'Drveni dubl' u Kući slavnih

Tod Vudbridž, Mark Vudford, Beatris Điđi Fernandes i Nataša Zvereva, specijalisti za dubl, izabrani su u tenisku Kuću slavnih.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 01.03.2010.

18:12

Default images

Australijanci Vudbridž i Vudford, ’drveni dubl’, osvojili su 61 titulu, od čega 11 na Gren slem takmičenjima, a obojica su bila u Top 20 i u singl konkurenciji. Tandem Zvereva-Fernandes osvojio je zajedno 38 trofeja, od kojih su 14 na turnirima ’velike četvorke’. Ukupno, Fernandesova je osvojila 68 titula (18 GS), a Zvereva ima 17 najvećih titula.

Osim njih, u julu će u Kuću slavnih biti primljeni Oven Dejvidson, koji se proslavio u miks-dublu, jedan od pionira tenisa u kolicima Bred Parks i pokojni Derek Hardvika, bivši predsednik Britanskog teniskog saveza.

Vudford i Vudbridž prvi su dubl koji je pet puta u nizu osvojio Vimbldon, a i prvi su par koji je šest sezona uzastopno osvojio bar jedan GS trofej. Takođe, uzeli su zlatnu medalju na OI u Atlanti 1996. i srebro u Sidneju četiri godine kasnije.

U najveća dostignuća dubla Zvereva-Fernandes spadaju šest uzastopnih GS titula od Garosa 1992. do Vimbldona 1993.

Ceremonija će biti održana desetog jula u Njuportu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: