirima i prvi put uša među prvih 100, sa 26 evo ga u prvi 50... Strah me i pomisliti diće biti u 35-oj! A sve to krenulo nakon što je nakon nekog finala challangera u Finskoj zavrndejija pijat za drugoplasiranog ravno u zid, usput kletući tradicionalni finski lopovluk! Dakle pravi Bosanac, dakle pravi Hrvat! Zapravo, poslije Novaka, trenutno najuspješniji hrvatski tenisač. Ali čini se da će ga Tipsa u drugom dovatiti prije FedEx-a u trećem..
MARIN – avaj i pomagaj. Taman kad pomisliš da nemre gore od Nishikorija, Mayera, razbuca ga Tipsa. Taman pomisliš da od toga ne može gore, Del Potro mu da tri gema. Da tri (3) gema i odustane od turnira zbog povrede. Dno dna. Pakla. A da je pravi – moga bi sve do Đokice u četvrt-finalu. Ovako, (pre)teško i preko Montanesa u drugom.
KARLO – Kod njega je pravilo - šta servis donese, a ne ždrijeb. Ali brate ovaj put – Del Potro u prvom kolu, a ako ovaj preda zbog ozljede – Nole u trećem. Avaj i lele!

Pa eto, kad već moramo, FRAUEN:
JJ – unatoč kroničnom nedostatku servisa i uopće winner udaraca, svojevremeno došla do prve pozicije na svijetu. Grijeh bi bija reći nezasluženo, jer kad neko sa takvim argumentima (čast izvrsnom kretanju) ostvari taj rezultat, to je ko na Formulu 1 krenuti sa nekim Zastava modelom. I uspjeti! Sa druge strane, kad vidim šta je sve Nole napravija, i još je malo za preskočiti Rafu, nešto mi i to govori o ženskom tenisu.. A trebala bi do Scavione u osmini. Dalje..
Lijepa ANA – citiraću vlastitog sebe. U jednom trenutku bila kraljica. I odlučila to naplatiti. I među šminkom, prijemima, kamerama, dekolteima, naslovnicama, parfemima, ... zagubiše se reketi. I sad ih traži. I sad će ona... Samo ove štikle...
JOVANOVSKI – bi, nebi, bi, nebi, nebi, nebi..
LUČIĆ – aj, još govori da je naša. Teniserski – koliko je tu toga proćerdano (ne njenom krivicom), no nadam se da sad mirno spava i čista srca ide na trening. Kada i onoliko koliko je NJOJ to stalo. Šarapova, prvo kolo! Šta reći..

NOLE – kategorija za sebe! I ne samo u ovom štivu.
Elem, dakle – ide po sve!
1) Rekord od 42 startne pobjede J.P. McEnrea – polufinale.
2) Prvo mjesto na ATP listi - finale
3) Treća Grand slam titula – drugo kolo. Šalim se – pobjeda!
Peljavog, ali i legendarnog, američkog dripca, pardon Irca, trebao bi stići da igra – tavom. E, finale ..
Razmotrimo malo njegove igračke argumente:
a) Servis – najvažniji teniski udarac (započinje svaki poen) i zapravo najslabije njegovo oružje. Trenutno je 15-20-ti na turu. Nije prošlogodišnji grossen katastroffen kad je ima, itekako ima, više duplih nego aseva, ali još nije dostiga servis iz 2008. Ubi ga eksperiment sa Todom. No na zemljici to najmanje smeta. (Zapravo jedino što smeta je Rafa Nadal)
b) Forehand – šta reći..
c) Backhand – šta reći..
d) Volej i igra na mreži – varira od izvanrednog (Miami) do prosječnog (Rim). Sve u svemu – ok!
e) Drop shot – šta reći..
f) Lob – šta reći..
g) Fizička sprema – bilo bi kao prethodna dva da nije bilo Murraya. Problem je na zemlji što se u nedostatku servis winnera svaki punat oduži, pa tako i meč. Čak i kad je konačni rezultat tipa 6-2 6-4! Akmoli u tri seta. Pa tako iz dana u dan, onda naletiš na prčevitog Del Potra u trećem kolu, Gasqueta (Belluci) u osmini, pa..
h) Igračka inteligencija i taktičke sposobnosti – šta reći..
i) Ždrijeb – dakle šta drugo vengo – grossen katastroffen (Del Potro u trećem, Gasquet (Belluci) u četvrtom itd. Za svakog osim njega! Pardon – i Rafe. Samo da ne izgubi previše snage..

Eto u kvalifikacijama igra i moj Šibenčanin – Škugor. U stvari preciznije je reći – iz Dubrave (A Šibenik i Dubrava su, štovani čitatelju, tako, omanje vareši, nedaleko od Bilica). Za onako štrkljasta momka ima (logično) osrednju hitrinu i (nelogično) osrednji servis. Krenuo jopet solidno i jopet prida u drugom kolu zbog ozljede. A tako zgodno izgledalo! A ispalo, igrački i financijski – avaj!

Sve u svemu, reka bi – ko da je Nole iz svih isisa njihove resurse i tako osta jedini koje može učiniti nešto – nego sve, a njih ostavija blede i anemične.
Dakle u drugi tjedan ulazi Nole i – jedan slučajni dobitnik (prolaznik).

p.s.
Eh, u nekim godinama, nemreš bez sjete, nostalgije i uopće nekakvog šunjavluka. Pa mi se neda ovo zatvoriti bez Marija. Je, je, Ančića, ako ste zaboravili. Čujem da se dohvatija drugog najtalentiranijeg hrvatskog Srbina ili srpskog Hrvata (kako komu drago) – Fiće Krajinovića i da ga (skupa sa bratom) trenira. I valjda je te prelazno, zarazno, šta li.., uspjeli dogurati do sedmomjesečne pauze zbog ozljede!?! Za nevirovati...

dj!

pre 12 godina

NOVAKU SVE MINA do MINE. Izgleda da je bolje biti na Viktorovoj ili Janakovoj pozici jer su oni dobili slabije protivnike u prvom kolu od NOvaka, kao što je i u navedenoj grupi Mari, po običaju, prošao najbolje jer Melcer je daleko slabiji od Soderlinga,Berdiha,Ferera. !!!

Biti Srbin, DIVNO, DOSTOJANSTVENO i FANTASTICNO sto i Zapad zna, VISOKO NAS CENI, i ZATO na svim takmicenjima POSTAVLJA NAJTEZE PROTIVNIKE Srbima ili srpskoj reprezentaciji.

OVO je veliki izazov za Novaka. Velika šansa da se dodatno inspiriše, motiviše i nastavi sa pobedama. Kako NOVAK KAŽE : " Poraz NIJE MOJA OPCIJA!"

NADAM SE DA CE Zapad biti zadovoljan što naš Nole pobedjuje do kraja godine!!! VALJDA ĆE TO Zapadu biti dovoljno za sve rekorde koje izvlače iz naftalina!!!

NOVAKU SREĆNO !!!! DA BUDE ZDRAV, koncentrisan, odmoran, DA SE RADUJE i da najlepše proslavi svoj 24. rodjendan u nedelju 22. maja !!!! SREĆNO, SREĆNO, SREĆNO !!!!
(nikol dž.femija, 20. maj 2011 16:29)


Na cemu si ti prijatelju? Daj malo, hocu i ja. zapad, zapad, zapad, teorije zavere bla bla bla... Vatikan, Nato, Fbi, svi diriguju zreb za nas nebeski narod da nas uniste, jel da?

Pera

pre 12 godina

Vrlo tezak zreb za Noleta, kao da ga je Nadal izvlacio. Ili mozda Ana :)

DelPotro u 3. kolu, Gasquet/Bellucci u 4. - tesko da je moglo gore.

neko iz mase

pre 12 godina

Retko ostavljam komentare, obično se zadovoljavam čitanjem vesti ili eventualno tuđih komentara, ali je ovo jako bitan momenat i treba da se prokomentariše.
Krenuo bih prvo od konstantacije da su svi žrebovi NAMEŠTENI. Da neko ne bi pomislio da sam pristalica teorije zavere poslužiću se citatom iz pesme Zabranjenog pušenja "Pare, pare, pokreću svet, politiku i nogomet...". Ovde samo treba izbaciti nogomet i ubaciti tenis i manje više, to bi bilo to. Na svakom teniskom turniru profit je najbitnija stvar, ovo pričam kao čovek koji je završio Ekonomski fakultet, pa tako ne treba da čudi da Đoković igra polufinale Rima 6 sati nakon početka meča Nadal-Gaske. To nije ni sportski, ni ljudski, ali nažalost je profitabilno. Nemojte me pogrešno shvatiti, ne mislim da su oni hteli nešto loše Đokoviću, jednostavno Serđo Takini je sponzor turnira, istovremeno i Đokovićev sponzor za odeću a i Đoković je trenutno glavna vest ATP-a i jednostavno to je bilo dovoljno da Đoković dobije večernji termin jer tada dolaze italijanski bogataši i viđeni ljudi. Da bi se više zaradilo muška polufinala su razdvojena, ima ljudi koji bi voleli da vide Nadala, i tako su oni dva puta prodavali ulaznice i zaradili mnogo više nego što bi zaradili da su muška polufinala bila spojena. Da je WTA popularna kao što je bila pre 5-6 godina to se ne bi desilo, ali danas ženski tenis gotovo niko i ne gleda, i umesto dva ženska i dva muška spojena polufinala dobili smo žensko-muško polufinale i još jedno žensko-muško polufinale. Najjači argument za nameštanje žrebova Gren slem turnira su žrebovi od 2008. pa naovamo. Od momenta kad je Novak prvi put igrao finale Gren Slema (US Open 2007. sa Federerom) žrebovi su pravljeni tako da je Đoković uvek bio u Federerovom delu žreba kada su u pitanju Vimbldon, US Open i Australian Open a u Nadalovom delu žreba kada je u pitanju Rolan Garos. Razlog zašto je tako jer niko nije hteo da se nešto desi što bi onemogućilo njihovo visokoprofitabilno finale, čuveni FeDal (skraćenica od Federer-Nadal, jako popularna na zapadu). Smatralo se da Federer dominira na ova tri Gren slem turnira a Nadal na Rolan Garosu pa je Novak kao potencijalno najveća pretnja smeštan u deo žreba onog igrača koji dominira na tom Gren slem turniru. Jedini put kada se odstupilo od ovog pravila u periodu 2008-2011 je Rolan Garos 2009. kada su se Novak i Rafa mrcvarili celu sezonu šljake i kada Rafa nije mogao da odigra finale sa Federerom na najvišem nivou u Madridu, nakon čuvenog polufinala sa Đokovićem, i kada je više statirao nego igrao od umora. Novak je tada ekspresno prebačen u Federerov deo žreba.
Dakle kao što su nekadašnji žrebovi bili namešteni, ili dirigovani kako vam drago, i ovaj današnji žreb je namešten u to nema sumnje jer je profit iznad svega. Nekadašnji FeDal je izbledeo i nestao i na scenu je stupio Rafole ili Đodal (još uvek se nisu složili koji od ova dva naziva da koriste). Žreb je pravljen tako kako bih ga ja napravio da želim Đodal finale(više mi se sviđa ovaj naziv jer je Đoković na prvom mestu :-) ). Dva potencijalna protivnika kojih sam se ja najviše plašio da bi mogli da naprave problema Đokoviću su Mari i Soderling i naravno oni su smešteni u Nadalovu polovinu žreba. Zašto sam se njih plašio? Soderling je osoba koja ne zaboravlja, a naš Nole ga je u Rimu počastio sa 6:0 u drugom setu. Tako ga je i 2009. u Barseloni Nadal počastio sa 6:0 pa mu je Robin vratio porazom u četvrtoj rundi Rolan Garosa. To je dosad Rafin jedini poraz na Rolan Garosu od 6 učešća. Soderling je osoba koja, kada mu je dan, je u stanju da pobedi bilo kog protivnika, ma koliko taj protivnik bio bolji igrač od njega, svojim razornim i preciznim forhendima protiv kojih nema odbrane. To je prošle godine osetio i Federer u četvrfinalu Rolan Garosa, u svom jedinom porazu od Soderlinga (skor između njih dvojice je 16:1). Taj poraz je inače prekinuo Federerov niz od 23 uzastopna polufinala Gren slem turnira. Dakle, Soderling je nepredvidiv i voli da prekida nizove i da ne bi prekinuo Novakov, super je što je u drugoj polovini žreba. Drugi opasan igrač za Novaka je Mari i verovatno najopasniji igrač za njega u naredne 2-3 godine. Igrač sa neverovatnim teniskim mogućnostima za koje verujem da su ravne Novakovim i sa samo jednim velikim problemom, glavom. To je igrač sa istim repertoarom udaraca kao Novak, ima malo kvalitetniji prvi servis ali i malo slabiji forhend, istim brzinskim sposobnostima, ali ne tako izraženom fleksibilnošću kao Novak,i malo boljom kontraofanzivom, Novak menja inicijativu u poenu jednim udarcem dok Mari jednim udarcem iz faze odbrane ima skoro čisti viner. Viši je od našeg Novaka za dva centimetra ali je i malo teži. Faktički, on je malo viša, teža i defanzivnija verzija Đokovića i nadajmo se da neće nikad rešiti probleme u glavi (znam da nije lepo to što pričam) jer bi on mogao postati tenier koja bi mogao da dobija našeg Novaka, ne svaki put, ali recimo svaki drugi put što verujem da niko od nas to ne bi voleo.
Kada gledamo Nadalovu stranu žreba organizator se trudio da mu skloni sa puta Del Potra jer je to teniser koji bio bolestan ili ne uvek može da predstavlja Nadalu problem. On je prebačen u Novakov deo žreba jer Novak ima bolji skor sa njim (3:0). Dvoumio sam se jedino oko Davidenka (inače za one koji ne znaju, Davidenko je jedini aktivni teniser koji ima sa Nadalom pozitivan međusobni skor 6:4 i u poslednja četiri susreta je dobio Nadala) jer mi je bilo čudno da on bude u Nadalovom delu žreba ali kada sam na sajtu ATP-a pogledao, video sam da nije nikad dobio Nadala na šljaci već da ima 3 poraza, a i znajući da Davidenko ove godine ne blista i tu su sklopile kockice.
Za kraj bih morao konstatovati kako istorija ima čudnu osobinu da se ponavlja. Na predstojećem Rolan Garosu bi se mogle ponoviti jedna od dve već zabeležene teniske istorije.
Prva istorija bi bila 2008. godina kada je Nadal postao broj jedan pobedivši Federera u Vimbldonu, koji je bio njegovo poslednje utočište pred zahuktalim Nadalom. U današnjem slučaju to bi značilo pobedu Đokovića nad Nadalom na Rolan Garosu koji je njegovo poslednje utočište i krunisanje Đokovića za teniskog broja jedan.
Druga istorija je 1984. i prekidanje Mekenroovog niza od 42 vezane pobede u finalu Rolan Garosa od strane Ivana Lendla koji je izgubio prethodna 4 Gren Slem finala. U današnjem slučaju to bi značilo prekidanje Đokovićevog niza od 45 vezane pobede (39 pobeda dosad + 6 pobeda do finala) od strane Marija koji je izgubio svoja prethodna 3 Gren Slem finala.
Najiskrenije se nadam da će se ponoviti prva teniska istorija :-)
Izvinite na malo podužem komentaru i nadam se da ćete ga objaviti. Veliki pozdrav za sve iskrene ljubitelje tenisa i redakciju B92.

Floro Flores

pre 12 godina

Skijavone je trabalo da bude na zrebu sa Nadalom jer je aktuelna sampionka,a takva je prekasa.. Medjutim nije lepa kao Ana,ciji je to jedini preostali adut

Toni

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji ostavljaju komentare na teniskom sajtu,dakle trebali bi nešto da znaju o tenisu,a kažu da su Gaske i Berdih teški protivnici u osmini i četvrtfinalu jednog Gren Slema. Gaske je smejuruja,on ne može ništa ni Novaku iz 2009. i 2010. a ovom Novaku danas može da bude samo trening partner. Slično važi i za Berdiha, s tim da je on nešto bolji. Prepoznajte razliku izmedju LEPOG i KVALITETNOG. Gaske ima najlepši bekend u istoriji tenisa, ali to ne znači da je opasan. Naprotiv, Novak nije mogao da dobije lakšeg protivnika u toj fazi. Šta bi za vas bilo lako,da igra sa Lajovićem?

nikol dž.femija

pre 12 godina

NOVAKU SVE MINA do MINE. Izgleda da je bolje biti na Viktorovoj ili Janakovoj pozici jer su oni dobili slabije protivnike u prvom kolu od NOvaka, kao što je i u navedenoj grupi Mari, po običaju, prošao najbolje jer Melcer je daleko slabiji od Soderlinga,Berdiha,Ferera. !!!

Biti Srbin, DIVNO, DOSTOJANSTVENO i FANTASTICNO sto i Zapad zna, VISOKO NAS CENI, i ZATO na svim takmicenjima POSTAVLJA NAJTEZE PROTIVNIKE Srbima ili srpskoj reprezentaciji.

OVO je veliki izazov za Novaka. Velika šansa da se dodatno inspiriše, motiviše i nastavi sa pobedama. Kako NOVAK KAŽE : " Poraz NIJE MOJA OPCIJA!"

NADAM SE DA CE Zapad biti zadovoljan što naš Nole pobedjuje do kraja godine!!! VALJDA ĆE TO Zapadu biti dovoljno za sve rekorde koje izvlače iz naftalina!!!

NOVAKU SREĆNO !!!! DA BUDE ZDRAV, koncentrisan, odmoran, DA SE RADUJE i da najlepše proslavi svoj 24. rodjendan u nedelju 22. maja !!!! SREĆNO, SREĆNO, SREĆNO !!!!

Antuntun

pre 12 godina

De Baker, Hanesku, Gaske/Belucci, Del Potro, Berdih, Federer... Dakle teško da je moglo gore... DE BAKER momak koji je supertalentovan, a takvi su najteži protivnici kad su rasterećeni, a upravo je to slučaj ovde, može da zada probleme Novaku, otegne meč...posebno što je prvo kolo i svi očekuju da će Novak da ga počisti, mislim da ne postoji teži protivnik u prvom kolu... Gledao sam ga ove godine u prvom kolu Madrida kad je kao autsajder dobio nekadašnjeg kralja šljake J.C Ferrera..prvi set je izgubio lagano, a onda kad se oslobodio i pustio ruku najpre je izjednačio a onda i potpuno počistio Karlosa sa šljake... Hanesku je jedini lagan iz ove perspektive, mada i njemu šljaka više leži nego ostale podloge, onda GASKE, šta reći , jedan od najtalentovanijih na turu, konačno prelomio u glavi i dobio Federera u Rimu prošle nedelje, i to u dva taj brejka, onda je ispao od Nadala mada je teško izgubio prvi set 7:5, ipak bilo bi previše za njega u ovom trenutku da je dobio i Rafu... DEL POTRO, još uvek rovit ali u stalnom usponu forme, čovek koji je je dobio Federa u 5 setova pre dve godine i to u finalu Garosa, sve je samo ne lak protivnik, ako mu krene...au.... Bedrdih, čovek koji drži konstantnost na šljaci ove sezone manje opasan od Delpa ali nezgodan jako... I onda ako Novak prođe sva ta iskušenja dolazi Federer, nikad rasterećeniji, nikad motivisaniji, gladan kao nikad...toliko je neumesan da prelazi u drskost, posle 30ak pobeda Djokovića na pitanje šta misli o tome, rekao je, da, TO JE INTERESANTNO??!!!.. Šta reći... A danas čitam kako Novaka i ne spominje kao pretnju na Garosu, nego vidi sebe i Rafu u finalu... To je još jedna vrsta antiviteške borbe koju vodi isluženi kralj koji očajnički želi tron makar još jednom,makar na kratko..pogađate na kome želi da istrese svu svoju frustraciju zvanu Sezona 2011... Ali to u neku ruku pokazuje i slabost kojom odiše...Ako dođe do duela njega i Novaka, krenuće po pravilu ultra ofanzivno kao što je prošle nedelje uzeo set Nadalu u Rimu... Que serra, serra...

scarface

pre 12 godina

Teze od ovoga skoro da nije ni moglo. Delpotro i Gaske su po svim kladionicama odmah iza vodece cetvorke i Ferera. Zatim Berdih, jedino je tu imao malo srece, ali stvarno malo. Ceh je slabiji od Ferera ali pitanje da li i od preostale dvojice mogucih protivnika koje je mogao dobiti u cetvrtfinalu - Soderlinga i Melcera. Polufinale - Federer, druga mogucnost je bio Marej. Sve u svemu koliko je bilo srece u Rimu, da su svi ovi bili na Nadalovoj strani sada je sve otislo na Noletovu stranu. Valjda ce biti i nekih iznenadjena pa nece dolaziti bas ovim redom, kao u Rimu gde se Nadal nije susreo ni sa jednim protivnikom iz ocekivanog kostura. U suprotnom bice cupavo.

Napred Nole

Charlie

pre 12 godina

@Rvat
Stvarno ti se divim na zgubidanstvu...odakle ti svega, a pre svega vremena da ovoliko pises...

PS Nije na nacionalnoj vec na sustinskoj osnovi :)

FYI

pre 12 godina

Ala se ovaj Murray provlaci pa to je strasno. Prva dva kola protiv kvalifikanata. Izem ti iskusenje. Onda dodje tako naodmoren i pravi se vazan kako ga tesno Nole pobedjuje. Murray nikada ne moze predstavljati Noletu opasnost ukoliko oba izdrzavaju isti tempo i isti broj meceva. Dakle da je Murray na ovom RG bio u Noletovoj polovini, Nole bi ga odvalio. Ovako je Noletu teze kada ide na Federera, jer je Federer mnogo tvrdoglaviji i uporniji od Murraya.
Ali sta je tu je, Nole je stena, izdrzace sve podmetacine. Onda ce i pobede biti jos sladje, a i to prvo mesto ima jos vise da ga ponese.

igor

pre 12 godina

Solidan raspored, sto se tice Del Potra, o.k. teniser, ali svakako ne bollji od Mareja ili Ferera. Dobro je sto Federer nalece prvo na Ferera od kojeg moze glat da izgubi jer je u ocajnoj formi,tako da je odlicno sto se Nole oslobadja jednog od ove dvojice,mozda cak i bolje da igra sa Federerom.
Bitno je da je samo izbegao do finala Mareja, naravno Nadal je sa druge strane zreba. Marej je bio najblizi da ga pobedi, vratio se u formu, igra opasno i ne bi me cudilo da Marej pobedi Nadala sto bih voleo jer igra ne samo snagom vec i mozgom, a i odlican je prijatelj sa Noletom.
Srecno, Nole barem do finala kada postajes i zvanicno broj jedan, a onda opusteno u finalu i da uzmes i Rolan Garos!!

Sad će i sa Federerom imati 4:0 ove szone! ;)))

pre 12 godina

Ovo je svakako kruna dossadašnje karijere De Bakera - uskoro će moći da sa ponosom priča kako je igrao sa Đokovićem na RG! Još, ako uspe da mu uzme gem, a da ne oduzime previše vremena Đokoviću, moći će da bude i više nego zadovoljan.

statisticar

pre 12 godina

@neko iz mase
Malo si ti pogresno razumeo te stvari i u startu posao od pogresnih zakljucaka.
Nije verovtnoca da Djokovic ide na Federera u polufinalima ovih gren slemova 50%.
Verovatnoca je da 3. nosioc ide na 1. 50%. kao sto je verovatnoca da 3. ide na 2. isto tako 50%.
Jeste Djokovic isao na ta 3 gren slema 10 puta uzastopno u polufinalu na Federera, ali zaboravio si da pogledas kako su na tih 10 gren slemova bili rasporedjeni nosioci.
Federer je na neke od th gren slemova isao kao prvi, a na neke kao 2. nosioc. Isto tako i Djokovic je na nekima bio 3., a na nekima 4. nosioc.
Evo kako je to konkretno izgledalo na tih 10 gren slemova:

2008.
Australija Djokovic(3.)- Federer (1.)
Vimbldon Djokovic (3.)-Federer (1.)
US Open Djokovic (3.)-Federer(2.)

2009.
Australija Djokovic (3.)-Federer(2.)
Vimbldon Djokovic (4.)-Federer(2.)
US Open Djokovic (4.)-Federer(1.)

2010.
Australija Djokovic(3.)- Federer (1.)
Vimbldon Djokovic (3.)-Federer(2.)
US Open Djokovic (3.)-Federer(2.)

2011.
Australija Djokovic(3.)- Federer (2.)

Kao sto vidis zreb je tako hteo da se 4 puta sastaju prvi i treci, a 6 puta su se sastajali drugi i treci.
Dakle ta statistika koja bi trebala da bude 50:50 na ovom slucaju je 40:60. Valjda znas da preciznost statistike zavisi najvise od broja uracunatih uzorka. Ovde je uzorak od 10 slucajeva, a da je recimo nekih 30 ili 50 slucajeva taj odnos bi bio jako blizu onih teorijskih 50:50. Verovatno mozda 48:52 ili priblizno tom odnosu.

Pri izvlacenju zreba se ne gledaju imena vec iskljucivo nosioci.
Da je Federer na svakom od tih 10 gren slemova isao kao prvi, a Djokovic kao 3. - njih dvojica bi samo 4 puta bili u istim polovinama.
Ovako je ispalo da su 10 puta bili u istim polovinama, ali ne zbog zreba, vec zbog toga sto su jedan ili drugi kvarili svoje pozicije na listi.

Dakle te tvoje teorije zavere padju potpuno u vodu.

Aki

pre 12 godina

Odličan žreb za Đokovića, jer Murray je poštimao svoju igru na pesku, tako da je pored Novaka i Nadala najveći favorit turnira. A sa njim bi mogao tek u finalu da igra. Za one koje misle da je Del Potro najveći izazov, samo da potsetim da je Delpo još uvek rovit, predao je meč protiv Nadala u Madridu i nema dovoljno kondicije za meč od 3 seta a kamoli za maraton od 5. Sa trčanjem koje nameće Đoković, nema šanse da izdrži. Federer je enigma, može da stigne do polufinala, može da ispadne i pre, ali na šljaci nema šta da traži protiv Đokovića, kada već nije mogao na betonu. Nadal nema više status kralja šljake, načeo ga je Murray, nastavio Đoković i stvarno će imati težak zadatak u polufinalu protiv Škota. Pozdrav svim ljubiteljima belog sporta.

Djoksa

pre 12 godina

Ne bih komentarisao zreb. Za Novaka Djokovica je svaki mec do, nadam se, finala RG mala matura (malo finale). Ovih sest meceva su ispit njegove zrelosti kao i igrackog znanja. Secam se 2009god (ne ponovila se!), kada je imao igru ali zato sto nije mogao da preboli poraz od Nadala (nezrelost) je propustio najvecu, do tada, sansu da uzme RG (osvojio Federer). Sada imamo potpuno suprotnu situaciju, Nole je (pored Nadala,naravno) glavni favorit. Nadam se da sad nece uci na ovaj turnir presamouvereno. Svi njegovi protivnici ce protiv njega, da se zargonski izrazim, kidati i najveca greska koju bi mogao da napravi je da ocekuje da ce se protivnici uplasiti. Jer njegov "skalp" mnogo vredi, ne zbog toga sto je nepobedjen ove sezone koliko zbog toga sto je pobedio dva puta u istoj godini kralja sljake ( od 2005god pa naovamo to nijednom igracu nije uspelo) u njegovom kraljevstvu. Dakle, Nole OPREZ(!), jer mnogi ce sve karte da bace na to da te pobede, pa makar zbog iscrpljenosti morali da predaju u sledecem kolu. Zbog toga mislim da da ce u svakom mecu prvi set biti jako bitan, jer treba pilicima na vreme potseci krila! :)
Ne verujem da ce Mari, ako i dospe do polufinala, biti na bilo koji nacin pretnja Nadalu. Razlog zbog kojeg je Novak imao problema sa njim u Rimu je zbog toga sto je njegov prvi servis je bio ispodprosecan i sto je Mari svojom defanzivom i svojim bekend slajsevima terao Novaka da se mnogo fizicki trosi. Jer za odigravanje slajsa vam ne treba snaga a Novak je morao svaku tu lopticu da napadne ako je hteo da stekne inicijativu u poenu (morao je da loptici da da svu snagu a ne da "ukrade" energiju iz nje kao sto to savrseno radi Federer). To Nadalu nece predstavljati ni najmanji problem jer njegova igra se zasniva na spinu sa kojim uspesno dize loptice i sa najmanjim odskokom. Sve Marijeve pobede protiv Nadala su dosle kao odraz njegove jako ofanzivne igre, nikad mu nije prosla taktika koju je koristio protiv Novaka. Dodatni problem je i njegov mentalitet, jer zna lako da se demoralise kad mu krene lose. Ko zna kako ce onaj poraz u Rimu uticati na njega?
Nadal je i dalje prvi favorit za osvajanje RG. Zasto? Iz istih onih razloga zbog kojih je i Real Madrid favorit za osvajanje LS svake godine bez obzira na igru. A to je tradicija, a tradicija se gradi na titulama. Nadal ih ima 5 na RG a Novak (zasad) nema nijednu. Dakle, da bi napravio ime na RG, Novak mora da ga osvoji! Zasad je samo izazivac, naravno najveci ali jos uvek samo izazivac. Iz tog razloga ne bi smo smeli da tovarimo teret nasih prevelikih ocekivanja na Novakova pleca. Secam se njegovog prvog GS-em finala (USO 2007god), kad je izgoreo u prevelikoj zelji. Sto se tice Nadala ne mogu a da ne primetim jednu, da tako kazem, pravilnost kod njega. 2008god osvaja RG, Wimbldon (prvi posle Borga vezuje ova 2 GS-ma) i zlatnu olimpijsku medalju. 2009god osvaja AO i MK i... nista vise?!? 2010god osvaja sve Masterse na sljaci, RG, Wimbldon i USO. A 2011god mu pocinje jos i gore nego 2009god i nastavlja se u istom ritmu... Da li ova pravilnost ce prerasti u zakonitost? Taj neki dobar osecaj, pored Noletovih fantasticnih igara, mi i daje veliku nadu pred ovaj RG! Ne znam da li se ovo desava namerno ili slucajno ali na trenutak mi je izgledalo kao da Nadal tankuje ove godine sa zeljom da sledece osvoji sva 4 GS-ma i zlatnu olimpijsku medalju. Kakva pomisao! Ali zasto je ne izreci? Na njegovu zalost, nije racunao na ovakvog Noleta i verujem da ce sad pored svih njegovih tikova dobiti jos jedan na samu spomen imena Novaka Djokovica... :D
Jos samo da kazem da u eventualnom projektovanom polufinalu sa Federerom Nole ce imati djavolski tezak posao sa Federerom. Jer ne postoji opasnija zivotinja od ranjenog lava... Ali Rodzerov jednorucni bekend je njegova najslabija tacka koju ce Novak itekako znati da iskoristi.
PS: Ispunila mi se zelja da u Novakovom delu zreba budu oni koji idu po poene umesto onih koji ih cekaju. Mari, Simon, O.Rohus i ostala bratija znaju kao kakav vampir da vam se nakace i da vam isisaju svu energiju. De baker, Hanesku, Delpo, Gaske/Beluci, Berdih i Federer nisu od te fele. Tako da ocekujem, naravno ako ih sve prodje, da ce Noletu ostati dosta energije za finale.
Srecno Nole!

Ljudska zloba nema granica

pre 12 godina

Bas se pitam hoce li mu kupiti drzava stan kad bude osvojio prvo mesto i u kom delu Panceva ce se nalaziti?
(Vlada, 20. maj 2011 13:08)
Neumesan komentar na racun Nadje Higl. Uostalom, njoj je grad Pancevo DODELIO stan u trajno vlasnistvo, sto znaci da ga moze dozivotno koristiti, ali ne i prodati, menjati, ostaviti naslednicima.
Ko ne veruje :
http://www.b92.net/sport/na_vodi/plivanje.php?yyyy=2009&mm=08&dd=11&nav_id=375854
A kad smo kod tenisa : Naravno, Napred Nole do 3. GS titule !

Ранко Србин Република Срп(б)ска

pre 12 godina

Да сад не бих свакога копирао ја ћу одприлике да одговорим некима на некакве ставове са којима се ја не слажем.....прво, ја се не плашим Дел-Потра, чак напротив мислим да нема шта у три сета да тражи.....ја се плашим Гаскеа, он је веоам талентован, али с'друге стране не довољно припремљен да игра са Ђоковићем ни на два сета, а камоли три добијена.....Федерер-Ферер-искрено бих више волио Федерера у полу-финалу са Ђоковићем, јер напада више тј. ризикује и то на шљаци и самим тим му падају могућности, јер осим што ће лопте пуно ићи у мрежицу и аут, Ђоковић ће тим више и стизати те његове ризичне лопте, а и не може физички да се носи са Ђоковићем, а Ферер је жилав ко опанак и јако незгодан......у финалу, ехх стварно не знам, нисам од оних што каже да је Мареј паметнији од Надала, не би Надал био ту гдје јесте да нема ништа у глави и поред физикалија. Мареј је много намучио Ђоковића у полуфиналу, а тај исти Ђоковић је против одморнијег Надала побиједио 2:0 е сад, ако је по томе гледати Мареј је незгоднији, али има један добар сегменат за противнике Ени Мареја, а то је да није баш психички добар и да га је у неизвјесним завршницама лакше добити него Надала. С' Дуге стране Надал је искуснији, јак и зна како се осваја, па бих за нијансу волио Мареја у финалу, али најважније да Ђоковића послужи здравље и биће све како треба, надам се и ако Бог да први на АТП листи већ од 6. Јуна ....све најбоље Типсаревићу и Троицком, можда и они избаце једног од ових, све је могуће. Али једно сам сигуран, а то је ако Бог да живота и здравља Ђоковићу да га је сад још теже добити на три добијена и да ће противници још брже падати, него кад је на два....ЂОКОВИЋУ СРБИНЕ САМО ХРАБРО ТО ТИТУЛЕ!!!

Aca

pre 12 godina

Da li moze pojasnjenje kako se odredjuje ko ce sa kim da igra?
Da li ide prvi cetvrti,drugi i treci pa tako dalje kako se ko nalazi na ATP listi ili??
Hvala

Dylan Dog

pre 12 godina

@Rvat

Nisam skoro pročitao ovako nadahnut i vrcav komentar kao Vaš. Očigledno da apsitnencija ima i svojih dobrih strana. ;)
Svaka čast na trudu i bravo za tekst - bilo je pravo zadovoljstvo pročitati ga!

Pozdrav,

kimi

pre 12 godina

Čitam komentare i primetio sam da niko ne spominje Nadalovog protivnika u prvom kolu- Džona Isnera. Čovek odlično servira i siguran sam da neće biti baš lak zalogaj. Može čak i da se desi da neki od( najverovatnije 3) setova završi i u taj-brejku.

OBJEKTIVNO

pre 12 godina

Odlican zreb za Novaka. I sto je najbolje Federer je u Djokovicevoj polovini zreba ( ej Federer u Noletovoj polovini zreba a ne obrnuto - kako lepo zvuci). Jos bolje sto je Del Potro u polovini zreba sa Novakom, upravo takav igrac treba Noletu da ga malo razdrma, ali sanse da uzme Novaku set su mizerne. Novaku je otvoren put do polufinala gde ga ceka susret sa Federerom koji ce najvise imati problema sa Fererom ako uopste dodje do toga. Mislim da su zaista male sanse da ne bude finale Djokovic-Nadal, osim ako Murray ne odigra sjajno. A sto se finala tice sve je moguce. McEnroe je 4 puta zaredom dobijao Lendla u finalima, a izgubio u finalu RG u 5 setova. Nadam se da ce istorija nece ponoviti!

Djoksa

pre 12 godina

(neko iz mase, 20. maj 2011 20:30)

U velikom delu vaseg komentara ne mogu da se slozim sa vama. Slazem se samo u delu da je MOZDA bilo namestano da Nole bude iuvek u Nadalovom delu zreba na RG. Mi ljudi smo veoma skloni da uvek trazimo smisao i razlog i tamo gde ga mozda nema. Tako su i nastale religije, objasniti neobjasnjivo i dati smisao naizgled besmislenom zivotu. Ono sto vi implicirate je da postoji neko svevidece oko kao u Orvelovoj "1984". Fakticki vi ste rekli da je Novak kao glavna pretnja "sklanjan" sa puta na svakom GS-mu. Kakva besmislica! Zasto? Zaboravlja se da i Nadal i Federer moraju da pobede u SEST meceva da bi doslo do njihovog Fedal finala. Znaci oni su bili stvarno superkvalitetni teniseri kad su uspevali da se toliko puta sastaju u GS finalima ili su potkupljivani na svakom od tih GS-mova dvanaest tenisera da namerno izgube od njih. Vi kazete zbog profita?! Pa dobro! Ali ja cu da nastavim tamo gde ste vi stali. Onda je i ovih 39 Novakovih pobeda iz necijeg dzepa placeno jer su mediji zeljni profita to spremni da urade. Recite mi jedan razlog zasto onda to ne bilo tako? Novak je sad glavna vest i velika se lova okrece oko njega! Ali ja u to NE VERUJEM! Mozete me slobodno nazvati budalom ali ja ne zelim da verujem u teorije zavere. Zelim da verujem da moj zivot zavisi od mojih odluka a ne od necijeg hira. Ne zelim da verujem u "1984"! Zelim da verujem da su Novakove pobede stvarne a ne kao sto vi skriveno implcirate plod nekog zamesateljstva. Po broju glasova koje ste dobili vidim da je ovo podneblje bilo i ostalo plodno tle za lakoverne u svaki moguc oblik zavere protiv nas Srba. Kako je to tuzno!

ja

pre 12 godina

@S.Goran
Uglavnom dobro napisano, ali imas par greski.
Kao prvo, 3. i 4. se uvek zrebom izvlace i odredjuje ko ce u koju polovinu i nikada se to ne odredjuje unapred vec iskljucivo lutrijski.
Takodje ne postoji ni ovo pravilo da neko od prva 4 nosioca ne moze u prvom kolu da igra sa kvalifikantom.
Djokovic je na primer 2009. u Australiji u prvom kolu igrao sa kvalifikantom italijanom Stopinijem, a ima jos takvih primera.

I na kraju treba napomenuti da Vimbldon ima neka svoja pravila koja se razlikuju od svih ostalih turnira, pa i od ostala 3 gren slema.
Oni pri odredjivanju nosioca ne uzimaju iskljucivo pozicije na rang listi, vec neku kombinaciju tih pozicija na listi i uspeha tenisera na turnirima na travi u poslednjih 12 meseci.
Tako je na primer Federer prosle godine na Vimbldonu bio prvi nosioc, iako je tada bio drugi na listi.
Isto tako se na primer Berdih ove godine (zbog proslogodisnjeg finala) moze naci medju prva 4 nosioca na Vimbldonu iako je trenutno na rang listi oko 6-7 pozicije. Ali ta pravila vaze samo za Vimbldon. Inace i tamo se zreb pravi kao i na svim ostalim gren slem turnirima, jedino sto same nosioce odredjuju po svojim pravilima.

Milan

pre 12 godina

Voleo bih da Novak ne nasedne na pricu da je favorit za RG. Obisao sam sve za tenis reprezentativne sajtove, pogledao kvote i jasno je da vecina veruje da Novak na RG nema sanse pored Nadala. Tako da ako neko od Novakovih cita ove komentare, molim Vas, ne nasedajte na te price da je favorit, ne opterecujte ga previse. Ja bi na njegovom mestu igrao u inat, jer vidim da se svi nesto prave ludi i jos uvek ne veruju da je Novak br.1 trenutno. A jeste. Sve najbolje.

bane

pre 12 godina

I dalje su po mom mišljenju najteži protivnici Nadal i Federer jer stvarno odskaču od drugih (zajedno sa Đokovićem) na GS takmičenjima. Vidim da mnogi podcenjuju Federera ali to je geška jer je on na svakom GS ekstremno opasan a i trenutno je u solidnoj formi.
Sa druge strane precenjuju se Del Potro i Marej. Činjenica je da je Novak izgubio jedan set od njega ali samo zato što je pre vremena izgubio fokus na meč a ne što je Marej napravio neki igrački preokret. Pa u prvom setu je dobio samo 1 gem, šta dalje komentarisati.
Za Đokovića su opasniji oni iz drugog plana kakav je bio onaj Belucci pa i Wawrinka pa i to u slučaju da ne udje dovoljno motivisan u igru. Nadam se da je toga svestan. On nema šta više da se opterećuje prvim mestom koje je gotova stvar čak iako ne udje u finale. U tom slučaju promocija se samo odlaže koju nedelju. Treba da namiriše u vazduhu svoj treći GS trofej i to je ono što će mu dati gorivo za napad. Niko ga više ne zaslužuje od njega. Ja mu u tome želim sreću!

neko iz mase

pre 12 godina

Evo da odgovorim Đoksi i ostalima koji me optužuju za teorije zavere. Ovo o čemu sam pričao uopšte nije teorija zavere već jednostavno logika profita. Tako ljudi razmišljaju na zapadu, o tome kako profit da uvećaju. Ko se malo razume u matematiku i teoriju verovatnoće zna da ako se stvarno žreba nasumičnim izvlačenjem da je nemoguće da 10 puta uzastopce na Vimbldonu, US Openu i Australian Openu Đoković pada u Federerov deo žreba, tačnije, verovatnoća da se tako nešto desi je 0,01% (koga ne mrzi može da izračuna, vrlo je lako, verovatnoća da Đoković padne kod Federera ili Nadala je ½ ili 50%, da bismo dobili kolika je verovatnoća da Đoković na svih deset turnira u nizu bude u Federerovom delu žreba množimo deset puta ½*½*½... i dobijamo verovatnoću 0,01%.) Dakle, još jednom ponavljam da je u dugom nizu skoro nemoguće da se Đoković baš uvek nađe u Federerovom delu žreba na ova 3 turnira, ako je nemoguće onda mora da je namešteno da tako bude. Ako i dalje mislite da sam paranoičan, pogledajte žreb za prošlogodišnji US Open. Pogledajte Nadalovu polovinu, očišćena od velikih servera koji bi mogli da mu naude, sve sami šljakeri i igrači koji ne mogu da mu naude na betonu (naravno Davidenko je u ovom slučaju bio u Federerovoj polovini žreba jer Davidenko ima skor 6:1 sa Nadalom na betonu, doduše kada je žreb bio pravljen imao je 5:1, a u međuvremenu je još jednom dobio Nadala, na turniru u Dohi na početku godine). Protivnici do finala su mu bili Gabašvili, Istomin, Simon, Lopez, Verdasko i Južni.Zašto je tada bilo tako urađeno? Jednostavno, od svih velikih Gren Slem turnira, jedino na US Openu organizatori nisu imali FeDal finale i ko je pratio zapadnu štampu zna da su samo o tome pisali, kao da drugi igrači ne postoje. Organizatori su se sa svoje strane potrudili da omoguće FeDal finale. Na svu sreću Novak je to pokvario i uspeo iz petog pokušaja da dobije Federera na US Openu( jedno izgubljeno finale i tri polufinala-tim redom), međutim nije imao snage tada da napravi podvig protiv Nadala iako je dobio zahvaljujući kiši preko potreban dan odmora. Pre svega jer mu izdržljivost tada nije bila na današnjem nivou.
Za kraj bih hteo još da kažem da ako ste najbolji nijedan žreb, nijedan loš termin, ništa vam ne može oduzeti titulu jer je tenis kao sport, najpošteniji sport, uključujući američki fudbal i NFL ligu. Imate hawkeye sistem, ako mislite da je sudija pogrešio, tražite čelendž i ispravite grešku. Dakle za razliku od fudbala, košarke i drugih sportova ovde ne zavisite od sudije već jedino od sebe, pa ako vam je žreb nešto otežao, ne mora da znači da će vas to sputati, to vam samo malo otežava posao. Danas, kada je Novak postao najbolji i kada može da dobije svakog nijedan žreb ga ne može omesti, ali danas kad je najbolji, biće mu još lakše jer će od sad i žreb raditi u njegovu korist:-)
Pozdrav svim dobrim ljudima i redakciji B92.

Djoksa

pre 12 godina

@neko iz mase

Da li ste vi culi za naseg naucnika Milutina Milankovica?
Milutin Milankovic je bio intelektualni dzin i matematicki genije. On je ne mrdajuci nikuda iz Srbije, iskljucivo matematickim formulama dokazao ciklicnost ledenih doba (u svetu poznatije kao "Milakovicevi ciklusi"). Kada je objavio svoje najznacajnije delo mnogi naucnici su mu se smejali. "Kako je moguce da u tropskom pojasu opstane led?", bila je njihova argumentacija. Ali 60-tih i 70-tih godina ispitavanje morske sedimentacije je pokazalo da je on potpuno u pravu. Zapravo, od tada se njegov rad intezivno proucava i ono sto najvise zaprepascuje je da ispitavanja na terenu pokazuju potpunu ispravnost njegovih formula. Milutin Milankovic je mnogo poznatiji u svetu nego u svojoj zemlji. U svetu se dodeljuju nagrade sa njegovim imenom. Jedan krater na Mesecu i jedan krater na Marsu, kao i jedan asteroid su dobili ime po njemu. Milutin Milankovic je nas najcitiraniji naucnik u svetu! A po narudzbi Srpske pravoslavne crkve napravio je i kalendar. Taj kalendar je poznatiji kao "Milankovicev kalendar" i to je najprecizniji kalendar na svetu. Tek posle 28 800 god treba u njega uneti korekciju od jednog dana! Prava je steta da SPC ga nije usvojila... Iz nepoznatih razloga... Da li ste ovo znali? Jos je Imanuel Kant rekao da u svakoj naucnoj disciplini ima onoliko nauke koliko u njoj ima matematike. To sve sto ste rekli u vezi zreba za Novaka, moze da bidne ali ne mora da znaci. Svakako da sa matematikom moze mnogo toga u zivotu da se objasni ali Rafa i Fed moraju da izadju na teren i da pobede svih sest protivnika da bi doslo do njihovog finala. Termin "lezi" u smislu da nekog protivnika lakse pobedjuju nego nekog drugog ne moze da se koristi u apsolutnom smislu. Drugim recima, nikada ne mozete biti sigurni da cete nekog zauvek pobedjivati. Ja mogu samo da se nadam da ovo sto ste naveli kao svoje razmisljanje u formi komentara nije tacno. Jer ono u samoj svojoj biti rusi sve ono sto sport treba da bude. A to je da u sportskom mecu svi imaju jednaku sansu da pobede i da je pobednik bilo kog sportskog meca stvarno bolji od porazenog (ovde govorim o individualnim sportovima). Ponavljam, nadam se... A tenis mi deluje kao jedan od najcistijih sportova.
Pozdrav i svako dobro,

boxa

pre 12 godina

del potro bi bio opasan rival da je spreman ,ali je bio povredjen i sigurno nece biti na najvisem nivou,a Novak nikad jaci ne ulazi u Gren slem,ne vidim igraca koji moze da ga zaustavi!

nenad hadza

pre 12 godina

opa,federer pa nadal...jedva cekam da im vidim kisele osmehe kad ih skocka nas NOLE.naravno ako stignu do duela sa njim.jedva cekam.

BOB

pre 12 godina

Zrijeb nije bio savrsen za Novaka ali cini mi se da je bolje sto u polufinalu ide na Federera nego na Mareja koji se definitivno vratio u formu.S druge strane Marej nikako ne lezi Nadalu tako da i tu Novak ima sansu da porazom Nadala bude prvi. Sve u svemu RG je sansa za Djokovica ali ne bi se trebao opterecivati jer posle slijedi Wimbledon i nova prilika,bolja podloga i tu treba traziti pravu sansu za 1. mjesto.

Ena NS

pre 12 godina

Mene jedino sad zanima šta će da se desi kada Novak jednog dana (nadam se ne skoro) izgubi meč itd. Koliko će njegovih "vernika" ostati na portalu B92? Prvo ste ga preterano kudili, sad ga preterano dižete u nebeske visine. A on je to što jeste i što mu niko više neće oduzeti što god da se desi u nastavku. "Vidimo" se.....

neko iz mase

pre 12 godina

@Đoksa
Cenim Vaš idealizam i u današnje vreme to je stvarno raritet. I ja sam takav bio kad sam bio mlađi ali na svu sreću studirao sam Ekonomski fakultet i postao sam hladni realista koji prvo gleda ko kakav interes ima da bih shvatio zašto neko radi to što radi, nešto što možda na prvi pogled izgleda nelogično, ali kada se otkriju pravi motivi sve se kockice slože.
Ne postoje nepobedivi šampioni. Svako ima svoju Ahilovu petu-slabost. U tenisu, to se zove bad matchup. To je protivnik, koji koliko god da ste dobri vam jednostavno ne leži, na engleskom se za takvog protivnika koristi reč nemesis. Recimo, Vilander je imao svoju slabu tačku u vidu Peta Keša (da li se iko od vas uopšte seća ovog igrača) koji ga je 3 puta izbacio sa Vimbldona i jednom sa US Opena. Pet Keš neće ostati u istoriji zapamćen kao veliki igrač. Ko nekada u budućnosti bude pregledao listu šampiona Vimbldona videće da je daleke 1987. godine Pet Keš uzeo Vimbldon i pitaće se ko je to, dok čuvenog Vilandera, sedmostrukog osvajača Gren Slem titula i čoveka koji je svoju prvu titulu uzeo sa 17 godina svi znaju (doduše mi ga baš ne pamtimo po dobru zbog njegovog nipodaštavanja Đokovića). Da li ste znali da Mari u međusobnim duelima sa Federerom vodi sa 8:6 i da mu ne " leži "? Đoković je uvek bio bolji od Nadala na betonu, dok Nadal vodi protiv Marija sa 10:4, a Đoković je uvek imao negativan skor sa Federerom i tako dobijamo kombinaciju o kojoj sam pričao. Na Vimbldonu, US Openu i Australian Openu Mari je u Nadalovom delu žreba, a Đoković je u Federerovom i tako su povećavane šanse za FeDal finale, naravno do njega nije uvek dolazilo jer uvek ima iznenađenja i kao što Vi kažete, treba pobediti 6 mečeva do tog finala. Dakle moja poenta za nameštanje žrebova bi bila da se svi bad matchup-ovi najboljih tenisera pomeraju u drugi deo žreba kako bi omogućili da najbolji teniseri učestvuju u završnicama turnira i kako bi samim tim turnir bio što gledaniji. Čak je i krajem devedesetih ili početkom 2000. promenjen sistem žrebanja, a dotad su koliko mi se čini samo prvih osam tenisera bili nosioci (ovo nisam 100% siguran ali nemam vremena da proveravam). Takođe 2001. su prvo Vimbldon, pa US Open, pa tek 2004. Australian Open uveli sporije terene, to su pratile i veće i teže loptice. Sve ove mere su sprovedene da bi se minimizirala mogućnost da najbolji teniseri ispadaju u ranim fazama turnira i da bi samim tim turnir bio profitabilniji. Danas su iznenađenja jako retka i u prvih 10 tenisera sveta nemamo igrača mlađeg od 24 godine ( naš Novak sutra puni 24 godine), dok su nekad teniseri maltene posle 25 ili završavali karijere ili su polako prelazili u prosečnost ( čast izuzecima Konorsu i Lendlu).
Mogao bih još naširoko da obrazlažem koji protivnici ne odgovaraju Nadalu i Federeru, ali nemam ni vremena a ni strpljenja za tako nešto (već sam pomenuo Davidenka, jedinog igrača koji sa Nadalom ima pozitivan skor 6:4, od toga 6:1 na betonu, 0:3 na šljaci). Mogu Vam dati samo najsvežiji primer da bad matchup-ovi postoje i u kolektivnim sportovima. Pratio sam prvu polovinu NBA sezone vrlo pažljivo, dok u drugom delu zbog nekih ličnih obaveza nisam imao nešto vremena već bih samo bacio pogled na rezultate. Jako sam se začudio kada sam video da dominantni San Antonio gubi utakmicu za utakmicom. Izgledalo mi je jako nerealno da gubi obzirom na prikazanu formu u prvoj polovini sezone a naročito da gubi od timova koji su slabi i nemaju nikakve šanse za plej of. Mislio sam da će izgubiti prvo mesto na Zapadu kako su krenuli međutim ostali su ipak prvi. Kada je počeo plej of shvatio sam zašto su gubili i zašto nisu hteli da budu prvi. Protivnik im je bio Memfis koji ih je dobio i u regularnom delu sezone 3:1 i koji ih je na kraju dobio sa 4:2 i izbacio iz plej ofa. Oni su se potrudili da preskoče ekipu koja im ne odgovara i po cenu prvog mesta u konferenciji ali nije im to uspelo i ispali su već na startu. Igra Memfisa je bila igra koja im ne leži i to je to. Dakle u sportu nema apsolutno najboljih ( ili ih ima vrlo malo) već postoje relativno najbolji.
Pozdrav Vama Đokso i ostalim ljubiteljima tenisa kao i redakciji B92.

oxydant

pre 12 godina

Ovakav žreb sam priželjkivao! Nole izbegao Mareja do finala. Marej je tre-
nutno najopasniji protivnik Noletu.Ovako,ako ne ispadne ranije,Nadal će ga
eliminisati u polufinalu.Epilog je poznat.Vidimo se pred skupštinom !!!

kiza

pre 12 godina

Sto vise setova to manja sansa za protivnike....Nole se malo regenerise i igra kao da je prvi minut meca...e sad ako se kojim cudom desi da nekog tourovca krene ko nikad u zivotu protiv Noleta(pritom nole mora da igra bez reketa i sa povezom preko ociju) i to jos potraje tri seta onda mozda ne osvoji turnir...u protivnom zna se...ima nole da ih ostavi u prasini sljake...

to ti pricam

pre 12 godina

@Ja
Covek je rekao da se izvlace 3 i 4 nosioc naveo je i moguce kombinacije,a i istina je da prva 4 nosioca u prvom kolu ne dobijaju kvalifikante,2009 desilo se da je odustao noletov protinik,pa je upao neplasirani kvalifikant koji je izgubio treci mec potreban da se kvalifikuje.Nepotrebno ispravljas coveka,odlicno je sve napisao i lep komentar SGoran svaka cast.

branimir bjelica

pre 12 godina

Kao prvo bojim se samo Gaskea,gledao sam u Rimu turnir i decko je jako napredovao,trener mu je Piatti talijan,super isusni stari trener koji u dusu zna Noleta.Ima najljepsi beckhand sa Federerom,igrao je super sa Nadalom.Ponavljam samo se njega pribojavam,ne bojim pogrijesio sam.Dalje Delpo ne moze krenuo je u formu ali preskociti nadala u Madridu i citav Rim je krenuti iz pocetka.Ako dodje do dugackog meca ne moze sa Noletom.Ljudi nemozete vjerovati kako se Nole krece,ponavljam gledam ga godinama ali je to sada drugi igrac.Dalje je na redu Berdic,ali on nema glavu za 3 seta.Dalje mislim da Federer nece ni doci do Noleta,provukao se sa Felisianom nedavno.A onda veliki upitnik da li ce Nadal dobiti Marija?Mari ima najlaksi respored do polufinala i imace dobre sanse sa Rafom.Prognoza igraju 5 setova i ne zna se ko je vise lipsao.Upamtite,Rafa ne melje snagom vise,ne samo sa Noletom.Predvidjebje svasta ce biti do polufinala.Ljudi pocinjem polako da govorim od subote vece kada sam u Rimu potpuno izgubio glas poslije Nole-Marej.Zao mi je sto vise nasih ljudi nije moglo da gleda turnir u Rimu uzivo,fenomenalan osjecaj.Sta reci,Nole ne trci,ljudi on leti po terenu.Rafa mu poceo slati one balone znaci ne zna vise sta da radi trazi nacina da Nole pogrijesi.A Nole kao trebao biti umoran.Nole dobiva RG ljudi vjerujte mi!Jako puno talijana navija za Noleta,malo smo ih i mi popalili u finalu.Pozdrav svima iz Italije od jednog tenis-drogerasa!!!C I A O

OBJEKTIVNO

pre 12 godina

Ne razumem one koji kukaju kako Novak ima tezak zreb. Ako je njemu tezak, kako li je tek njihovim protivnicima? Bolje da iz meca u mec ima tezeg protivnika nego da ima sve lake protivnike i u 1/4 ili 1/2 naidje na malo jaceg i BOOM izgubi. Tako ste pricali i za Rim i sta je uradio? Zreb je savrseno napravljen jer iz kola u kolo zahteva sve bolju i bolju igru Novaka. Koliko ja znam Djokovic kad god je imao najtezi zreb najvise je i dogurao na turniru!

Pozdrav!

Bane

pre 12 godina

Cemu tolika drama oko zreba ? Ako zeli biti prvi, znaci mora biti bolji od svih ostalih... u pet setova - u pet setova ! Onda je i stvarno spreman, i stvarno najbolji, i svi mogu da mu pljunu pod prozor. Bice mi drago ako napravi novi niz nepobedivosti, bice mi drago kad bude prvi na ATP-u ( a bice sigurno ), samo da se ne zavaravamo: pre ili kasnije (licno voleo bih negde u novembru) morace da izgubi... kao sto mu je nekad tako malo falilo da dobije Rafu, Federera, tako njega cekaju i Murey, i Conga... i svi ostali... Sledece sezone treba braniti sve ove poene, Federer ce lagano u penziju, Rafa ce igrati na pragu zdravstvenih mogucnosti, i ostace samo Murey, i veliki broj mladih lavova koji bi da skinu skalp... Koliko dugo ce se Nole nositi bremenom najboljeg...? Bicu najsrecniji ako uspe da ispise jos neku stranicu u istorijatu ove divne igre... a bicu tu i kada bude "opljuvan"... Mnogo je Novace ovo za jednu ovakvu zemlju... Hvala i napred...!!!

ja

pre 12 godina

@Aca
Zreb se pravi po odredjenim pravilima.
Pokusacu da ti objasnim.
Prvi nosioc se stavlja na celo prve polovine, a drugi na kraj druge polovine.
U jednom bubnji se nalaze 3.i 4.
Izvlacenjem se odredjuje ko ce biti u drugoj cetvrtini, a ko u trecoj ctvrtini.
U sledecem bubnju se nalaze nosioci od 5.do 8. mesta i oni se izvlace iz bubnja i u skladu sa izvlacenjem rasporedjuju u 4 preostale osmine u kojima jos nema izvucenih.
U sledecem bubnju su nosioci izmedju 9.i 16 mesta i oni se izvlacenjem rasporedjuju u 8 preostalih sesnaestina.
Nakon toga se izvlaci iz bubnja u kome su nosioci izmedju 17. i 32. mesta i oni se rasporedjuju u te sesnaestine ali po 6 mesta udaljena od ovih prethodnih. U poslednjem bubnju su svi ostali teniseri oni od 33. pozicije pa navise ukljucujuci i kvalifikante i oni se izvlacnjem rasporedjuju na preostala nepopunjena mesta.

Dakle zreb samo ima neka pravila koja moraju biti ispostovana, a sve ostalo je stvar lutrije.
Jedno od pravila je da se prva dvojica sa trecim i cetvrtim ne mogu sastati pre polufinala, a ko ce ici na koga odredjuje izvlacenje.
Takodje teniseri izmedju pozicija 5-8 se medjuobno ne mogu sastati pre cetvrtfinala.
Opet prvih 8 i onih koji su na pozicijama 9-16 se ne mogu sastati pre osmine finala.
I na kraju prvih 16 i drugih 16 se ne mogu sastati pre sesnaestine finala to jest treceg kola.
Prva 32 nosioca u prvom i drugom kolu mogu za protivnike imati bilo kog tenisera rangiranog ispod 32. mesta.

Evo kako na primer na ovom zrebu izgleda raspored po sesnaestinama to jest mogucim susretima u trecem kolu:

1-28
16-24
10-18
5-27

4-26
15-21
11-20
8-32

7-31
9-22
14-17
3-29

6-30
12-19
13-23
2-25

Iz ovog se vidi da su najtezi zreb dobili ovaj 14. i 17. nosioc koji jedan na drugog idu vec u trecem kolu (u pitanju su Vavrinka i Conga).
Opet najlaksi zreb u prva 3 kola ima Federer koji se u trecem kolu moze sastati sa maksimalno 26. mesta slabije rangiranim Tipsarevicem.

Dakle tezina zreba se pre svega gleda po ta 3 prva kola. U kasnijoj fazi vec krecu iznenadjenja, neki favoriti ispadaju, autsajderi prolaze i neciji zreb koji mozda izgleda tezak, na kraju moze ispasti izuzetno lak, jer se desi da mu glavni rivali poispadaju.

Inace muski zreb je izvlacila Ana Ivanovic, a zenski Rafael Nadal.

http://www.anaivanovic.com/sr/news/u-parizu-prvo-protiv-larsson

Prema tome za sve nepravde veane za zreb mozete se obratiti iskljucivo Ani i Rafi. :))

Sasha

pre 12 godina

Nikako se ne slažem da Novak ima težak žreb. Mislim da sem Del Potra on praktično nema u svom delu žreba igrače kojima je šljaka glavna podloga. Nisam čak ni siguran da će u trećem kolu igrati sa Del Potrom pošto je veliko pitanje u kakvoj je formi Argentinac. U svakom slučaju, imajući u vidu kako Novak sada igra, ne vidim nikakve šanse za Del Potra na šljaci. Možda na nekoj bržoj podlozi ali na šljaci ovaj nema šanse da pobedi Noleta.

Raduje me što Federer ima vrlo težak žreb pa će bilo ko da dođe u polufinalu Noletu biti prilično izmoren i time će šanse Đokovića za finale biti samo veće. Što se Nadalovog žreba tiče nije uopšte naivan. Mislim da u svakom slučaju neće kao obično "prošetati" do finala. Ima tu igrača koji su udarači, posebno je važno da je Soderling kod Nadala, koji mogu prilično da ga namuče. Izreći ću u ovom trenutku i jednu jeres, od projektovanog finala Nadal - Đoković neće biti ništa i to zato što Španac neće stići do tog meča. Nadal može da ima, na primer, ovakav put: Izner (prvo kolo), Davidenko (treće kolo), Verdasko (četvrto kolo), Soderling (peto kolo), Marej (šesto kolo). To nikako nije lak put.

Lično, najviše bih voleo da Novak igra sa najtežim mogućim protivnicima i da ih, naravno, sve pobedi. Zašto bi posle tolikoh pobeda nad najboljima na svetu sada sumnjali u njega? Ja takođe mislim da će Novaku manje naporan biti RG od bilo kog masters turnira. Prosto, posle svakog kola ima dan odmora. On će uglavnom dobijati sa 3:0, pa je jednostavno mnogo lakše igrati svaki drugi dan tri seta nego svaki dan dva. Takođe generalno smatram da je za sportistu koji je najbolji, a to Novak jeste, igra na tri seta daje dodatnu sigurnost. Na primer, Beluči je u Madridu imao prilično dobru šansu da napravi frku Novaku. U meču gde Belučiju treba tri seta za pobedu ja jednostavno ne vidim način da on izgubi takav meč.

Da rezimiram, Novak osvaja Roland Garros. Jedva čekam da onda čitam strane komentare u kojima više ne znaju šta da napišu a da odbrane "veličine" kao što su Rafa i Rodžer. A niz Novakove nepobedivosti će se samo uvećavati.

Mirko

pre 12 godina

Ha ha.. Pa ovo je smešno, ja mislim da svima njima nije naklonjen žreb,
jer za protivnika imaju Novaka Đokovića. Trebalo bi da se zapitaju, gde su grešili u životu pa im sada sleduje kazna.. hahahaha..

oxydant

pre 12 godina

Bre,što je maštovit NEKO IZ MASE ! Ja sam predvideo jutros u 7,25 h.polu-
finale NADAL-MAREJ i ĐOKOVIĆ-FEDERER (na forum hr.tenis)ali iz sasvim jednostavnog razloga: pošto su u Rimu bili NADAL(1) na FEDERERA(3) a Đoković (2) na MAREJA(4),ovog puta su za PROMENU izmešali ovu četvorku i stavili 1 na 4 i 2 na 3. Kad se saberu bodovi ovih polufinalista vidi se da je tako najmanja razlika između jednog i drugog para,što je i ok.!
Ostale igrače stave u "kostur" prema mestu na rang listi.
Primedba: B-92 treba da postavi stranicu na Ttxtu sa rasporedom parova!

prolaznik

pre 12 godina

Nije lose, moglo je i bolje :) jedino sto bode oci je to sto Murrey nema ama bas nijednog ozbiljnog protivnika do polufinala! Mada kakav je igrac, ne bi me cudilo da bas zbog toga kiksne, ali to je blizu nemoguceg. Federer ce se vala namuciti, Nadal, onako , par ozbiljnih meceva,ali za njega ne bi trebalo biti problema. NOLE! Da je Delpo onaj od prosle godine, bilo bi to pakleno,ovako, nadam se da nece biti vecih problema (pa covek je hteo odustati od turnira), ostalo vec lakse, cini se bez velikih problema do polufinala ( a sve govori ni u polufinalu ) i onda napad na prvo mesto i presto ! Cini se da je napravljeno mesto za Roland Garros pehar u vitrini ! Samo napred, Novace !

NIKOLA

pre 12 godina

U Novakovom dijelu zrijeba del potro, berdih ,gaske, pa u 1/2f federer ili ferer... Jos su i soderlinga trebali smjestiti u noletov dio pa da nadalu ne smeta niko do mareja u 1/2f ako uopste dodje marej do tamo! Ali u finalu nadal zna sta ga ceka, i ako je izjavio da se ne plasi novaka, ali i on sam zna koliko ima istine u toj izjavi! Ajmo NOLE ... Idemo do kraja dok ne nauce kako treba postovati KRALJA -)

Dylan Dog

pre 12 godina

Đoković je u vrlo interesantnoj polovini žreba i u sasvim solidnoj četvrtini. Izuzev diskontinuiteta u liku HMDP-a, Noletovi protivnici su vrlo lepo sukcesivno dozirani po snazi, što je uvek poželjno ako se konačno ide na Rafu Nadala.

Naravno, nije baš bilo neophodno da se odmah u 3. kolu potencijalno suočava sa Del Potrom, ali nema se gde. Ko ima sve potrebne i dovoljne uslove da bude glavni favorit za osvajanje turnira - ne može i ne treba da bira protivnike. Svaki protivnik je težak kao da je Nadal i tako treba pristupiti svakom meču. Svako eventualno "čišćenje" protivnika je dobra investicija u naredne mečeve. Dakle - pametno maksimalno od starta (ovo pamentno se ne odnosi na taktiziranje radi kakvog čuvanja snage, već radi prevencije eventualnih povreda).

U svakom slučaju, bolje je da u Novakovj polovini bude Rodžer (njemu svaka čast na minulom radu), nego osvedočeno neugodni Endi Marej. Novaku se, dakle, pruža mogućnost da dobije Rodžera u meču na 3 dobijena seta - na šljaci! Uspeh u tom smislu bi bio prava uvertira za Vimbldonsku travu u mentalnom smislu. Naravno, ne bismo smeli potceniti i poslovično nezgodnog Davida Ferera. Sve u svemu, fini zadaci za Novaka i prave poslastice za sve Ljubitelje tenisa.

Svakako bi nam bili zanimljivi i potencijalni dueli 3. runde između RF-a i Janka, kao i Dolgopolova i Viktora.

Novaku, a ostalim našim teniserima, želim puno zdravlja i sportske sreće, i konačno, uspešni završetak ovosezonske kampanje na crvenoj evropskoj šljaci, a svima nama - puno dobrog tenisa!

Uzdravlje!

boombar

pre 12 godina

@ Vladimir
Verovatno na nekom Argentinskom sajtu, između ostalih komentara, stoji: "Novak Đoković je ove godine osvojio 7 turnira od čega 2 na šljaci gde je u finalu pobedio el Rafaela. U polufinalu Rima je odigrao meč u 3 seta koji je trajao 3 časa a samo 15-ak sati nakon toga u finalu je pomeo već pomenutog el...".
Dugo već gledamo ove "obične" turnire pa su mnogi zaboravili da se GS mečevi igraju nakon dana pauze. Ne vidim ni jedan razlog da se Novak pa i ostali igrači ne oporave dovoljno za to vreme.
Plašimo se Del Potra? Plašimo se Gaskea? Pa kad bi Novak ovako razmišljao verovatno ne bi danas bio tu gde je. Ako Novak bude poražen od bilo kojeg igrača u duelu u kome je dao sve od sebe onda ni on a pogotovo mi nemamo za čime da žalimo. Treba pružiti ruku i čestitati. Međutim celi tour je svestan koliko puno znoja i krvi treba da bi se pobedio Novak! Nije to više samo pitanje tehnike i snage. Tu se otvara i treća dimenzija, mentalna, i to je dimenzija u kojoj su se gubili i najbolji i najjači. Najbolji primer je pomenuti el Toro.
Ja samo znam da će Novak zapeti iz sve snage nebi li osvojio Pariz! U to budite ubeđeni. Ako padne u tom pokušaju s moje strane će imati istu podršku kao i dosad.
P.S.
Ako si komentar napisao da ne urekneš Novaka, onda ga potpisujem.
Idemo dalje.

Nole No.1

pre 12 godina

Posle onakvog teskog polufinala, i pobede nad Nadalom u finalu Rima,nista vise nije nemoguce! To je prosto tako!! Sansa za to prvo mesto je dobijena,nadam se da ce je iskoristiti jer zasluzuje! NAPRED NOLE!!!!!

joj

pre 12 godina

nije lose... izbegao je:
- ferera (ili federera, zavisi ko pobedi),
- soderlinga (koji je zadnja 2 puta igrao u finalu),
- mareja (koji mu je pravio mnogo problema u Rimu)
- melcera (koji ga je izbacio prosli put sa RG)

S druge strane:
- Del Potro je tezak, ali jos nije ono sto je bio i nadam se da ne dostigne taj nivo na sljaci bas na ovom turniru.
- Gaske je opasan, ali mislim da nije velika prepreka
- Berdih takodje opasan, ali ipak je ovo sljaka

Na kraju, ipak moram da primetim da nije vazno kome dolazi Federer ili Marej, ne zato sto su podjednako dobri, vec zato sto idu protiv Tipse i Trojke, i tu ce im biti posljednja stanica... koliko je samo Nadal imao srece da ne naleti na nakog naseg... uvek mu se zreb otvori...

Brainstorming

pre 12 godina

Polako ljudi, bez velike frke, sve ovo ide u rezanca! Gaske je najteži zalogaj ovde i tu će biti najčupavije jer je mali naložen ove godine a i domaći teren je u pitanju što je motiv više za njega. Kad njega pregrmi biće mu sve ravno do Kosova. Berdih (ako stigne) će biti mačiji kašalj a skidanje Federera (voleo bih da ga vidim u polufinalu ali sumnjam da će stići) po 4. put ove godine će biti pravi melem na ranu. Finale je već priča za sebe, antologija, praznik za naš tenis, istorijiski trenutak kad dobijamo najboljeg igrača na planeti. Voleo bih Nadala u tom istorijskom trenutku da to bude overavanje sa stilom ali sumnjam da će do toga doći. Rafa je ranjen dva puta i mislim da će kiksnuti i treći put, da li od Soderlinga ili Mareja, videćemo!

S.Goran

pre 12 godina

Svakom turniru interes je da teniseri koji imaju svoju publiku ostanu sto duze na turniru,jer ce tako poseta i prodaja karata biti veca.Sem tog nacina da turnir dobro zaradi postoji jos dosta,kao sto su sponzori,reklame i prodaja prava prenosa.Priliv u kasu od prodaja karata ispod je polovine ukupnih prihoda.Roland Garos je jedan od 4 Grand Slema koji su najveci turniri i na kojima se i vrte najvece pare,i najslabija tacka im je svakako prvo kolo sto se tice posete.Da bi to koliko toliko popravili,koriste malo drugaciji sistem zrebanja u kome prva 4 nosioca dobijaju nesto vise rangirane protivnike u prvom kolu,nikada kvalifikanta sto bi po logici trebalo,a upravo radi vece atraktivnosti,jer ko bi dosao da gleda mec u kome je toliko izvestan pobednik.Vec u narednom kolu moguc je i kvalifikant,jer ukoliko je prosao u drugu rundu znaci da je u prvoj dobio nekoga iz prvih 50 rangiranih pa samim tim i dobija novi visi primat i nije toliki autsajder koliki bi bio u prvom.Ovo govorim kako je najverovatnije i pravljen nacrt zreba koji bi proizveo ovakve efekte.To sto @neko iz mase kaze,ispada da na Grand Slemovima nemaju ni poludirigovan zreb,sto svakako nije istina,vec postoje pod vrste dva osnovna sistema zrebanja,a oni su kada su prva 4 nosioca u pitanju sledeci:1-4,2-3 i 1-3,2-4.Oni formiraju dva plucna krila sa vodoravnim presekom i tu je samo jedno pravilo dirigovano,a to je da 1 i 2 nosioc ne mogu biti na istoj strani.Dalje rasporedjivanje igraca takodje je dirigovano,s tim da i tu postoje dva sistema koja su moguca da se nadovezu,pa je i zbog toga sumnja i postoji.Medjutim osnovana sumnja postoji samo u odabiru kombinacije sistema koji ce se primeniti na turniru,u to i ja sumnjam svakako jer desava se da jedna kobinacija nekim cudom se izvlaci ne malo puta za redom,i to se verovatno i progledava kroz prste jer u pitanju su ekonomski razlozi,nikako zavera protiv jednog ili vise igraca,jer da je tako bilo bi odavno diskrimisano zbog cestih prijava igraca koji bi imali prituzbi pa i sudskih procesa zasigurno.
Znaci posto postave prva 4 nosioca u kvadrat podeljen horizontalno i verikalno,po dirigovanom samblonu koji su vec izabrali postavljaju sledece nosioce u te grupe,kako se nebi susretali medjusobno do potrebne faze,i tek tada sledi dodela protivnika opet poludirigovana svrstana u 4 grupe a prema plasmanu na atp listi.Kvalifikanti su u jednoj od tih grupa i njih ne uparuju sa prva 4 nosioca iz razloga koji sam gore naveo.

klokan_@

pre 12 godina

Žreb nije ni težak, ni lak. Jednostavno, ako je pravi budući br. 1 - Novak dolazi do finala. Uopšte nije važno ko je prekoputa mreže i to nije prepotentno mišljenje, nego fakat koji je dokazan 39 puta.
Mada, čak i ako ne osvoji RG, ili ispadne pre svih očekivanja, treba skinuti kapu ovom momku jer očigledno zna da igra tenis. Nije sve u brojevima...

Marjan

pre 12 godina

Zreb ko zreb protiv nekog mora da igra, da nisu ovi protivnici bili bi neki drugi, svi su teski kada ih krene, u prvih 20 nema lakih protivnika.
Del Potra je dobijao i na sljaci i na betonu i za sada vodi sa 3-0, dobio ga je u Rimu 2009 godine kada je Delpo imao odlicnu sezonu(osvojio U.S Open)i to je bio poslednji put da su se susreli. Beluci ili Gaske? Videli smo u Madridu, Beluci mislim da nije mentalno spreman da naudi Djokovicu, a Gaske se nije proslavio u Indian velsu ali odlicno udara pogotovu bekend. Ferer ili Feki? Ferer velika radilica uporan i zilav protivnik ali mislim da Novak ima igru i snagu za takve, Federer, "dobar je on"! Ukoliko bi on izdrzao do polufinala onda je bolje da za ishod meca pita dobrog mu drugara Vilandera pa sta god on da kaze (a recice sigurno da ga vidi u finalu sa Nadalom)uvek bude suprotno.:)Optimisticki sa moje strane. Bilo kao bilo neka Nole nastavi u dobrom ritmu i na visokom nivou,prodje prvo kolo ciste glave a za dalje cemo videti. Uzivajmo u tenisu.

Ivan M

pre 12 godina

Za sve koji su pobornici teorije zavere, nekoliko cinjenica:

1. Federeru u prvom kolu dolazi Lopez, koji ga je skoro dobio u Madridu. Dakle karastrofa od protivnika za pocetak, barem u odnosu na De Bakera.

2. Nadalu dolazi Izner/Ajzner. Opet, veoma nezgodan zreb za tako rani deo turnira.

3. Nole izbegava u 1/4 finalu Soderlinga (2 puta finalista, porazio Nadala i Federera u zadnja dva RG-a) i Ferera, koji je mozda treci najbolji sljakas danasnjice. Ide mu Berdih, protiv kojeg ima 6 pobeda i 1 poraz. Dakle tezak protivnik ali ne i nepremostiv.

4. Puno komentara ima u stilu "Del Potro pa Gaske ili Beluci". Kao prvo, Del Po je povredjen, i, kao sto neko rece, pitanje je da li ce uopste i doci do treceg kola. Federer ide na Janka - to je kao lako (setite se AO 2008.)? Dalje, Nadalu ide Soderling u 1/4 finala, a Federeru Ferer - cak i ne znam da li se Federer moze smatrati favoritom na tom mecu.

5. Neki bi rekli za Marija da ima lak zreb - ali za njega me bas briga, jer on mora da prodje preko Nadala (ako ga ne izbaci Viktor u 1/8 finala, naravno!).

Ljudi: zavere i namestanja zreba NEMA. Znam da u sportu te price "svi nas mrze" pale (evo pogledajte Murinja i Fergusona, koji samo pricaju tu zvaku - dakle nije svojstvena samo nama), ali ponekada (cesto?) su te price fikcija. Nole je dobio 39 uzastopnih meceva sa raznoraznim zrebovima i protiv raznoraznih protivnika. Ako iko treba da se zali na namesten zreb, to su njegovi protivnici. Dakle opustite se i uzivajte: lopta na sljaci ostavlja trag koji susija moze da proceni, dakle nema ni prilike da se namestaju sporne situacije. Ako je Nole najbolji, dobice. Ako nije, nece: i toliko! Ja se naravno nadam da hoce, ali ako ne dobije to nece biti zbog neke zavere.

Vladimir

pre 12 godina

Juan Martin Del Potro je poslednji meč na šljaci izgubio u polufinalu RG 2009 od Federera. Ove godine, na šljaci je osvojio turnir u Estorilu pobedivši između ostalih Soderlinga, prepustivši mu 5 gemova. Povukao se zbog povrede kuka pred meč sa Nadalom u Madridu. Na tom turniru u drugom kolu je pobedio Marina Ćilića 6:3 6:0, iako je povredu zaradio u meču koji je igrao pre toga protiv Južnog.

Inspector Bloch

pre 12 godina

Setih se jutros, jednog jutra, neke...davne godine kada sam kao srednjoskolac, stajao u redu, udisuci,ostri, cisti panonski vazduh posle kosave,u redu ispred knjizare 'Matice Srpske', cekajuci da se orvori..nebih li dosao u vlasnistvo knjige, ili, bolje receno DISKUSIJE koja je izrasla u knjigu, D.Kisa 'Cas anatomije'; knjiga je iz stamparije bila izasla predhodne noci..tako da je jos mirisala na stamparsku boju..; jos izlazeci iz knjizare..sam poceo da citam...;TAKO nekako sam se i danas osecao..cekajuci zreb; Sada znam, vise nego sigurno, sto rece vec neko ovde, da sam uz Novaka,postao teniski ovisnik!Sve, sam uredno, odstampao (opet miris boje!)izcitao..iskombinovao..cudno VAN Novaka!? Mislim, samo one tri cetvrtine; zvuci arogantno, ali ja sada tu,sebi, malo mogu pomoci, zato sto sam misljenja da Novak naprosto uzima ovaj GR, i da je samo put do finala, kolikogod interesantan,..nista drugo nego etapa koja se mora 'odraditi'; Svi, sa ovog sajta, znaju da je gajim duboko postovanje prema SVIM, sportistima bez razlike, i da moj trenutni stav nema nikakve veze sa 'podcenjivanjem 'VELIKIH', ali isto tako koliko sam nekada bio oprezan ( procitajte nase postove, posle Ozi-a) sada ne mogu!Ne,ja kao ja, nego Novak to ne dozvoljava..;

Sto se ostalog tice, mislim da Mari ima najlaksi posao..ali ne, necu cak ni o tome..zato sto smatram jos uvek da ce se OVOGODISNJI RG, a i dalja sezona, RADIKALNO razlikovati od svih dosadasnjih( sigurno, zadnjih 4/5 godina);
-nasa dva druga momka: Viktor bi MOGAO do Marija ( Dolgopolov juce pobedi Ferera, a danas ispade od Haneskua!)Janko, eh..kada bi..

Sto se devojaka tice, opstavljam im da nas iznenade!

Ostanite mi u zdravlju, i uzivajmo!

Pozdrav,

p.s.KO god da ste @Rvat...simpaticno svracanje!

Don Kihot

pre 12 godina

Za "neko iz mase"
...Auuu prijatelju - pa ja skoro nisam ovako uzivao citajuci neciji komentar kao ovaj tvoj kratak presek stanja u tenisu...Svaka cast, ali stvarno!

ALPHA&OMEGA

pre 12 godina

Omg,omg sta sada da radimo,Novak dobio najtezi moguci ishod
na zrebu?!?!? Sigurno su sve namestili,nema sanse!

Ljudi sta vam je,sta se lozite?

Ko god da je dosao u Novakovu polovinu zreba bolje da ni
ne dolazi na RG,zna sta ga ceka(krompir)! :D
Ne razumem cemu sada sva ta paranoja stvarno kada ce
Novak lepo sve da ih pocisti kao tetkica hodnik. :D
I jos jedna stvar,mislim da nema vise nikakvih pritisaka
sa bilo cije strane na Novaka.
On je sada shvatio sta moze i nema vise price...
Mogu samo da probaju da ga pobede,to im je posao ali
nece uspeti,bar ne do Vimbldona. :D (prorocnica Zorka)
Pozdrav svim ljudima i vanzemaljcima koji citaju i postuju!

sasa jokic

pre 12 godina

Manje je bitno ko mu je prvi protivnik, bitno je ko ce mu biti protivnik u finallu! Mislim da opet ima odlican raspored za zagrevanje, ne bi trebalo da izgubi ni jedan set do finala, mad iako izgubi nije strasno.

sasa jokic

pre 12 godina

Doslo je vreme da Nole (a i mi svi sa njim) ne moramo da vodimo racuna o zrebu, niti dastrepimo od istog. To je nekada bio slucaj sa Federerom, a i Nadalom kada su u pitanju bili turniri na sljaci. Danas sve, ali bukvalno sve zavisi od Noleta. Sa igrom koju igra danas, ne vidim ,ali prosto ne vidim igraca koji bi mogao da mu parira. Ajde da malo bolje pogledamo sta se desilo u Rimu sa Marejem. Nole ga je pocistio u prvom setu, a onda je krenu da "cuva" nagu za Nadala, Marej nije imao sta da izgubi i krenuo je da udara po loptici iz sve snage i na zalost pogadjao i moguce i nemoguce. to je poremetilo Noleta, i zamalo ga kostalo poraza, ali ,veliko ALI, On je dodao cuveni gas koji danas jedino On poseduje, i dobio je taj mec. U svim finalima taj gas je bio ocigledan, to su bili Oni momenti kada su Federer i Nadal bil izateceni ritmom, i bili samleveni u svim zavrsnicama medjusobnih meceva. Marej sada placa cenu Onih nadljudskih napora u Rimu, povredio se i pitanje je koliko ce moci da izdrzi. DelPo je rovit, i licno ne verujem da ce ikada vise uci u ritam, losa konstitucija za dugorocne rezultate. Federer je (prorodno) istorija, svaka mu cast na svemu postignutom, ali vise nije pretnja. Nadal? Mislim da niko na planeti, ukljucujuci Noleta, njega i svih nas nije mogao ni da nasluti sta ce mu se desiti u poslednjih cetiri meseca, On je apsolutno porazen od srane Noleta, u svakom segmentu igre, Ne znam sta bi to moglo da se desi u ovih par dana pa da nesto promeni u svojoj igri, glavi, kako bi bio u mogucnosti da pobedi Noleta. Posle Rima je izjavio da mora da pokusa da nadje nacin da se suptrotstavi Noletu, danas citam da je proteklih nekoliko dana obilazio prijatelje i rodbinui da o Noletu ne razmislja. Tesko je danas ubediti nekoga da ne pisem ovakve stvari zato sto sam Srbin i Noletov fan, ali superiornost koju Nole danas ima u igri nad ostalim igracima dugo nosmo videli, mozda nikada do sada.

@Beogradjanin - J. Wolff

pre 12 godina

Velika iščekivanja, prava teniska groznica, a na forumu se “opasno”zahuktava, tu su @Nikol dž. f., Dylan Dog, Djoksa, Inspektor B, Aki, Bumbar, Ranko Rep.Srpska, Budjav Lebac, Neko iz mase...dobrodošao nazad @Rvat, tu su negde i @Borbena, @ja, Maja Majček, Nenad PVO, Biba.. (gde je Dermendžijev?), sve te komentare rado isčitavam zadnjih nekoliko godina...
Za nase neka važi slogan

NE MORAMO SE UVEK SLAGATI – ALI, MOŽEMO LEPO RAZGOVARATI

A našim teniserima u zdravlju, snazi i sportskoj sreći kada pobedama.

Žak

pre 12 godina

Žreb nije preterano težak. Prva 2 kola - rutina. Mada je Hanesku u solidnoj formi. Delpo se vratio ali je teško reći kolkiko je u stanju da pruži. Nije ga bilo od Madrida. Rovit je. Ne bi ni tu trebalo da bude većih problema. Četvrto kolo - Gaske. U vrlo dobroj je formi. Polufinale Rima, izbacio Rodžera i Berdiha, domaća publika...Ništa što ne može da se završi u 3 seta. Četvrtfinale - Berdih. Igrali su više puta u zadnje vreme, Novak je ubedljivo rešavao. Čini se da ima igru za Berdiha. Polufinale je daleko, pitanje je da li će se Rodžer provući do njega. Sve u svemu mogao je i lošije da prođe. Izbegao Rodika, Congu i ostale koji mu relativno ne leže.

krle

pre 12 godina

Fenomenalan komentar na sajtu tennis.com od nekog momka "NY Jets rulez" kao odgovor na komentare u kojima se kritikuje Novakov nacin proslavljanja pobede:

"Federer and Nadal have collected a lot of fans in the past few years. The reason 'these' people don't like Djokovic's celebrations, while ignoring similar celebrations of other players, is because Djokovic is beating the cr*p out of their favorite tennis personalities - 7:0 combined in the first 5 months.

When someone is better than you or your favorite player, especially someone you used to make fun of, you will have a problem with the type of celebrations that he/she chooses. And you will complain, and whine. However there are a few options for these people:

1) Instead, be angry with yourself for cheering for losers
2) Be angry at the losers for losing
3) Switch sides, and enjoy winning

Djokovic is the most human like person on tour, and if he wants to pound his chest while pounding on his opponents, then he earned his right to do it. All the other have to suck it up. Just like the Djokovic fans had to suck it up when Federer and Rodick were making fun of his breathing problems and allergies, or just as his fans believed that Nadal was a nice guy for hugging Djokovic while he was winning against the Serb (hugs which dissapeared in recent times). So, all the power to Djokovic and his team, and if you want him to stop, you have to beat him on the tennis court... or pray that some random dude who makes money off of your blind and non-sensical idolization does that for you."