Vidačić: „Potrebno nam je vreme“

Proteklog vikenda košarkaši Crvene zvezde učestvovali su na turniru u Češkoj povodom 80 godina postojanja Nimburka, na kojem su zauzeli četvrto mesto.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 14.09.2009.

16:28

Default images

Crveno-beli su na obe utakmice koje su odigrali u Pragu poraženi, od domaćina pa potom od Lijetuvos Ritasa, ali se prema rečima Dragoljuba Vidačića, koji trenutno vodi tim, pokazalo da tim ima talenat, ali da mu je neophodno vreme.

Dve utakmice smo odigrali oslabljeni. Razlog što smo doživeli dva poraza ubedljivije nego što je to, možda, realno, je što smo igrali bez Kešelja i Bjelice pa još i bez Dragićevića,. Odigrali smo mečeve sa osmoricom igrača i te utakmice pokazale su da smo tanki na spoljnim linijama“, istakao je Vidačić.

Trener mladog tima crveno-belih je, takođe, zadovoljan kako se njegov tim našao protiv evropskih ekipa.

Naši mladi igrači neosporno imaju veliki talenat. Njima je neophodno vreme da bi se privikli na ovakve utakmice i, svakako pobede. Mnogo bolje će sazreti kada uz sebe imaju starije i iskusnije igrače sa kojima će beležiti trijumfe. Moramo hitno da rešimo poziciju plejmejkera. Nosilac igre mora da bude iskusan igrač uz koga će i naši mladi spoljni igrači stasati. To pokazuju i utakmice protiv Nimburka i Lijetuvos Ritasa. Jednostavno, situacija kada iskusniji igrači pritiskaju našu spoljnu liniju dovodi do velikog broja izgubljenih lopti i to se odražavalo na rezultat. Protivnici su svaku grešku kažnjavali“, naglasio je Vidačić.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde, koji je i doneo jedan trofej klubu sa Malog Kalemegdana, zadovoljan je tokom priprema.

Nismo spremni za visok ritam svih 40 minuta, ali to je u ovoj fazi priprema normalno. Ovaj tim, uz oporavljene Kešelja i Dragićevića, povratnika Bjelicu i uz dva do tri pojačanja može da cilja najviše domete. Momci koji su sada priključeni prvom timu su velika budućnost Crvene zvezde i verujem da će dobiti svoju priliku“, rekao je Vidačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: