Šarapova teško do drugog kola

Ruskinja Marija Šarapova plasirala se u drugo kolo međunarodnog teniskog turnira u Stenfordu, pošto je savladala Ai Sugijamu iz Japana sa 6:4, 6:7 (6:8), 6:1.

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2009.

12:00

Default images

Šarapova je malo pokazala na startu turnira, u meču sa 34-godišnjom veterankom i nije ostavila utisak da je spremna da se vrati u tenisku elitu. Ruskinja je igrala veoma promenljivo, da bi na kraju ipak uspela da trijumfuje u tri seta, ali daleko od toga da je to bila lagana pobeda.

"Sve u svemu, mislim da sam igrala solidno. Jasno je da sam malo razočarana, jer nisam trijumfovala u dva seta. Ali verujem da vas ovakve situacije čine jačim. Uvek je teško kada izgubite drugi set, pa morate u trećem da budete maksimalno koncentrisani kako bi pobedili u meču", izjavila je Šarapova.

Posle deset meseci odsustva zbog teške opreracije, 22- godišnja Šarapova želi da se vrati u pobednički ritam pred četvrti gren slem sezone, US Open, koji je na programu sledećeg meseca. Ruskinja je ponovo počela da igra singl mečeve u maju i na Otvorenom prvenstvu Francuske stigla je do četvrtine finala, da bi potom na Vinbldonu bila eliminisana već u drugom kolu.

Ruskinja je na svom prvom nastupu u karijeri u Stanfordu dobila velike ovacije publike prilikom izlaska na teren, ali joj ni to joj nije pomoglo da ostavi bolji utisak. Ona je počela meč slabo, da bi potom na kratko pronašla odgovarajući ritam i preuzela kontrolu nad mečom, ali ga je potom neobjašnjivo opet izgubila. Prvi set je odlučen u sedmom gemu kada je ruskinja napravil brejk, potom odličnim servisom sačuvala stečenu prednost i potom još jednom napravila brejk.

U drugom setu Šarapova je u jednom trenutku vodila sa 5:2, da bi potom prokockala tu prednost i propustila dve meč lopte u taj brejku. Prvo je napravila duplu servis grešku,a potom je usledila početnička greška iz bekenda.

"Napravila sam nekoliko neobjašnjivih grešaka kod rezultata 5:2. Uspela sam da se vratim u završnici seta, ali jednostavno nisam uspela da završim meč", priznala je Šarapova je

"Nema sumnje da sam fizički spremna Kretala sam se dobro po terenu. Sugijama je teniserka koja će vas uvek namučiti", istakla je Šarapova koja će u narednom kolu igrati protiv Nađe Petrove i ukoliko prođe u četvrtfinale mogla bi da se sastane sa drugim nosiocem Amerikankom Venus Vilijams.

Rezultati prvog kola:
(5) Nadja Petrova (Rusija) - Betani Matek-Sends (SAD) 6-3, 3-6, 6-3
(3) Jelena Dementijeva (Rusija) - En Kiotavong (Britanija) 6-1, 6-4
Melinda Cink (Madjarska) - Alisa Klejbanova (Rusija) 6-0, 7-5
(7) Agnješka Radvanska (Poljska) - Sorana Kirstea (Rumunija) 6-0, 6-1
Monika Nikulesku (Rumunija) - Megan Šonesi (SAD) 6-1, 6-0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: