Divlji Veprovi dočekuju Ratnike

U petom kolu Nacionalne lige Srbije, sastaju se Divlji Veprovi i Ratnici, Beograd Blue Dragons i Pančevo Panthers, kao i Klek Knights i Požarevac Outlaws.

Izvor: AY

Sreda, 19.05.2010.

15:49

Default images

Pred Ratnicima je najteži mogući zadatak, a to je da pokušaju da savladaju četvorostrukog šampiona države i branioca titule, kragujevačke Divlje Veprove. Utakmica će se odigrati u subotu na stadionu FK "Sušica" u Kragujevcu, sa početkom u 16 h.

Iako su Veprovi apslolutni favoriti, Ratnici će dati sve od sebe da savladaju šampiona i tako nastave sa odličnim partijama. Ove sezone, već su
pali vice-šampioni, Plavi Zmajevi, čime je ozbiljno istaknuta kandidatura za šampionski pehar.

Kragujevčani su u nedelju deklasirali itaijansku ekipu Lacio Marinaca u trećem kolu EFAF kupa, dok su Ratnici prethodni meč odigrali nerešeno protiv istambulskih Sultana u okviru Čelendž kupa. U domaćem prvenstvu Veprovi zauzimaju prvo mesto sa skorom od 3:0, dok su Ratnici na četvrtom mestu, ali i utakmicom manje. Inače, ovo će biti prvi susret ova dva kluba u njihovoj istoriji.

"Prošlog vikenda smo odigrali jednu od najboljih utakmica u istoriji kluba i savladali smo vicešampione Italije. Takmičenje u EFAF kupu je završeno tako da nam ostaje da se fokusiramo na domaće prvenstvo. Ratnici su ove sezone iznenadili sve i očekujem da će dati sve od sebe", rekao je Nemanja Čalija, predsednik Divljih Veprova.

Derbi kola: Beograd Blue Dragons - Pančevo Panthers

U petom kolu Nacionalne lige Srbije sastaće se *Plavi Zmajevi* i *Panteri*. Utakmica će se igrati na stadionu 11. April na Bežaniji u subotu 22. maja sa početkom od 16h. Oba tima imaju po jedan poraz ove sezone i ovo će biti borba za što bolje mesto pred play off. U taboru Pančevaca vlada dobra atmosfera i pored poraza od Kragujevčana u prošlom kolu.

"U subotu nas očekuje meč protiv ekipe koja najviše trči u NLS-u i koja ima dosta agresivnu odbranu. Ako uspemo da iskoristimo njihove slabosti koje smo uočili tokom pripreme za meč mislim da možemo da odigramo egal utakmicu koju će verovatno odlučivati jedna lopta. Tačnije, to neće biti ništa novo pošto smo poslednjih par mečeva već odigrali po ovom receptu", rekao je Bojan Milić, trener Pantera.

Plavi Zmajevi su u prošlom kolu Nacionalne lige Srbije savladali Odmetnike rezultatom 30:7.

"Pančevo je ove sezone jače nego ikad. Odlično su otvorili sezonu i težak poraz u prošlom kolu od Kragujevca nikog ne treba da zavara. Tim je potpuno zreo, imaju jasan stil i igrače koji mogu da ga odigraju. Imam zadovoljstvo da u juniorskoj reprezentaciji radim sa njihovim talentovanim hvatačima i kvoterbekom Milenkovićem. Oni su budućnost srpskog fudbala. Kad na to dodate deo tima koji igra četvrtu, petu sezonu, dobijate protivnika za respekt", izjavio je Blažo Bojić, trener Plavih Zmajeva.

Klek Knights - Požarevac Outlaws

Poslednju utakmicu petog kola odigraće Vitezovi protiv Odmetnika, na stadionu Mala Amerika u Zrenjanjinu u subotu, sa početkom u 16h.

"U nedelju se po prvi put sastajemo sa ekipom iz Požarevca. Posle dva uvodna poraza u Nacionalnom Prvenstvu, potrebna nam je pobeda kako bismo se priključili gornjem delu tabele i kako bismo poboljšali atmosferu u ekipi", izjavio je Igor Vukoje, jedan od najboljih hvatača u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: