Nedelja, 10.09.2006.

21:34

Srbija odbranila evropsku titulu!

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Default images

Vaterpolo reprezentacije Srbije odbranila je titulu šampiona Evrope u vaterpolu.

Srbija je u finalu 27. prvenstva na Tašmajdanu pobedila Mađarsku rezultatom 9:8 (2:4, 4:1, 2:3, 1:0).

Posle ogromne borbe u drugom poluvremenu naša selekcija došla je do pobede zahvaljujući sjajnoj odbrani i golmanu Šefiku, a gol za 9:8 dao je Vujasinović dva minuta pre kraja.

Naša selekcija je povela sa 1:0, ali su Mađari brzo stigli do prednosti, koja je u jednom trenutku zabrinula ceo bazen – bilo je 5:2 za severne susede.

Ključni trenutak meča verovatno je bio fantastični gol Vlade Vujasinovića, četvrti naše selekcije, kada je spustio ritam, a onda iznenada zakucao loptu u bliži ugao.
AP
Na poluvremenu bilo je 6:5 za Srbiju, Mađari su brzo izjednačili, a zatim su reprezentativci Srbije stekli dva gola razlike. Tada je potpuno stala igra našeg tima u napadu.

Mađari stižu do 8:8, rezultata koji je potrajao vrlo dugo, a u tim trenucima igru selekcije Srbije držao je Denis Šefik, uz veliku podršku okvira gola (tri stative i prečke u malom razmaku).

Deveti gol postigao je Vujasinović dva minuta pre kraja, a od tada naš tim uspeo je da sačuva loptu dovoljno dugo da bi sprečio Mađare da opasnije ugroze Šefikov gol.

Naš tim je mnogo bolje koristio igrača više – 4 od 8 puta, naspram 3 od 12 za selekciju Mađarske.

Najefikasniji u timu Srbije bio je kapiten Vladimir Vujasinović, koji je postigao tri gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

255 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: