Bonen ponovo pozitivan na kokain

Belgijski biciklista Tom Bonen, član ekipe Kvik step, po drugi put je na anti-doping testu bio pozitivan na kokain.

Izvor: B92, Reuters

Subota, 09.05.2009.

13:43

Default images

Portparol Kvik sepa Alesandro Tegner rekao je da je tim u subotu obavešten o rezultatima testa, kojem je biciklista bio podvrgnut 12 dana posle trećeg trijumfa u karijeri na trci Pariz-Rube 12. aprila. "Test na kome je Bonen bio pozitivan sprovele su belgijske vlasti pre dve nedelje. Odlučili smo da ga suspendujemo i neće moće da učestvuje ni u jednoj aktivnosti tima", rekao je Tegner.

Javni tužilac za severoistočnu Belgiju Jan Pols rekao je da je krajem aprila pretražena i Bonenova kuća ali je, međutim, odbio da kaže da li je tom prilikom policija pronašla neku drogu.

Belgijanac je prošle godine već bio pozitivan na kokain i zbog toga propustio najprestižniju trku na svetu "Tur d’Frans". Bonen se posle tog skandala izvinio ekipi i navijačima ali nikada nije potvrdio, niti demantovao, da li je stvarno uzimao drogu. Ekipa Kvik stepa tada je pružila podršku svom vozaču, istakavši da je u pitanju privatni problem.

Prošlog februara sud je proglasio Belgijanca krivim zbog konzumacije kokaina, ali se odustalo od daljeg krivičnog gonjenja bicikliste.

Svetski šampion iz 2005. godine verovatno neće biti kažnjen od strane Svetske biciklističke federacije, jer ona ne kažnjava sportiste ukoliko su bili pozitivni na kokain van trka. Kazne za posedovanje narkotika u Belgiji kreću se od tri meseca do pet godina zatvora, uz novčane kazne i do 155.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: