Gurkuf prešao u Olimpik iz Liona

Najbolji fudbaler francuskog Bordoa Joan Gurkuf prešao je u Olimpik iz Liona za 22 miliona eura. Francuski reprezentativac je prošao medicinske preglede.

Izvor:

Sreda, 25.08.2010.

19:05

Default images

Gurkuf je potpisao petogodišnji ugovor, a treneru Bordoa Žanu Tigani i upravi "žirodinaca" ranije je izjavio da želi da napusti klub.

Gurkuf je u Bordou proveo dve sezone. Sa 19 godina je prešao iz Rena u Milan, ali kao tinejdžer u kokurenciji Kake, Pirla i Sedorfa nije uspeo da se izbori za mesto u timu.

Francuz je prvo pozajmljen Bordou, a zatim su "žirodnici" otkupili njeogv ugovor. Bordoje ovog leta ostao bez dvojice najboljih fudbalera prethodne dve sezone, Gorkufa i Maruana Šamaka, koji je otišao u Arsenal.

Prošle godine, Joan Gorkuf proglašen je za francuskog igrača godine, a u sezoni 2008/09 predvodio je Bordo do titule prvaka zemlje.

Gorkuf je drugo pojačanje za Lion ovog leta. Na Žerlan je za šest miliona evra stigao još jedan reprezentativac Francuske, Džimi Brijan iz Rena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: