ACB: Unikaha izborila 'majstoricu'

Košarkaši Unikahe izborili su majstoricu u polufinalnoj seriji ACB lige sa Barselonom, pošto su na svom terenu slavili rezultatom 82:75.

Izvor: B92

Petak, 05.06.2009.

23:11

Default images

Tim iz Malage vodio je u najvećem delu meča, u jednom trenutku i sa 16 razlike, ali je Barsa u završnici uspela da povede (75:73). Ubrzo je Himenes postigao trojku, usledila je rampa N’Donga i prelomno polaganje Kabesasa. Bonifas N’Dong predvodio je pobednike sa 20 poena i 9 skokova, a Huan Navaro dao je 26 poena za Katalonce. Odlučujući meč igra se u nedelju u 19h u Blaugrani.

Iako oslabljeni neigranjem Bernija Rodrigesa i Markusa Hejslipa, Unikaha je na krlilima bučne publike uspela da stigne do trijumfa. Mogla je do istog da dođe i mnogo lakše, pošto su domaći košarkaši u dva navrata dozvolili Barsi da se vrati posle dvocifrenog zaostatka.

Posle izjednačenog rezultata na poluvremenu (43:43), N’Dong je bio odličan u trećoj deonici, postigao je devet poena u nizu i bio najzaslužniji za prednost Unikahe 56:43. Gosti su su na kratko uspeli da smanje razliku, ali razigrao se Žozef Gomi i sa šest poena u nizu povećao je suficit domaćih na 63:47.

Barsa je momentalno krenula u kontraudar, predvodnici su bilu Navaro i Grimau, a posle trojke Anderesna poveli su 75:73. Ipak, to je bilo sve – Kabesas, Himenes i N’Dong doneli su zasluženu pobedu Unikahi.

U drugom polufinalu TAU – Real takođe se igra majstorica, u subotu od 18.15h u Vitoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: