Ivković: "Veče naše dobre košarke"

Selektor Srbije Dušan Ivković smatra da je njegova ekipa igrala dobro i moderno i da je zasluženo došla do veoma ubedljive pobede protiv Jordana.

Izvor: AK

Ponedeljak, 30.08.2010.

19:59

Default images

"Nismo bili pod pritiskom, a video se naš talenat. Ekipa je mlada i gladna uspeha. Sa druge strane, Jordanci imaju sjajnog trenera i bili su bolji u ofanzivnim skokovima".

"Ipak, ovo veče je bilo naše veče dobre košarke", rekao je Ivković u Kajzeriju posle pobede od 112:69.

Ivković je istakao da želi da ekipe pokaže da je napredovala u igri u odnosu na prošlogodišnje Evropsko prvenstvo, kada je osvojila srebrnu medalju.

"Ovo je talentovana ekipa, a još tokom priprema smo pokazali da želimo da imamo svoj stil igre. Hoćemo da vratimo srpsku košarku njenim korenima, da probamo da igramo moderno. Na ovom SP nadam se da ćemo do kraja ispuniti obećanje javnosti da ćemo sigurno unaprediti igru u odnosu na EP", naveo je selektor Srbije.
FoNet

U ekipu se, posle dva meča suspenzije zbog tuče na Kupu Akropolja, vratio plejmejker Miloš Teodosić.

"Velika je prednost što se on vratio. Videlo se kako je predvodio ekipu. Igrao je kako se i traži od jednog takvog kreatora. Teodosić je, bez konkurencije, jedan od najboljih na svetu", kazao je Ivković.

U utorak je u Grupi A slobodan dan, a Srbija će u sredu igrati protiv Australije koja je u poendeljak pregazila Nemačku 78:43.

"Mnoge ih poznajem, a neke njihove igrače sam i trenirao. Imaju iskustvo i kvalitet, godinama igraju zajedno. Očekujem neizvesnu utakmicu", poručio je Ivković.

Selektor reprezentacije Jordana Mario Palma bio je fasciniran načinom igre Srbije.

"Srbija je jedna od najboljih ekipa na svetu. Čestitam Ivkoviću, ne samo zato što su dobri, već i zbog načina na koji su igrali. Ovo je ličilo na lekciju košarke. Srpski igrači su bili fantastični, iako smo i mi imali mnogo grešaka u odbrani", rekao je Palma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: