Vlahović za B92: Gol u dresu Partizana najdraži, Fiorentina neće biti lak protivnik

Napadač Fiorentine Dušan Vlahović bio je heroj "Viole" u pobedi svog tima nad Moncom u Kupu Italije i to posle velikog preokreta u poslednjih deset minuta utakmice. I o tom poduhvatu je govorio ekskluzivno za B92.

Izvor: Stefan Nikoliæ

Ponedeljak, 19.08.2019.

19:45

Vlahović za B92: Gol u dresu Partizana najdraži, Fiorentina neće biti lak protivnik
Photo by Valerio Pennicino/Getty Images for Lega Serie A

Pre svega čestitke na pobedi nad Moncom, koja je došla posle velikog preokreta nekako preko tvojih leđa. Uspeli ste sa dva brza gola da nokautirate protivnika, kako je to izgledalo iz tvoje perspektive?

"Hvala mnogo. Rekao bih preko leđa cele ekipe... Mučili smo se prvo poluvreme, primili gol ali se konsolidovali u drugom poluvremenu, pritiskali protivnika i na kraju zasluženo slavili".

Prošle sezone se pisalo da si "na izlaznim vratima", da je pozajmica najrealnija opcija, ali stvari se drastično menjaju u tvoju korist?

"Ja nikada ne čitam šta piše, verujem u sebe i težak i naporan rad. Uvek na treninzima i utakmicama dajem svoj maksimum i verujem da je to jedini prvi put. Disciplina". Verovao si da ti mesto u Fiorentini, a posle priprema, te dva gola i asisitencije u Kupu protiv Monce da li je sada i ostalima u Italiji jasno da tvoj optimizam nije bio bez pokrića?

"Ja se nadam da jeste, jer kao što rekoh vera u sebe i rad koji podrazumeva sva odricanja i to mnogo više od ostalih dovodi uvek do rezultata. Trudiću se da nastavim ovako i mislim da je ovo tek početak" .

Šta se desilo u tih 16 minuta meča sa Moncom?

"Osećao sam da mogu da postignem gol i napravim preokret. Uz pomoć ekipe i sjajne asistencije saigrača uspeli smo zajedno i na kraju zasluženo slavili" .
Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images
Svojevremeno si u dresu Partizana postao najmlađi strelac u istoriji kluba u utakmici u kojoj si klubu doneo pobedu, baš kao sa ova dva pogotka protiv Monce...

"Jeste, to će mi možda ostati i najdraži pogodak u životu, a daće Bog da ih bude mnogo. Jer je u dresu voljenog kluba i te se emocije ne mogu izmeriti".

Da li je realno očekivati veću minutažu ove sezone u prvom timu Viole?

"Ja sam ovde da bih igrao, dajem sve od sebe da se nametnem šefu i da zna da uvek može da računa na mene. Kao što rekoh, verujem samo u težak rad i posvećenost" .
Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images
Trener Montela je tokom priprema rekao da "rasteš kao nikada". Da li si dovoljno porastao za Seriju A?

"Hvala šefu na rečima. Nadam se da ću opravdati njegovo poverenje i da ćemo se zajedno radovati u budućnosti. Ali on je taj koji odlučuje ko igra i ja sam spreman na svaku šansu koju mi ukaže".

Fiorentina je proteklu sezonu završila na 16. poziciji, ali je mlada ekipa ostavila dobar utisak. Kakvi su ciljevi Fiorentine za sezonu 2019/20?

"Ciljevi ove ekipe su uvek visoki. Mnogo smo mlada ekipa koja želi da pokaže šta može uz pomoć iskusnijih igrača koji su tu. Željni smo da se nadmećemo i da probamo da uđemo u Evropu, jer igrati protiv igrača kao što su Kijeza, Boateng, Pecela, Milenković, Badelj... Nikad nije lako".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: