Ponedeljak, 04.10.2010.

19:58

Grbić: „Imamo naše šanse“

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić posle trijumfa nad Argentinom rekao je da on i njegovi saigrači mogu da odigraju dobro i protiv Rusije.

Izvor: JT

Default images

Srbija je u prvom kolu treće faze na Svetskom prvenstvu u Italiji slavila protiv Argentinaca, ali će odlučujuću utakmicu za plasman u polufinale odigrati u utorak.

„Oni su jedni od favorita za osvajanje titule, nadam se da će biti zanimljiva utakmica, mislim da imamo naše šanse i biće jako teško i itekako imam poverenja da ćemo odigrati dobro“, rekao je Grbić.

Sad, da li će naše dobro biti dovoljno da ih pobedimo, videćemo u utorak“, dodao je Grbić.

Grbić je, takođe, istakao da smatra da su on i njegovi saigrači znatno lakše, nego što je on to očekivao, došli do trijumfa nad Argentinom.

Pobedili smo Argentinu, moram priznati, i lakše nego što sam očekivao. Gledali smo kako su pobedili Francusku, mlada je ovo ekipa, koja igra brzu i nepredvidivu odbojku, nema kompleksa. Za mene su oni jedno veoma prijatno iznenađenje Svetskog prvenstva, uz Češku“, istakao je Grbić, „Znao sam da će utakmica biti veoma teška, i zbog opasnosti da se već negde razmišlja o utakmici sa Rusima, pa ne da se potcene, već da ne budemo 100 odsto na terenu. Uspeli smo da prevaziđemo to i da od prve lopte budemo u utakmici i privedemo posao kraju, koji mislim da je veliki. I da smo sada izgubili, opet bismo morali da pobedimo Ruse“.
Fonet
Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković je istakao da je utakmica bila teška, iako se to ne može zaključiti na osnovu rezultata.

Bili smo koncentirisani, iako smo imali padove u igri. Mislim da smo se jako dobro branili dok je Argentina igrala sjajno. To je veoma talentovana ekipa koja će u budućnosti biti veoma opasan protivnik za sve ekipe“, naglasio je Kolaković.

Bloker reprezentacije Srbije Marko Podraščanin je ocenio da su on i njegovi saigrači došli do trijumfa zahvaljujući iskustvu.

U utorak igramo najvažniji meč na šampionatu. Znamo šta nam donosi ta utakmica, jer ako pobedimo, 90 odsto uzimamo medalju. Nadam se da ćemo ući maksimalno motivisano i da ćemo pobediti“, rekao je Podraščanin.

Utakmica između Srbije i Rusije igra se u utorak od 17 časova u Firenci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: