RBAR: Njujork, sledeća stanica

Velika borba u Red Bull Air Race šampionatu se zahuktava, a sledeća stanica će biti u Njujorku predstojećeg vikenda.

Izvor: JT

Četvrtak, 17.06.2010.

18:36

Default images

Do neizvesne situacije u šampionatu došlo je zahvaljujući trećoj uzastopnoj pobedi Austrijanca Hanesa Arha u Vindzoru, kojom je smanjio prednost šampiona Britanca Pola Bonoma.

Arh, šampion iz 2008. godine sada ima dva poena zaostatka u odnosu na Bonoma, iako je Britanac na poslednjoj trci došao do drugog mesta i 11. podijuma u karijeri.

Austrijanac je napravio veliki povratak posle lošeg starta sezone u Abu Dabiju, gde je završio tek na 11. mestu. Pored Arha i Bonoma pobedu u Njujorku želi domaći takmičar Kirbi Čemblis, koji je ostvario najbolji rezultat sezone u Vindzoru, kada je imao treće vreme.

Naravno da bih voleo da pobedim i u četvrtoj trci zaredom“, rekao je Arh, koji je postao treći pilot koji je pobedio na tri uzastopne trke posle Amerikanca Majka Mengolda, kome je to pošlo za rukom 2005, a Bonomu na kraju prošle sezone i na početku ove, „S druge strane, nije mi mnogo stalo do rezultata, već kako se pokažem na stazi. Ono što mi je sada najvažnije je da se približim Polu i da napravim veću bodovnu razliku između mene i Najdžela. Još jedna važna stvar je da ne pravim velike greške, kao što je bila diskvalifikacija u Abu Dabiju ili u drugoj rundi kvalifikacija u Vindzoru“.

Arh priznaje da se plašio da su mu sve nade za osvajanje šampionata propale nakon što je dobio diskvalifikaciju u rundi Top 12 u Abu Dabiju i time bio izbačen iz trke dve runde pre finalne četvorke. Međutim, Arh je sve to prevazišao na vreme za sledeću trku u Australiji i vratio se pobedama u Pertu, Rio de Žaneiru i Vindzoru. Na polovini sezone Bonom trenutno vodi sa 41 poenom, iza njega je Arh sa 39 poena i treći je Najdžel Lemb sa 37 poena.

Ovo je nešto što uopšte nisam očekivao“, rekao je Arh, nakon treće uzastopne pobede koje je usledila iza užasnog starta u Abu Dabiju, „Smatrao sam da danas kada piloti lete samo delovima sekunde jedan iza drugog, da je nemoguće osvojiti tri uzastopne pobede. Mala kazna te može izbaciti na samom početku trke i veoma lako možeš da dobiješ dve kaznene sekunde ukoliko želiš da budeš brz i letiš do svojih krajnjih granica“.

U Njujorku se u četvrtak i petak voze slobodni treninzi. Kvalifikacije su na programu u subotu od 20 časova po srednjeevropskom vremenu, dok trka startuje u nedelju u 19.15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: