Grbić za B92: Biće šesta sreća

Selektor odbojkaša Nikola Grbić rekao je za B92 da je srebro u Svetskoj ligi veliki uspeh i da veruje da na Evropskom prvenstvu naš tim može do polufinala.

Izvor: JT

Sreda, 22.07.2015.

12:21

Default images
fivb.org

Reprezentacija Srbije je proteklog vikenda u finalu elitnog takmičenja poražena od Francuske sa 3:0, a Grbić je tako osvojio peto srebro u Svetskoj ligi, prvo kao trener.

Zamolio sam igrače: ’Kad ja već nisam osvojio zlato kao igrač, osvojite ga vi za mene’. Ali, biće šesta sreća“, rekao je Grbić za B92.

Iako je u finalu propuštena šansa za osvajanje prvog zlata u istoriji, legendarni tehničar je istakao da svi treba da budu svesni koliki je uspeh osvojiti srebro u tako jakoj konkurenciji, kakva je bila na finalnom turniru u Rio de Žaneiru.

Da nas je neko pitao pred polazak u Brazil da li hoćemo da igramo finale i uzmemo srebrnu medalju u konkurenciji Brazila, Poljske, Amerike, Francuske i Italije, mislim da bismo svi redom potpisali. U tom smislu ne bih da to zaboravimo. Sada je najjači utisak poslednji, jer smo izgubili sa 3:0 od Francuske, a način na koji smo izgubili je to što mene boli. Ali, kada se preslišamo koliko smo radili u poslednja dva meseca, koliko smo se trudili i novina uveli i koliko su svi dali sebe od prvog do poslednjeg, ne samo igrači, treba da smo zadovoljni. Ovo je odličan početak, ali se nadam da ćemo ispraviti stvari koje mogu da se isprave, da još konsolidujemo svoju igru, pa da na Evropskom prvenstvu budemo još bolji“, istakao je Grbić.

Grbić je sa reprezentacijom počeo da radi pre nešto više od dva meseca i rezultati su već vidljivi, a utisak je da naš tim može samo da napreduje kako vreme bude odmicalo.
Foto: Odbojkaški savez Srbije
Za mnoge stvari treba vremena, za automatizaciju nekih stvari, pokreta i ostalog. Ova vrsta takmičenja je takva da se mnogo putuje, a malo trenira. Mi jesmo zajedno dva meseca, ali kada se sve stavi na papir koliko smo realno trenirali, to je minimum jedan sat manje nego što bi trebalo. I tu zaista govorim o minimumu jer je mnogo putovanja koja vas umore, a vi ne trenirate. Sada kada budemo imali period kada ćemo više trenirati, a manje putovati, nadam se da će to podići nivo naše igre. I ostali će podići formu. Ali, nadam se da će naše podizanje forme biti dovoljno da se opet nađemo u polufinalu Evropskog prvenstva“, naglasio je Grbić.

Selektor reprezentacije Srbije je istakao da je njemu i stručnom štabu završni turnir pokazao na čemu treba posebno da se radi u narednom periodu.

Do sada smo imali neke indikacije, ali sada je ovo definitivno pokazatelj da smo svojim radom i treninzima došli do ovog rezultata. Sada samo treba da vidimo šta treba promeniti, koje vežbe i koju taktiku, ako treba, i pristup i šta treba da radimo da bismo podigli svoju igru“, otkriva Grbić.

Naredni izazovi odbojkaše čekaju u oktobru, kada je na programu Evropsko prvenstvo u Italiji i Bugarskoj, na pitanje o očekivanjima, Grbić je rekao:

Sada se očekuje finale Evropskog prvenstva, a mi opet treba da igramo sa nekim Francuzima ili Italijanima četvrtfinale. Ne bih da idem dalje koliko će biti teško. Rusi su promenili trenera, doći će u punom sastavu, tako da treba da se spremimo da će nam biti teže nego u Svetskoj ligi. Ovo jeste bio težak turnir, međutim, očekujem još teže Evropsko prvenstvo“.

Osvrt na srebro u Svetskoj ligi možete da pročitate u našoj rubrici ’Teme’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: