Šumi na novoj funkciji u Ferariju

Izvor: B92

Nedelja, 29.10.2006.

18:21

Default images

Sedmostruki šampion Formule 1 Mihael Šumaher, koji se penzionisao pre nedelju dana, ipak će ostati u Ferariju kao asistent novom generalnom direktoru italijanskog tima Žanu Todu.

Mogućnost koju je najavio predsednik Ferarija Luka di Montecemolo, Šumaher je potvrdio u nedelju tokom tradicionalnog zatvaranja sezone u Ferariju, koje se održava u Monci.

"Moje buduće osnovno zanimanje biće glavni asistent Žanu", izjavio je 37-godišnji Šumaher.

Šumaher, medjutim, nije precizirao šta će raditi i koja će konkretno biti njegova uloga u timu sa kojim je od 1996. do 2006. godine ostvario nezabeležene uspehe u F1 šampionatu.

"Ovog trenutka nemam konačan odgovor. Želim malo da se izdvojim iz sveta 'Formule jedan", na mesec dana ili nekoliko meseci kako bih razmislio o svom životu. Onda ću imati bolju ideju o tome šta bih mogao da uradim za 'Ferari'", dodao je Nemac.

Šumaher se u nedelju oprostio od više desetina hiljada navijača u Monci, gde je zabeležio 5 od svojih 90 pobeda u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: