Steviću etapna pobeda u Kini

Srpski biciklista Ivan Stević, član ekipe Partizan Srbija, pobedio je na četvrtoj etapi trke „Oko jezera Ćinghui“ u Kini.

Izvor: JT

Utorak, 20.07.2010.

21:10

Default images

Stević je do trijumfa na etapi dugoj 117,8 kilometara od Duobe do jezera Ćinghui došao u vremenu od 2:50:12 sata ispred Belorusa Jurija Metlušenka i člana ruskog nacionalnog tima Borisa Špilevskog.

Na 17. mesto etapu je u vremenu Stevića završio Žolt Der dok je 72. takođe u vremenu pobednika stigao Esad Hasanović.

Odličan rezultat Stevića ipak je ostao u senci njegove proslave pobede kada je liniju cilja prošao sa podgnutom rukom i ispruženim srednjim prstom. Stević je to objasnio rečima:

Nije bila namera da nikoga vređam. Bio je to, jednostavno, gest upućen zloj sreći koja nas je pratila na ovoj trci, samo se ja nisam razboleo u predhodnoj etapi. Na neki način sam razbio maler ovom pobedom“.

Steviću je to druga pobeda na etapi neke od trka visoke kategorije pošto je prethodno slavio na etapi „Trk oko Džordžije“ u Sjedinjenim Državama 2007. godine. Srpski biciklista je za etapnu pobedu u Kini dobio oko 3.000 dolara i 20 svetskih bodova koji će ići i na ukupni konto Srbije. Takođe, sa 50. mesta u generalanom plasmanu popeo se na 45.
Uoči ove etape pričao sam sa suvozačima kako tri godine, od B šampionata sveta u Kejptaunu 2007. nisam pobedio jaku trku i da je već vreme da se radujem“, rekao je Stević posle cilja, „Ovaj uspeh je plod timskog rada, jer kada su počeli, na oko 15 km do cilja, da love odbeglu trojku, cela ekipa je išla 50 km na sat. U završnici, karavan sa malo razvukao, morao sam bukvalo da se laktam da dođem do čela. Krenuo sam na sprint na oko 350 metara pre cilja jer sam znao da u direktnom duelu, rame uz rame, nemam šta da tražim sa nekoliko opasnih sprintera. Pamtiću ovu pobedu jer nikada do sada nisam trijumfovao na višoj koti, cilj je bio na 3.232 metra nadmorske visine“.

Žutu majicu čuva Hrvat Radoslav Rogina iz Loborike, sa 13:12:03 časova i ima 24 sekunde prednosti u odnosu na Slovenca Gregora Gazvodu iz austrijskog KTM tima i 34 sekunde prednosti u odnosu na Amerikanca Rejnena Kila, člana tima Dželi beli. Stević je 35, sa više od 27 sekundi zaostatka, Der zauzima 48. mesto, dok je Hasanović 64, a Kozomora 96.

Peta etapa vozi se u dužini od 120,6 kilometara od jezera Ćinghua do Ptičijeg ostrva sa jednim brdskim ciljem treće kategorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: