Triler u Železniku, FMP slavio

Košarkaši FMP Železnika pobedili su Bosnu posle produžetka 89:80 u 24. kolu NLB lige i tako su zabeležili deveti trijumf u regionalnom takmičenju.

Izvor: B92

Petak, 12.03.2010.

20:04

Default images

Produžetak je pogotkom u poslednjim trenucima obezbedio Raduljica, a heroj je u produžetku bio Jeremić sa devet poena. Miroslav Raduljica predvodio je ’Pantere’ sa 30 poena (11-20 za dva) i 13 skokova, Mladen Jeremić ubacio je 17 (5-9 iz igre), a Predrag Samardžiski imao je 14 poena (6-9 za dva) i 13 skokova. Najefikasniji kod gostiju bio je Zlatko Jovanović sa 18 poena.

Utakmica u Želelzniku obilovala je preokretima, a prvi je ozbiljnu prednost stekao domaći FMP – preko Raduljice, Samardžiskog i Protića krajem prve četvrtine bilo je +15 (23:8).

Serijom 14-0 Sarajlije su već početkom druge deonice uhvatile priključak, da bi sa nekoliko trojki kompletirali preokret do poluvremena i poveli 39:32.

Ekipa Vlade Đurovića na kratko je uspela da smanji zaostatak, ali je posle pet uzastopnih poena Šehovića Bosna ponovo povela sa +10 (63:53).

Odličnom odbranom i dominacijom u reketu FMP uspeva da preokrene rezultat posle trojke Jeremića i bacanja Raduljice (66:65). Ipak, posle penala Miloševića Bosna ponovo vodi (69:66), ali je Raduljica na asistenciju Stefanovića izborio produžetak.

U dodatnih pet minuta pitanje pobednika nije se postavljalo – Raduljica je nastavio da rešeta koš rivala, proigrao je i Jeremić, pa je FMP zasluženo došao do trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: