Ponedeljak, 21.09.2009.

00:47

"Petarda" Reala, remi na Mestalji

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Heres rezultatom 5:0, a Valensija i Sporting Hihon igrali su 2:2, u poslednjim mečevima treće runde Primere.

Izvor: B92

Default images

Real je ostao na vrhu Primere, pošto ima 9 bodova iz tri kola, baš kao i Barselona i Atletik Bilbao. Valensija je protiv asturijske ekipe ispustila prve bodove u novoj sezoni. Barsa je obeležila subotnji program ubedljivom pobedom nad Atletikom iz Madrida, a u nedeljnom popodnevnom programu Bilbao je savladao Viljareal.

Na stadionu Bernabeu tok meča nekoliko puta se menjao. Najpre je Kristijano Ronaldo nagovestio lak posao za domaćina pogotkom u prvom minutu, ali je mnogo bolji u narednih sat vremena bio Heres, a samo je stativa sačuvala Madriđane posle slobodnog udarca Emilija Vikere.

U poslednjih 15 minuta Real je pregazio rivala. Sve je počelo drugim golom Portugalca u 75. minutu, usledili su precizni udarci Gutija u 78, Karima Benzeme u 82. i povratnika posle teške povrede Ruda van Nistelroja u 88. minutu. Rud na terenu nije bio gotovo godinu dana zbog povrede kolena, a to je druga duga pauza zbog povrede u njegovoj karijeri.

Raul Gonsales nije bio strelac, pa nije uveličao veliki dan – 523. prvenstvenim nastupom za „kraljevski klub“ on se izjednačio sa Manuelom Sančisom, koji je beli dres nosio od 1983. do 2001. godine. Raul je ove godine postao i najefikasniji igrač u istoriji najtrofejnijeg kluba na planeti.

Na Mestalji Sporting je poveo posle pet minuta golom Davida Barala, a preokret za „Slepe miševe“ obezbedio je Davfid Vilja po jednim golom na sredini svakog poluvremena. Bod za goste iz Hihona izborio je francuski defanzivac Gregori Arnolin u 87. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: