Partizanu derbi posle produžetka

Košarkaši Partizana pobedili su Hemofarm 84:80 (18:12, 18:19, 18:19, 13:15, 17:13) u derbiju 4.kola NLB lige posle produžetka. U regularnom toku bilo je 67:67.

Izvor: B92

Nedelja, 25.10.2009.

19:15

Default images

"Crno-beli" su posle velike i ravnopravne borbe i posle 45 minuta igre slavili prvi put u novoj sezoni Jadranske lige na domaćem terenu, a najzaslužniji za trijumf bio je Aleks Marić sa 20 poena i 16 skokova. Meč je obeležio i kapiten Petar Božić, trojkom kojom je Partizanu doneo produžetak.

Božić je posle trojke "s pola terena" za produžetak, u nastavku , u dodatnih pet minuta, pogodio još jednu i doneo prednost svom timu. U ekipi Hemofarma Šutalo je ubacio 17 poena, Stefan Marković i Miljan Pavković su ubacili po dva manje.

Za "crno-bele" koji su vodili veći deo utakmice debitovao je Lorens Roberts koji je meč završio sa 11 poena i 6 skokova. Drugi Amerikanac MekKejleb ponovio je odličan nastup iz debija protiv Unikahe, a meč je završio sa 17 poena.
Pavkoviæ i MekKejleb (FoNet)
Prve poene na utakmici postigli su gosti u drugom minutu igre, posle dosta promašenih šuteva na obe strane. Partizan je uspeo da probije odbranu Vrščana tek u narednom minutu igre, atraktivnom igrom spoljnih igrača. Samo deset postignutih poena (6:4) u prvih pet minuta igre bili su rezultat čvrste odbrabe oba tima uz dosta promašenih šuteva iz igre. U nastavku prve deonice, „crno-beli“ su vezali nekoliko uspešnih napada i mnogo boljom igrom došli do prednosti od 15:7. Do kraja prve deonice, Partizan je sačuvao prednost i na prvi manji odmor otišao sa rezultatom 18:12.

Druga deonica je otvorena trojkom Partizana, na koju se nadovezalo još par uspešnih akcija za prvu dvocifrenu prednost na utakmici 26:15. Nastavili su domaćini sa odličnom igrom u napadu, koju je Hemofarm uspeo da isprati šutevima sa distance i dobro iskorišćenim kontranapadima, pa je serijom od 9:0 uspeo da se približi na 30:27. U neizvesnoj završnici prvog poluvremena bolje su se snašli crno-beli, pa su na veliki odmor otišli sa prednošću od 36:31.

Ubrzo na početku treće četvrtine ekipa Duška Vujoševića ponovo je došla do dvocifrene prednosti 44:34. Međutim u nešto bržoj igri u nastavku bolje su se snašli gosti i svoj rezultatski zaostatak smanjili na 44:40. Usledila je bolja igra Partizana, pa su momci u crno-belim dresovima uz manji broj grešaka uspeli da odmaknu rivalu na 52:43. Do kraja četvrtine Vrščani su speli da u odlučujuću deonicu uđu sa više šansi za preokret, pa je rezultat bio samo koš prednosti za domaćina 54:52.
FoNet
U narednom napadu Hemofarm je došao do izjednačenja, prvog na utakmici. Igralo se koš za koš, čvrste odbrane na obe strane nisu dozvoljavale lake poene. Šut sa distance i odlična igra pod košem doneli su Partizanu novu prednost 61:56. Ipak, Hemofarm nije dozvolio domaćinu da se rezultatski odlepi, pa je šutem van linije 6,25 uneo neizvesnost u nastavak meča (Stefan Marković je u dva napada zaredom pogodio dve trohje) i prvi put poveo rezultatom 63:64.

Sa linije slobodnih bacanja „crno-beli“ su izjednačili. U narednom napadu Hemofarm je uspeo da pogodi jedno bacanje 64:65, a igrači Partizana su u svom napadu izgubili loptu. Na 2,7 sekundi do kraja na Vrščani su bili uspešni oba puta sa linije penala 64:67. Partizan je organizovao napad za produžetak i kapiten Partizana Petar Božić je uz zvuk sirene sa velike distance pogodio trojku.

Igralo se dalje, koš za koš. „Crno-beli“ su uz novu trojku i dobru i igru pod košem došli u vođstvo 74:71. Nova trojka igrača Hemofarma poravnala je rezultat na 76:76. Vrščani su ponovo sa linije slobodnih bacanja prešli u vođstvo 76:78, a u narednom napadu crno-belih Roberts je pogodio za tri poena 79:78. U finišu šampion Srbije je bio siguran i slavio u Pioniru rezultatom 84:80.

"Crno-beli" su tako stigli do druge pobede u sezoni, prve u Pioniru u novoj sezoni, dok je Hemofarm zabeležio i treći poraz u novoj sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: