Zvezda dobija tri miliona godišnje?

Prema pisanju ‘Politike’ ‘Gaspromnjeft’ će izdvajati tri miliona evra godišnje za sponzorstvo Crvene zvezde.

Izvor: B92, www.politika.rs

Sreda, 14.07.2010.

22:46

Default images

U intervjuu za moskovski „Sport ekspres” Aleksandar Djukov, predsednik Upravnog odbora ruskog giganta, objašnjava zašto se njegova firma odlučila na taj korak.

Vest da je sponzor Crvene zvezde postao „Gasprom”, tačnije njegova najveća „kćerka” „Gasprom njeft”, izazvala je veliku pažnju i u Rusiji.

Moskovski list „Sport ekspres” se tim povodom obratio Aleksandru Djukovu, predsedniku Upravnog odbora „Gasprom njefta” i petrogradskog Fudbalskog kluba Zenit, čiji je ta firma većinski vlasnik.

Na Balkanu kažu da će „Gasprom” godišnje za sponzorstvo izdvajati tri miliona evra.

“’Gasprom njeft’ je potpisao petogodišnji ugovor o generalnom sponzorstvu vodećeg srpskog fudbalskog kluba Crvena zvezda. To je, bez sumnje, najpopularniji klub u Srbije, koji ima mnogobrojnu armiju navijača ne samo u svojoj otadžbini, nego i u drugim zemljama bivše Jugoslavije. U svojoj istoriji klub je osvajao i takve trofeje kakvi su Kup šampiona, najprestižniji evropski trofej, i Interkontinentalni kup. Ali, glavno je što Crvena zvezda ima više od četiri miliona navijača i to samo na Balkanu.”

Zašto je „Gasprom njeft” odabrao baš klub iz Srbije?

“Prošle godine „Gasporom njeft” je stekao 51 odsto akcija najveće srpske kompanije NIS i sada je najveći investitor u Srbiji. Smatramo da je sponzorisanje tako poznatog i popularnog fudbalskog kluba vrlo efikasan instrument za isticanje naših brendova u regionu. Sem toga, ne treba zaboraviti da naša grupa „Gasprom” izvodi u regionu ogroman projekat „Južni tok” u kome Srbija zauzima važno mesto.”

Kakvi su uslovi ugovora, u tom smislu i finansijski?

“U dogovoru s klubom ne otkrivamo finansijske uslove ugovora. Ipak, mogu da preciziram da će na dresovima ekipe biti lototip mreže AZS, koju „Gasprom njeft” namerava da razvija u regionu. Takođe smo dobili mogućnost da se reklamiramo za vreme televizijskih prenosa utakmica Crvene zvezde, na stadionu i ostalom što je povezano s klubom. Sem toga, predstavnici „Gasporom njefta” ući će u klupski savet, koji reguliše glavne aspekte delatnosti kluba. Ugovor o sponzorstvu takođe predviđa i specijalne dopunske bonuse ekipi na kraju svake fudbalske sezone ako ona ostvari određene sportske uspehe. To je uobičajena evropska praksa za slične sponzorske ugovore.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: