ANC: Semenja trči kao žena

Afrički nacionalni kongres (ANC) odlučio je da će svetska šampionka Kaster Semenja nastaviti da se takmiči kao atletičarka, bez obzira na rezultate testa pola.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 05.10.2009.

19:19

Default images

U odluci koja je doneta u Johanezburgu navedeno je da je osamnaestogodišnja Semenja odrasla kao devojčica i da treba da nastavi da trči kao žena. Semenja je pobedila u trci na 800 metara na Svetskom prvenstvu u avgustu, u Berlinu, a pre finalne trke Međunarodna atletska federacija (IAAF) naložila je da mora da uradi test određivanja pola.

O Semenjinom slučaju bi trebalo da se raspravlja pred Izvršnim savetom Svetske atletske federacije (IAAF), koji će se sastati 20. i 21. novembra, a pre toga niko neće imati pravo da daje bilo kakve informacije o njemu.

IAAF je napomenuo da je zbog zakona o privatnosti kojim su vezani lekari moguće da kompletni nalazi neće moći da budu objavljeni ukoliko se Semenja usprotivi tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: