Utorak, 06.10.2009.

14:56

Napoli otpustio Donadonija

Čelnici italijanskog fudbalskog kluba Napoli otpustili su dosadašnjeg trenera Roberta Donadonija i na tu funkciju postavili Valtera Macarija.

Izvor: B92

Default images

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentis istakao je da je odluka o smeni Donadonija bila neophodna, pošto su njih dvojca imali različite ideje oko vođenja ekipe. Donadoni je otpušten nakon poraza od Rome (2:1), u sedmom kolu italijanske Serije A, pošto su Napolitanci u dosadašnjem toku prvenstva osvojili samo sedam bodova.

Macari je prethodne dve sezone vodio ekipu Sampdorije, sa kojom je prošle godine bio 13. u prvenstvu Italije. Pre toga 47-godišnjak je tri godine proveo na klupi Ređine. On će debitovati na klupi Napolija 18. oktobra u duelu sa Bolonjom.

Donadoni, koji je od 2006. do 2008. godine bio selektor italijanske reprezentacije, preuzeo je Napoli u martu. U novoj sezoni njegov tim je zabeležio skor od dve pobede, jednog remija i čak četiri poraza. Od ukupno 17 mečeva u kojima je Donadoni vodio Napoli, njegov tim je ostvario samo četiri pobede.

Donadoni kome je ugovor sa Napolijem je isticao 2011. godine, postao je drugi trener u Seriji A koji je u novoj sezoni ostao bez posla. Prethodno se uprava Rome razišla sa trenerom Lućijanom Spaletijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: