Torvil i Din, niko nije tako igrao uz Bolero

Džejn Torvil i Kristofer Din su pobednici olimpijskog turnira u Sarajevu 1984. godine. Iako nekadašnji prvaci Velike Britanije, Evrope i sveta imaju samo to zlato i jednu bronzanu medalju iz Lilehamera, deset godina kasnije, spadaju u kategoriju legendi.

Džejn iz Notingema i Kristofer iz okoline grada blistali su kao pioniri i juniori, posle je usledio kratak zastoj u karijerama, a onda su ih stručnjaci spojili u par.

Izvor: B92

Subota, 13.02.2010.

18:56

Default images

U stvari, prvo je Torvilova počela da trenira na školskom ledu, a onad je, tri godine kasnije, Din dobio klizaljke za Božić i počeo da kliza.

Džejn Torvil je na Igrama u Lejk Plesidu bila peta, klizala je u paru sa izvesnim Majklom Hačinsonom a Din je radio kao policajac. Odlučio je da napusti posao i posveti se treningu sa Džejn.

Od te 1980. godine do Igara u Sarajevu su pobedili na tri šampionata sveta a na Olimpijskim igrama upseli ono što nijednom paru nije ni pre ni posle njih.

Igrali su uz Ravelov Bolero i od svih sudija dobili maksimalnu ocenu, 6.0.



Odmah posle Igara otišli su u profesionalce, publici najdraži nastupi bili su uz ‘Lud posle svih ovih godiina’ Pola Sajmona, a posle deset godina u svetu profesionalizma vratili su se u konkurenciju amatera, u Lilehameru osvojili bronzane medalje i uskoro se povukli.

Danas Din živi sa porodicom u Kolorado Springsu, u Sjedinjnim Državama, Džejn Torvil sa svojom u britanskom Sariju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: