Barsa slavila pred 94.000 gledalaca

Fudbaleri Barselone savladali su L.A. Galaksi sa 2:1 pred 94.000 gledalaca na ’Rouz Boulu’ u Pasadeni.

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2009.

11:28

Default images

Bila je to najveća poseta na fudbalskoj utakmici u SAD još od Svetskog prvenstva 1994. godine. U uzbudljivom meču Barselona je slavila golovima Suareza i Pedra, dok je jedini pogodak za Galaksi postigao Dejvid Bekam iz slobodnog udarca. U narednom meču u okviru svoje severnoameričke turneje, Barselona se sastaje sa Sijetlom.

Prvu priliku imao je Galaksi preko Jovana Kirovskog na dodavanje Dejvida Bekama, sa kojim je bivši američki reprezentativac makedonskog porekla igrao u mlađim kategorijama Mančester Junajteda pre više od 15 godina.

Prvak Evrope i Španije poveo je u 11. minutu pogotkom 22-godišnjeg Pedra Rodrigeza koji je loptu ubacio u mrežu iz peterca nakon što je udarac Lionela Mesija odbijen.

Do kraja poluvremena Galaksi je napravio nekoliko prilika, ali Kirovski i Lendon Donovan nisu bili dovoljno precizni. Prilike da dupliraju vođstvo barselone propustili su Keita, Dos Santos i Mesi pre svega zahvaljujući izvanrednim odbranama golmana Galaksija, Džoša Saundersa.

U poslednjim momentima prvih 45 minuta igre, dosuđen je slobodan udarac za Galaksi, a Dejvid Bekam je u svom prepoznatljivom maniru pogodio gornji levi ugao sa 24 metara i izjednačio na 1:1.



Izlazak Mesija iz igre na poluvremenu znatno je uticao na kreativnost u igri Barselone koja nije uspevala ozbiljnije da ugrozi gol Galaksija. Najbolju priliku je propustio Ćavi iz slobodnog udarca. Galaksi je svoju igru uglavnom sveo na Bekama, koji je dugačkim loptama pokušavao da uposli svoje napadače, ali bez uspeha. U 65. minutu Donovan je bio brži od defanzivaca Barselone, ali je Valdes odbranio njegov udarac.

Do pobedničkog gola Barselona je došla u 67. minutu kada je golman Galaksija Saunders istrčao u nameri da skrati ugao Hefrenu Sančesu koji se našao u šansi, ali je 21-godišnji centarfor bez problema savladao reprezentativca Portorika.

Do kraja meča Barselona je čuvala loptu u svom posedu i uspešno je sačuvala prednost. U timu Katalonaca nije bilo najvećeg ovoletošnjeg pojačanja, Zlatana Ibrahimovića.

Na mini severnoameričkoj turneji, Barselona će se u sredu sastati sa Sijetl Saundersima, a nakon toga protivnik šampionu Evrope biće meksička Gvadalahara u meču koji će biti odigran u San Francisku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: