Beograd domaćin Svetskog kupa?

Svetska veslačka federacija (FISA) u subotu je objavila da je Beograd zvanično ušao u najuži krug kandidata za organizaciju Svetskog kupa 2012. godine.

Izvor: B92

Subota, 16.01.2010.

14:28

Default images

Povodom odluke FISA visoka delegacija te organizacije će, na čelu sa Maksom Šmitom i članovima Tehničke komisije, u ponedeljak i utorak boraviti u Beogradu. Tom prilikom će obaviti sastanke sa čelnicima Veslačkog saveza Srbije, gradskog sekretarijata za sport Beograda i ministarkom Snežanom Marković Samardžić.

Ovo je velika stvar za nas, potvrda da dobro radimo. Svetski kup je jedno od najprestižnijih reprezentativnih takmičenja. Ako se tome pridoda da su regate Svetskog kupa u olimpijskim godinama najznačajnije, onda se zaista vidi kakvo veliko takmičenje možemo organizovati. Dobili smo zvaničnu podršku od Ministarstva za omladinu i sport, kao i gradskog sekretarijata za sport. Staza na Adi je perfektna i nadam se da ćemo već u sredu moći da budemo sigurni da će naš glavni grad imati još jedno veliko takmičenje“, istakao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić, koji se trenutno sa reprezentativcima nalazi na pripremama u Tivtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: