Više navijača teško povređeno

Jedan navijač Partizana ostao je bez oka, a drugi je zadržan u bolnici sa teškim povredama glave, rekao je konzul ambasade Srbije u Briselu, Dragan Milojević.

AKIzvor: B92, Beta Belgija
Podeli

Njih dvojica su povređeni u tuči koja se desila pre početka fudbalske utakmice Anderlehta i Partizana u utorak. Milojević je rekao da prema njegovim informacijama napad nema veze sa mečom.

"Grupa od tridesetak naših navijača krenula je sa stanice kroz nezgodan deo grada i tu je došla u sukob sa lokalnim stanovništvom, koje se okupilo u velikom broju i došlo je do tuče u kojoj je korišćeno razno oružje, ali, kako sam razumeo, nije bilo noževa i vatrenog oružja", rekao je Milojević.

Trojica navijača su teže povređena. Jedan je pušten iz bolnice sa oko 15 kopči. Navijač koji je ostao bez oka je iz Švajcarske i po njega je došla porodica, i svi su krenuli kući.

Najteže je prošao Dejan Glamolčak, koji je primljen sa teškim povredama glave, a njegova operacija je trajala oko osam sati. On se ne seća događaja, ali je u sredu popodne bio u svesnom stanju. Lekari u bolnici rekli su Milojeviću da ne mogu da daju nikakve prognoze o njegovom oporavku.

Milojević je rekao da ambasada Srbije prikuplja dokumentaciju i da će u četvrtak kontaktirati policiju nadležnu za slučaj, a potom će odlučiti o daljim koracima.

Očevidac događaja rekao je Beti da se desetak navijača Partizana šetalo Briselom pre početka utakmice, kada ih je napala veća grupa
ljudi i počela da tuče.

Čovek koji je prisustvovao dogadjaju rekao je Beti da je tuču posmatralo nekoliko policajaca koji se nisu mešali, a prebijanje jednog od njih opisao je kao "linč".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu