LŠ: Pobede Mančestera i Viljareala

Fudbaleri Mančester Junajteda pobedili su Seltik, sa 3:0, dok je Viljareal savladao Alborg, sa 6:3, u okviru 3. kola grupe E Lige šampiona.

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2008.

22:52

Default images

Mančester je na Old Trafordu golovima Berbatova i Runija skoro osigurao plasman u narednu rundu. Sa druge strame, u meču u kojem je palo čak devet golova, Viljareal je ostao u trci sa Junajtedom za prvo mesto. Golove su postigli Rosi, Kapdevila, Pires i Ljorente (3) za Viljareal, a Saganovski, Enevoldsen i Johanson za Dance.

Mančester Junajted je poveo golom Berbatova u 30. minutu što je potpuno usmerilo tok utakmice u korist Junajteda.

Do kraja poluvremena nije bilo većih promena da bi početkom drugog dela, u 51. minutu svojim drugim golom na utakmici i ukupno četvrtim u LŠ, Berbatov potvrdio prednost „crvenih đavola“.

Vejn Runi je u 77. minutu svojim devetim golom u poslednjih pet mečeva potvrdio pobedu Junajteda ali i svoju odličnu formu.

Iako se očekivao veći otpor Seltika, oni nisu mogli da pariraju prvaku Evrope i učine ovaj englesko – škotski duel interesantnijim kao pre dve godine kada je bilo 3:2.

Ovom pobedom Junajted je ostao na prvom mestu grupe E, doj je Seltik zakucan na dno sa samo jednim bodom i boriće se sa danskim Alborgom za plasman u UEFA kup.
U najefikasnijoj utakmici večeri, Viljareal je pobedio Alborg 6:3, i nastavio trku sa Mančester Junajtedom za prvu poziciju na tabeli.

Iako je Saganovski u 19. minutu doveo Dance u prednost, Rosi i Kapdevila su golovima u 28. i 33. minutu preokrenuli rezultat. Već u 36. minutu, Enevoldsen je pogotkom ponovo doneo neizvesnost u meč postavivši konačan rezultat prvog dela igre.

Sve do 67. minuta nije bilo golova, a onda je rezervista Ljorente doveo Viljareal u novo vođstvo da bi isti igrač samo tri minuta kasnije tu prednost dodatno povećao. Alborg se ponovo vratio u igru golom Johansona u 77. minutu, ali je Pires nakon dva minuta vratio prednost Viljareala na dva gola.

Šest minuta pre kraja meča, Ljorente je novim golom postavio konačnih 6:3 i doneo svom timu tri boda.

Grupa E:

Mančester junajted - Seltik 3:0 (1:0)
Viljareal - Alborg 6:3 (2:2)

Tabela:

1. Mančester junajted 3 2 1 0 6:0 7
2. Viljareal 3 2 1 0 7:3 7
3. Seltik 3 0 1 2 0:4 1
4. Alborg 3 0 1 2 3:9 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: