Srbija pala u finišu protiv Nemačke

Izvor: GA VI

Subota, 31.05.2008.

18:22

Default images

Fudbaleri Srbije poraženi su od Nemačke 2:1, u prijateljskoj utakmici igranoj na „Veltins areni“ u Gelzenkirhenu. Tim Miroslava Đukića vodio je na poluvremenu golom Boška Jankovića u 19. minutu, ali su preokret i pobedu Nemcima doneli Oliver Nojvil u 75. minutu i kapiten Mihael Balak sedam minuta pre kraja. Bio je to treći i poslednji prijateljski duel našeg tima u poslednjih osam dana, i drugi poraz rezultatom 2:1. Ovaj meč bila je poslednja provera Nemaca pred start EP.

Bio je to peti meč Miroslava Đkića na klupi Srbije, i on sada ima skor od dve nerešena rezultata i tri poraza. Pre početka meča generalni sekreter FSS-a Zoran Laković uručio je Mladenu Krstajiću „Zlatnu loptu“ za 50 nastupa u državnom timu.

Nemci su od samog starta krenuli ofanzivno, a srpski tim, u kojem je Marko Pantelić bio jedini pravi napadač, opredelio se za kontra napade. Već u 14. minutu Nemci su imali odličnu priliku za vođstvo. Mario Gomes je odlično centrirao sa desne strane, iz drugog plana ubacio se Mihael Balak i šutirao glavom, Stojković je već bio savladan, ali je Nemanja Vidić sjajnom intervencijom na gol liniji sprečio gol domaćina.

Naš tim u prvom delu imao je samo jednu pravu priliku, ali je ona završana golom, u 19. minutu. Saša Ilić i Marko Pantelić odigrali su dobar dupli pas na sredini, plejmejker salcburga je sjajno uposlio Boška Jankovića, a ovaj je smirenom reakcijom probacio loptu Jensu Lemanu kroz noge i doveo naš tim do prednosti.
Reuters
U nastavku prvog dela Nemci su krenuli još ofanzivnije ka golu Vladimira Stojkovića, ali je fantastični Nemanja Vidić u nekoliko situacija sprečio sigurne golove. U 35. minutu Frings je posle kontre sa leve strane ubacio loptu na peterac, ali je defanzivac Mančester junajteda odlično intervenisao ispred Kuranjija.

Tri minuta kasnije domaća ekipa imala je poslednju priliku u prvom delu. Gomes je izveo korner sa desne strane, Balak je ponovo bio najviši u kaznenom prostoru, ali je njegov udarac glavom Stojković uspeo da ukroti, i posle prvog dela Srbija je iznenađujuće vodila.

Već na startu drugog dela umesto Marka Pantelića na teren je ušao Danko Lazović. U 50. minutu Podolski je imao dobru šansu posle dodavanja Balaka, ali je šutirao loše pored gola.
Reuters
Ključni trenutak meča desio se u 54. minutu. Babović i Rukavina izigrali su na desnoj strani odbranu Nemačke, desni bek Dortmunda je dobro centrirao po zemlji na peterac, na loptu je natrčao Boško Janković ali je njegov pokušaj zaustavila prečka.

Posle te šanse, srpski tim je pao, i u nastavku meča Nemci su počeli da pritiskaju sve više. Nakon nekoliko poluprilika, izjednačenje je stiglo u 74. minutu. Balak je pokušao da uposli Jansena na levoj strani, Babović je loše intervenisao, a levi bek Nemaca je to iskoristio, uposlio Nojvila u srcu šesnaesterca, a ovaj nije imao težak osao za 1:1.

Do kraja utakmice domaći tim ipak je uspeo da preokrene i u dobroj atmosferi ode na prvenstvo Evrope. Drugi gol Nemci su postigli u 82. minutu, a strelac je bio Balak. Ivanović je oborio Jansena na 17 metara od gola, a fudbaler Čelsija je posle kratke kombinacije jakim udarcem probio ’živi zid’ našeg tima i savladao Stojkovića za konačnih 2:1.

Srbija - Nemačka 1:2

Srbija: Stojković, Rukavina, Dragutinović, Vidić, Ivanović, Kuzmanović, Smiljanić, Babović, Janković (Tošić), Ilić (Milovanović), Pantelić (Lazović).
Nemačka: Leman, Lam (Rolfs), Mertesaker (Fridrih), Mecelder, Jansen (Podolski), Švajnštajger (Odonkor), Frings (Vesterman), Balak, Fric, Gomez i Kuranji (Nojvil).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

263 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: