Santos prvak uprkos porazu

Fudbaleri Santosa su ukupnim rezultatom od 5:5 u finalu protiv Santo Andrea osvojili titulu Paulista, iako su igrali sa osam igrača i uprkos porazu od 3:2.

Izvor: AY

Ponedeljak, 03.05.2010.

12:04

Default images

Ekipa Santosa je u nedelju pretrpela poraz pred 36.000 ljudi na svom stadionu, dok su prošle nedelje na gostovanju slavili istim rezultatom. Titulu su osvojili jer su tokom ligaškog dela šampionata osvojili više bodova. Ovo je Santosu 18. titula Paulista, a prošli put su slavili pre tri sezone.

"Čini mi se da je osvajanje titule uprkos tome što smo imali dva igrača manje krajnje herosjki potez. Zaslužili smo ovu titulu", rekao je igrač sredine terena Santosa Ganso, za kojeg se spekuliše da bi ovoga leta možda mogao i da zaigra za selekciju Brazila na Svetskom prvenstvu.

Skromni Santo Andre, koji igra u drugoj diviziji brazilske lige i koji nikada ranije nije osvajao Paulista titulu, nije uspeo da dođe do sudbonosnog četvrtog pogotka, iako su, uprkos sopstvenom crvenom kartonu, većim delom utakmice imali barem igrača ili dva više na terenu.



Santo Andre je već u prvom minutu poveo preko Nunješa, da bi Neimar šest minuta kasnije izjednačio. Ale je u 19. minutu udvostručio prednost gostiju, a svega četiri minuta kasnije isključen je upravo Nunješ, ali i igrač domaćih Leo. Slede još dva isključenja za Santos, a crvene kartone dobili su Markinjoš u 37. i Brum u 83. minutu. Ipak, osamnaestogodišnji Neimar, nova zvezda brazilskog fudbala, bioje heroj meča, jer i u 37. minutu postiže fantastičan pogodak i ostavlja domaće u trci za titulu.

Konačni rezultat postavio je Brankinjo u 44. minutu. Gosti su do kraja nastavili da napadaju, a najbolju šansu su imali u poslednjem minutu, kada je Rodriginjo pogodio stativu.

Ipak, domaći fudbaleri uspeli su da se sačuvaju bunker-odbranom i dođu do nove titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: