Petak, 16.04.2010.

11:49

Levski osvojio Balkansku ligu

Levski iz Sofije osvojio je u četvrtak Balkansku košarkašku ligu, pošto je u finalu na domaćem terenu savladao Lovćen 77:65 (18:18, 21:17, 21:11, 17:19).

Izvor: AY

Default images

U domaćem timu najefikasniji je bio Aron Harper sa 22 poena, dok je u redovima Cetinjana najbolji bio Bojan Dubljević sa 25 poena. Za MVP-ja Fajnal fora proglašen je Stefan Georgiev iz Levskog.

Tokom finalnog turnira, na kojem je sudio i Aleksandar Glišić iz Beograda, bord BIBL doneo je odluku da u sezoni 2010/2011. u Balkanskoj ligi igra i Svjetlost iz Slavonskog Broda (Hrvatska). Tim pod nekadašnjim imenom BSK bio je svojevremeno pobednik Kupa Jugoslavije.

Ranije je najavljivano da će se u Balkansku ligu uključiti i klubovi iz Grčke i Albanije.

U Balkanskoj ligi je ove sezone učestvovalo 12 ekipa iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore i Srbije, podeljenih u dve grupe. Srpski klubovi OKK Beograd i Metlac iz Valjeva stigli su do četvrtfinala.

BIBL je osnovan u sezoni 2008/2009, kada je šampion bio Rilski Sportist iz Samokova (Bugarska), koji je ovoga puta takođe stigao do četvrtfinala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: