Sreda, 24.03.2010.

11:18

Orlići spremni za Ukrajinu

Selekor ’orlića’ Aleksandar Stanojević objavio imena 22 igrača na koje računa za prijateljski meč sa Ukrajinom.

Izvor: B92, FSS.rs

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije do 19 godina odigraće u sredu 31.marta u Kragujevcu, od 15h (stadion 'Čika Dača') još jednu međunarodnu prijateljsku utakmicu protiv vršnjaka iz Ukrajine. Stanojevićevi izabranici imaće protiv sebe aktuelnog prvaka Evrope u omladinskom uzrastu, ali su tu titulu Ukrajinci osvojili sa godinu dana starijom generacijom, eliminisavši u polufinalu EP 2009 i Srbiju, rezultatom 3:1.

Iste selekcije sastale su se i na prošlom turniru "Stevan Vilotić - Ćele 2009", kada su "orlići" pobedili sa 1:0, a duel u Kragujevcu će biti idealna prilika da se provere mogućnosti pojedinih igrača pred drugi krug kvalifikacija koji će biti održan u maju.

Stanojević je pozvao 20 igrača i dvojicu golmana, a okupljanje je zakazano za nedelju 28.mart u 14 sati u hotelu "M", odakle se reprezentacija seli u Kragujevac, gde će trenirati do utakmice sa Ukrajinom.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Marko Dmitrović, Vilson Caković (obojica Crvena zvezda).

Odbrana: Jovan Krneta (Partizan), Stefan Deak (Spartak Nalčik, Rusija), Milan Rodić (OFK Beograd), Miloš Ostojić (Teleoptik), Zlatko Liščević (Crvena zvezda/Sopot), Lazar Ćirković (Rad), Nikola Maksimović (Sevojno), Filip Pjević (Mladost, Apatin).

Sredina terena: Predrag Stevanović (Šalke, Nemačka), Saša Marković (OFK Beograd), Darko Brašanac (Partizan), Marko Adamović (Spartak Zlatibor Voda), Vojkan Miljković (Teleoptik), Nikola Krčmarević (Čukarički), Luka Milivojević (Rad), Goran Brkić (Mladost, Apatin).

Napad: Marko Šćepović, Aleksandar Đoković (Teleoptik), Bojan Aleksić (OFK Beograd), Đorđe Šušnjar (Vojvodina).

S obzirom da se utakmica sa Ukrajinom ne igra u standardnom FIFA terminu, za ovu utakmicu selektor Stanojević nije pozivao zvezde reprezentacije, Adema Ljajića (Fiorentina), Danijela Aleksića (Đenova), Milana Milanovića (Lokomotiva, Moskva), Filipa Đuričića (Herenven) i Aleksandra Ignjovskog (Minhen 1860), a zbog lakše povrede otkazao je i Nemanja Čović (Parma).

Još ranije je poznato da duža pauza predstoji toperu Urošu Ćosiću (CSKA, Moskva) koji neće biti na raspolaganju ni za drugi krug kvalifikacija u Austriji od 25. do 30.maja.

Ohrabrujuća vest za Stanojevića je povratak u reprezentaciju talentovanog Predraga Stevanovića iz Šalkea, koji je bio okosnica ove selekcije u kadetskom uzrastu, ali je zbog povrede izostao sa prošlog Prvenstva Evrope za omladince i posle skoro deset meseci opet će se staviti na raspolaganje selektoru. Od lakše povrede oporavio se i Marko Šćepović, naš najbolji strelac u prvom krugu kvalifikacija, pa će on predvoditi napad naše selekcije u Kragujevcu.

Utakmicom sa Ukrajinom nastavljamo sprovođenje plana i programa koji smo napravili do drugog kruga kvalifikacija u Austriji, koje će biti od izuzetne važnosti za ovu generaciju, jer plasmanom na Prvenstvo Evrope imaju priliku da uđu u istoriju i stignu čak do Prvenstva sveta. Imaćemo veoma kvalitetnog protivnika, odličnu priliku da proverimo vrednosti još nekih momaka i zaoštrimo konkurenciju za svako mesto u timu. Veoma se radujem što će posle dužeg vremena stići Predrag Stevanović, radi se o sjajnom, već dokazanom igraču, ali je iza njega period duže pauze. Nakon ove utakmice imaćemo još duel sa Grcima, 14.aprila kada ćemo pokušati da izvedemo najjači sastav, u zavisnosti od dogovora sa inostranim klubovima, a pripreme za drugi krug kvalifikacija startovaće sredinom maja“, naglasio je Aleksandar Stanojević.

Srbija će se od 25. do 30.aprila u Austriji, boriti za prvo mesto u grupi koje donosi plasman na Prvenstvo Evrope 2010 u Francuskoj, a pored domaćina rivali Srbiji će još biti Danska i Švajcarska.

Šest od osam selekcija sa EP u Francuskoj izboriće plasman i na U-20 Prvenstvo sveta 2011.godine, čiji je domaćin Kolumbija, a na ovom takmičenju reprezentacija nije učestvovala od raspada SFRJ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: