Krasić: "Srbima radost tek sleduje"

Najbolji nastup među srpskim fudbalerima proteklog vikenda imao je Miloš Krasić koji je het-trikom doneo pobedu CSKA na gostovanju Himkima.

Izvor: B92, FSS.rs

Ponedeljak, 20.04.2009.

20:28

Default images

Krasić je bio strelac u šestom, 31. i 74. minutu čime je izbio na prvo mesto liste strelaca, pomogavši svom klubu da se probije na drugu poziciju ruskog šampionata, sa bodom zaostatka u odnosu na vodeći Rubin. „Ništa novo neću reći navijačima Srbije, to je bilo moje izdanje na reprezentativnom nivou“, rekao je Krasić u izjavi za sajt FSS.

„Naravno, kao i sa "orlovima", ništa od toga ne bi bilo da nije pomoći saigrača. Prosto, dogodi se utakmica u koju uđeš na pravi način, pa ti stigne nagrada u vidu brzo postignutog gola i posle je sve lakše“.

Zavidna efikasnost srpskog veziste traje već duže vreme, ipak, het-trik je ostvarenje kojim se i golgeteri ponose.

„Igram u klubu na poziciji koju mi je dodelio i selektor Antić u reprezentaciji. Možda sam u CSKA malo više pomeren od aut-linije, u sredinu, da budem bliže golu. Ali, vrlo slična uloga, koja mi bez sumnje odgovara. Nadam se da ću u svakom sledećem meču postići bar po gol. Mislim da čitav tim ulazi u formu. Šampionat nismo baš počeli kako smo želeli. Zabeležili smo remi, pa poraz, ali sada, sa dve uzastopne pobede, hvatamo željeni ritam. Već u sredu čeka nas novo veliko iskušenje, gostovanje Lokomotivi i utakmica polufinala Kupa Rusije".

Popularni moskovski "armejci" ponovo imaju šampionske ambicije.

"Tvrdim da imamo najbolju ekipu u Rusiji. Ostaje još da to potvrdimo na terenu. Liga je izuzetno teška. Iz godine u godinu sve jača, ima mnogo dobrih timova i bilo bi pomalo i neozbiljno u ovom trenutku obećati osvajanje šampionske titule", dodao je Krasić.
Rumunija - Srbija (Beta)
Obećanje ne bi bilo umesno i zbog činjenice da će CSKA možda drugi deo sezone odigrati bez pomoći Miloša Krasića s obzirom da se već duže vreme njegovo ime vezuje za najveće evropske klubove.

"Posle četiri i po godine u klubu, brojnih trofeja koje sam osvojio i stečene afirmacije, vreme ja za promenu. Svesni su toga i u rukovdstvu CSKA. Imam obećanje da u slučaju konkretne i dobre ponude od nekog iz društva top-klubova Evrope, mogu da odem iz kluba. Naravno, svestan sam da će to biti jako teško. Neće se lako odreći ni mene, ni Vagnera Lava jer obezbeđen je direktan plasman u Ligu šampiona. Verujte, najvažnije je da dobru formu držim što duže i da budem od koristi klubu i reprezentaciji", istakao je 24-godišnji reprezentativac.

Brojne pohvale stigle su na račun Miloša Krasića i posle martovskih mečeva u dresu selekcije Srbije, kvalifikacionog ispita u Konstanci, protiv Rumunije (3:2) i pobede nad Švedskom u prijateljskom meču u Beogradu (2:0).

"Reprezentacija je, to već svi znaju, dostigla određeni renome u Evropi, zahvaljujući našim igrama i rezultatima. Selektor Antić sve to znalački drži pod kontrolom i mislim da tek sleduje mnogo fudbalskih radosti Srbima širom sveta", naglašava Krasić.

Iz nedelje u nedelju, srpski internacionalci širom Evrope blistaju u klubovima. Krasić pomno prati te izveštaje.

"Oduševio sam se kako je Stojković branio za Hetafe. Jeste ga Mesi savladao, ali bilo je uživanje videti ga u kakvoj je formi, a toliko je pauzirao. Mnogo mi je drago zbog njega. Prošao je jako težak period. Što je najvažnije, potvrdilo se da je selektor Antić bio u pravu kad ga je pozivao u nacionalni tim uprkos statusu u klubu. Reprezentacija u poslednje vreme, definitivno, ima stimulativno dejstvo na sve nas", rekao je na kraju Krasić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: