Finiširanje Arene

Do manifestacije "Basketball superstars in Belgrade", odnosno turnira "Diamond ball", egzibicionog meča SCG-SAD, trenerske klinike i takmičenja u basketu ostalo je nešto manje od mesec dana. U Beogradskoj Areni, jednom od objekata u kojem će se održavati sportska takmičenja u toku su završni radovi. Novinar B92, Milan Pavlica, istražio je kako teku pripreme glavnog grada SCG za dolazak svetskih ekipa.

Milan Pavlica
Podeli

Na fotografiji vidite parket jedne danske firme, za koji kažu da je prvoklasan, i koji trenutno u magacinu čeka završetak radova. 

Sada je u toku montaža fiksnih stolica na tribinama, a uskoro očekujemo isporuku teleskopskih. U toku su završni radovi na ložama, a stigao je i parket koji smo obeležili i spakovali u magacin. On može da se namontira za 5 do 6 sati, ali pošto su u samoj Areni još u toku neki grubi radovi ne želimo da ga oštetimo. Sve ide prema dinamici i planovima i očekujemo da će Arena biti spremna za Dajamond bol“, kaže za B92, jedan od rukovodećih inženjera, Rade Belaćević.

No da za sada zaboravimo malo na probleme u izgradnji hale i  pozabavimo se fenomenom, kako mnogi smatraju preskupih karataza predstojeći festival košarke.

Očekivale su se velike gužve ispred Marakane kada su u 21. juna vaučeri pušteni u prodaju. Medjutim, iako je prodato čak 3000 njih, oko 2000 je ostalo neprodato, uglavnom za najudaljenija mesta i ona će biti na raspolaganju gradjanima na Bilet servisu.

Sigurno će se sve karte prodati. Postoji lista čekanja za trebovanje, kao i oni klijenti kojima smo redukovali trebovanja. Na samom početku firme i druga pravna lica ukupno su tražili čak 35 do 40 hiljada karata. Tako da se ne bojimo da hala neće biti ispunjena. Ostao je još samo jedan mali broj neprodatih vaučera i što se tiče kapaciteta hala će sigurno biti puna“, ističe za B92, Milan Ćirilović iz agencije „Sportmedia“, koja se bavi organizacijom predstojećih košarkaških manifestacija u Beogradu.

Mnogi smatraju da je osnovni razlog slabijeg interesovanja nekompletnost takozvanog Drim timaiz Amerike. Od mega zvezda učešće su potvrdili samo Dankan i Ajverson, ali niko pametan ne sme da potceni mlad tim sa Entonijem i Džejmsom koji će osvajač NBA titule, trener Leri Braun sigurno znati dobro da pripremi. Zato, razloga za odlazak u Arenu krajem jula ima napretek za svakog ko zaista voli košarku, i naravno ne žali novac.

Za one koji ga imaju na pretek, obezbedjen je i povlašćen komfor. Lože se prave po uzoru na boksove u američkim halama, sa jednom zatvorenom prostorijom u obliku dnevnog boravka i balkonom sa kojeg može da se prati živa akcija iz hale.

U Areni, koja je gradjena po uzoru na čikaški Junajted centar, ističu da će ona biti potpuno spremna za predstojeći turnir, iako je na primer semafor već zastareo, a stolice iz Amerike još nisu stigle.

Jedno je sigurno, kada bude završena, biće jedinstveni sportski objekat u ovom delu Evrope.

Sport

B92 na NBA finalu u Detroitu

Veliki spektakl NBA Finale ove godine igran je u Los Andjelesu i Detroitu. Tako je ponovo oživeo rivalitet s kraja osamdesetih, kada su na jednom kraju terena bili Medžik i Vorti, a na drugom Tomas i Dumars. Veliki spektakl pravili su navijači i u Stejpls Centru i u Oburn Hils Palasu, a novinar B92 Ilija Kovač pratio je sve što se dešavalo na i iza scene velikog finala i razgovarao sa komesarom NBA Dejvidom Šternom, GM-jem Detroita Džoom Dumarsom, turskim internacionalcem Mehmetom Okurom...

sreda 23.06. 14:36 Komentara: 0

Kako je Vimbldon postao Milton Kinz Dons

Prvi put u istoriji engleskog fudbala jedan klub je prošlog septembra promenio grad u kojem igra. Vimbldon, poznat po osvajanju FA kupa 1988. godine i Ludoj družini sposobnoj da pobedi svakog, preseljen je u Milton Kinz, grad smešten severozapadno od Londona. Devet meseci kasnije završena je troipogodišnja saga o preseljenju jednog kluba - u Drugoj diviziji od jeseni će se takmičiti ekipa Milton Kinz Dons. Tužnu i romantičnu priču o ljubavi i novcu piše Vladimir Novaković.

ponedeljak 21.06. 19:36 Komentara: 5