Žigićev gol za minimalnu pobedu

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Subota, 07.10.2006.

20:23

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Belgiju rezultatom 1:0 u trećem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj.

Jedini gol na meču dao je Nikola Žigić, koji je Stejnena savladao udarcem nogom po zemlji bio , posle sjajne akcije Koromana i Dragutinovića.

U prvih sat vremena naša selekcija totalno je dominirala u duelu sa defanzivnim rivalom (u napadu samo Emil Mpenza) i stvorila nekoliko odličnih prilika.

U finišu meča Vanderejken je ubacio još tri napadača, a greške naše odbrane omogućile su nekoliko sjajnih šansi za Belgiju. Ipak, obe stative i prečka po jednom su se tresli i spasli domaći tim.

Srbija sada ima sedam bodova iz tri kola, a u sredu ga očekuje duel sa Jermenijom.

Utakmici je prisustvovalo preko 30 hiljada ljudi, a prvo intoniranje himne pred publikom propraćeno je bakljadom na istoku. Tokom intoniranja himne na semaforu je bio ispisan tekst.
Reuters
U ne naročito uzbudljivom prvom poluvremenu Srbija je napadala, Belgija se čvrsto branila, a najbolju priliku propustio je Trišović. Iz tog dela igre vredni pomena su i pokušaji naših igrača da iznude penal, na koje nije reagovao Domeniko Mesina.

Drugi minut drugog poluvremena doneo je dramu pred Stejnenovim golom - najpre je Pantelić pogodio stativu sa 20 metara, Trišović je uklizavanjem spasao loptu, posle centaršuta Koroman je opasno šutirao (odlična odbrana Stejnena), a posle novog odbitka Krstajić je šutirao po zemlji, Pantelić uklizao na loptu i sa peterca je posla daleko pored gola.

Odličan početak drugog poluvremena se isplatio posle devet minuta. Koroman je uklizavanjem oteo loptu rivalima na levom krilu, Dragutinović je pokupio i posle 2-3 metra posla idealan centaršut po zemlji. Na šest metara od gola loptu je sačekao Nikola Žigić i poslao je pored bliže stative.

Usledile su izmene, koje su više pomiogle igri Belgijanaca. Ulazak Mboa Mpenze zbunio je našu odbranu, pa su u malom razmaku usledile odlične prilike za "Crvene đavole". Posle jednog kornera Stojković neodlučno istrčava na centaršut, lopta ga preleće, a kod zadnje stative sa 6 metara prečku pogađa Hofkens, potpuno neometan. Hor pet minuta kasnije iz slobodnog udaca pogađa spoljnu stranu mreže okrznuvši levu stativu.
Reuters
Usledio je period bolje kontrole igre naših, ali je uvođenje Pjeronija i Vanderberga bilo previše – sa četiri napadača belgijski napadi bili su teži za predviđanje, a najbolju šansu propustio je Kevin Vanderberg. Napadač Genka je ušao u šesnaesterac sa desne strane, šutirao pored Stojkovića, ali je lopa udarila u spoljnu stranu dalje stative.

U međuvremenu su srpski fudbaleri imali priliku da reše meč – u 87. minutu Ergić ke izborio slobodan udarac pored leve korner zastavice, zatim ga sjajno izveo, ali Pantelić skokom zbunjuje Vidića, koji promašuje iz izgledne prilike.

Na kraju meča publika, igrači i Klemente mogli su da odahnu – igra je bila daleko od sjajne, cilj je u potpunosti ostvaren.

Srbija: 1-Stojković, 21-Marković, 5-Vidić, 20-Krstajić, 3-Dragutinović, 16-Kovačević, 10-Stanković, 7-Koroman, 14-Trišović, 9-Pantelić, 19-Žigić.

Belgija: 1-Stejnen, 3-Simons,4-Vermelen, 5-Van Bujten, 6-Mudingaji, 8-Hor, 9-Emil Mpenza, 18-Dembele, 13-Hofkens, 22-Hererts, 27-Kompani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

202 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: