Nole veruje u uspeh na US Openu

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da na US Open ide pun samopouzdanja posle uspešne nedelje u Sinsinatiju, kada je stigao do finala.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 24.08.2009.

22:00

Default images

Na Mastersu u Ohaju Đoković je u finalu poražen od Rodžera Federera 6:1, 7:5, ali mu je samopouzdanje na nivou zbog pobede nad Rafaelom Nadalom u polufinalu. "Generalno gledano, bila je ovo odlična nedelja za mene, odigrao sam mnogo mečeva pred US Open i veoma sam zadovoljan", rekao je Srbin.

Ovo je bio četvrti Novakov poraz u finalima Mastersa ove godine, ali je Đoković motivisan odličnom igrom protiv Nadala u polufinalu.

"Nažalost, čini mi se da sam rođen u pogrešnoj eri. Uglavnom dobro nastupam u tim finalima, ali ne mislim da sam uklet", rekao je Đoković u šali.

Srbin je dodao da je razlog za brigu igra najboljih svetskih tenisera.

"Svi igraju odličan tenis. Njih dvojica, Nadal i Federer, i naravno Mari, oni su svi fantastični. Rodžer i Rafa su možda dva najbolja tenisera u istoriji, a Rodžer sigurno jeste", dodao je Novak.

Četvrti teniser sveta je objasnio da je sâm čin dolaska do finala veoma značajan za njega,

"Sve što radim je teško pošto oni podižu nivo igre u završnicama turnira, a naročito u finalima. Zbog toga smatram da je dolazak do finala veliki uspeh i nadam se da ću u budućnosti osvajati i titule. Imam sedam dana da se spremim za US open i da vežbam agresivnost na terenu. Ukoliko mi to uspe, mogu daleko da doguram", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: