Lekićev šou u Jagodini

Fudbaleri Crvene zvezde trijumfalno su počeli novu sezonu u Jelen Superligi, ubedljivom pobedom nad Jagodinom 3:0.

Izvor: B92

Subota, 15.08.2009.

19:28

Default images

Pred oko sedam i po hiljada gledalaca i u fantastičnoj atmosferi Zvezda je do trijumfa došla uz dva gola Dejana Lekića, u 45. i 72. minutu, i jedan pogodak Marka Blažića. Crveno-beli su tako slavili na startu sezone tek drugi put u poslednjih deset godina.

Jagodina je u utakmicu ušla otvoreno i propustila nekoliko prilika u uvodnih 15 minuta, najbolju je propustio Vladimir Đilas posle samo tri minuta, kada je pogodio stativu.

U nastavku meča Zvezda je preuzela inicijativu, a ključni trenutak dogodio se u finišu prvog poluvremena, kada je Lazetić sa desne strane asistirao Lekiću, a ovaj postigao prvi ligaški gol crveno-belih u novoj sezoni.

Na startu drugog dela Zvezda je pojačala i posle 10 minuta duplirala prednost pogotkom Marka Blažića, udarcem sa 18 metara.

Sve dileme otklonio je Lekić, posle asistencije Savija atraktivnim pogotkom sa distance 18 minuta pre kraj, svojim petim golom u poslednja dva meča za Zvezdu. Na startu drugog dela Zvezda je pojačala i posle 10 minuta duplirala prednost pogotkom Marka Blažića, udarcem sa 18 metara.

Sve dileme otklonio je Lekić, posle asistencije Savija atraktivnim pogotkom sa distance 18 minuta pre kraj, svojim petim golom u poslednja dva meča za Zvezdu.
BB
Crveno-beli su tako dobili meč u Jagodini treći put u manje godinu dana, zbirnom gol-razlikom 12:2.

Žuti kartoni: Lekić, Tutorić, Kadu (Crvena zvezda).

Jagodina: Vasković, M. Živković, Đorđević, Mihajlović, Lukić, Marjanović, B. Živković (od 46. Beljić), Vusljanin (od 58. Ognjenović), Novković, Bojović (od 87 M. Nikolić), Đilas.

Crvena zvezda: Pavlović, Ninkov (od 73. Tutorić), Đorđević, Savić, Ignjatijević, Isah, Kadu (od 46. Bogdanović), Blažić (od 62. Savio), Lazetić, Jevtić, Lekić. Trener Crvene zvezde Vladimir Petrović-Pižon bio je zadovoljan kvalitetom utakmice i pobedom svog tima.

"Utakmica je bila prava prvenstvena, igralo se otvoreno i bilo je šansi na obe strane. Mi smo bili prisebniji, lepo smo iskoristili tri prilike i postigli gol. I rival je imao svoje šanse, ali na našu sreću nije ih realizovao. Mislim da ovako otvorena igra kao danas vraća veru u fudbal i danas je zaista lepo biti u Jagodini jer je stadion bio pun navijača", izjavio je Petrović za B92.

Trener Jagodine Mladen Dodić, je istakao da je pobeda Crvene zvezde "sasvim zaslužena".

"Zvezda je znala da iskoristi naše greške i iskoristi svoje prilike za razliku od nas, koji smo kod razultata 0:0 pogodili stativu, a posle dva puta naši igrači bili su sami pred golmanom, i kad takve šanse propustite protiv Crvene zvezde ne možete se nadati pobedi", rekao je Dodić.

On je dodao da je njegov tim ušao hrabro u ovaj meč.

"Međutim, prvi gol koji smo primili u zadnjem minutu prvog poluvremena mnogo toga je odlučio iako se nismo predavali i dalje smo stvarali šanse".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: