Petak, 24.04.2009.

18:24

Trka "Kroz Srbiju" iz Novog Sada

Tradicionalna 49. biciklistička trka "Kroz Srbiju" ove godine će biti održana od 14. do 21. juna i startovaće u Novom Sadu.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Cilj će posle ukupno 995 kilometra biti u Kragujevcu. Voziće se u kategoriji 2.2 za "Evropa tur" i u ovom elitnom rangiranju medju 50 najveći trka na Starom kontinentu trka "Kroz Srbiju" u poslednjoj deceniji zauzima uvek veoma visoko mesto.

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta i predsednik Organizacionog komiteta trke Slaviša Zlatanović istakao je na konferenciji za medije u Starom dvoru da trka "Kroz Srbiju" predstavlja jednu od naših najstarijh sportskih manifestacija.

"Trka je zaštini znak srpskog biciklizma i sporta i ove godine obeležava sedam decenija od osnivanja. To obavezuje organizatore na maksimalno angažovanje da u svim segmentima bude na visokom nivou ugleda koji uživa u svetu i da na prvi način afirmiše Srbiju", rekao je Zlatanović.

Predsednik trke "Kroz Srbiju" Ljubomir Živanović naveo je da je organizacuju, uz gradove domaćine etapa Novi Sad, Beograd, Valjevo, Novi Pazar, Niš, Zaječar i Kragujevac, podržalo i Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, MUP Srbije, Direkcija za puteve Srbije, kao i Turistička organizacija Srbije i ugledne firme Pošta Srbije, Sosijete ženeral banka, kompanija BPM, Bivoda i kompanija Infotim.

Medijski sponzor biće i ove godine Radio Televizija Srbije.

Član gradske vlade Beograda Goran Kreclović poželeo je učesnicima iz preko 30 zemalja ugodan boravak i odmor u Beogradu posle prve etape, a sportski direktor trke Aleksandar Milenković je naglasio da trka koncipirana "da ne bude mnogo teška".

"Trka ima tri brdska cilja na kojima će učesnici bti na iskušenjima. To su Javor na 1.300 metara i Duga poljana na 1.200 metara u etapi Divčibare - Novi Pazar, kao i Ploče na 1.200 metara na obroncima Kopaonika i etapi Novi Pazar - Jošanička Banja", rekao je Milenković.

On je dodao da su prijavljene selekcije iz Grčke, Nemačke, Švajcarske, Holandije, Bugarske, Turske, Austrije, Belgije, Engleske, Tunisa i Ukrajine, a da će učestvovati i dve naše reprezentacije u kojima će startovati najbolji srpski biciklisti Ivan Stević, Nebojša Jovanović, Dragan Spasić, Predrag Prokić i drugi.

"Zato i imamo razlog da očekujemo dobre rezultate. Još desetak ekipa je zaintersovano, pre svih jak tim Moskve sa dva nekadašnja evropska šampiona, ali ne možemo sve da ih primimo i očekujemo oko 120 vozača i 20 selekcija", istakao je Milenković.

Etape na ovogodišnjoj trci "Kroz Srbiju":

15. jun: Novi Sad – Beograd

16. jun: Beograd - Valjevo (Divčibare)

17. jun: Valjevo - Novi Pazar

18. jun: Novi Pazar - Niš (Niška Banja)

19. jun: Niška Banja - Zaječar

20.jun: Zaječar - Kragujevac

21. jun: kružna etapa oko Kragujevca

Nagradni fond trke iznosi 23.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: