Dakar: Etapa Despreu i Al-Atijahu

Francuz Siril Despre kod motociklista i automobilista Naser Al-Atijah pobednici su sedme etape 31. Dakar relija vožene od Ikuikua do Antogafaste.

Izvor: B92

Petak, 08.01.2010.

23:23

Default images

Despre, vodeći u generalnom plasmanu, je brzinac dug 600 kilometara prešao za 6:34.14 sati, za 29 sekundi brže od Španca Marka Kome, takođe na KTM motoru, dok je treći bio još jedan Francuz, vozač Jamahe, David Fretinje.

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara Vladice Šljivića.

Srpski predstavnik u Argentini i Čileu Gabor Sagmajster zauzeo je 73. mesto u poretku etape, pošto je imao više od tri sata lošije vreme od Desprea, koji je i pre početka najprestižnijeg relija na svetu važio za najvećeg favorita kod motociklista.
Beta
Posle polovine odveženih etapa na ovogodišnjem Dakaru Despre je ubedljivo prvi u plasmanu sa više od sat vremena prednosti na Komu, dok je Sagmajster na 67. poziciji.

Kod automobilista Al-Atijah u Folksvagenu je do pobede došao u vremenu od 5:41.29 ispred vozača ekipe BMW Stefana Peterhansela i timskog kolege Karlosa Sainca, vodećeg u generalnom plasmanu Dakara. Višestruki svetski reli šampion na polovini Dakara ima prednost od 11 minuta u odnosu na vozača iz Katara.

U subotu je dan odmora na reliju, dok se 31. izdanje Dakara nastavlja u nedelju 568 kilometara dugom etapom, od kojih će 472 biti voženo u okviru brzinca, od Antofagaste do Kopijapa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: