Kolašinac za B92: Jedva čekam EP, napadam vizu za Rio

Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici održava se od petog do osmog marta u Pragu gde će srpski bacač kugle Asmir Kolašinac braniti titulu osvojenu pre dve godine u Geteborgu.

Kolašinac je tokom zime učestvovao na brojnim mitinzima na kojima je tempirao formu i ostvario zadovoljavajuće rezultate.

On je u intervjuu za B92 rekao da je potpuno spreman za kontinentalni šampionat i istakao da se nada da će ove godine izboriti vizu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.

Izvor: Maja Nikoliæ

Utorak, 03.03.2015.

11:00

Default images
ass.org.rs

„Ostalo je još malo do početka Evropskog prvenstva, zaista sam zadovoljan kako sam odradio sve pripreme ove zime, pogotovo kako sam se takmičio, tako da Prvenstvo dočekujem potpuno spreman“, rekao je Kolašinac i otkrio da li više voli da se takmiči na otvorenom ili zatvorenom prostoru.

„Meni više odgovara takmičenje u dvorani, zato što nema bojazni kakvo će vreme biti, hladno, toplo, ili kiša, više volim da se takmičim unutra i jedva čekam da počne.“

Naredne godine se u Riju održava najvažnije takmičenje za svakog sportistu – Olimpijske igre. Kolašinac se nada da će vizu za Igre obezbediti ove godine, a prvu priliku će imati već na leto.
Starsport
„Posle Evropskog prvenstva očekuje me Dijamantska liga i Svetsko prvenstvo u Pekingu 22. avgusta. Mislim da se već od jula priznaju norme za Olimpijske igre. Pokušaću već ove godine da obezbedim vizu za Rio kako bih sledeće mogao da tempiram formu za samo takmičenje."

Atletičar iz Sjenice objasnio je kako izgledaju poslednje pripreme pred izlazak na takmičenje.

„Uvek pokušavam da se maksimlano koncentrišem na svoje bacanje, da ne razmišljam previše o protivnicima. To je takav sport da kad uđem u krug za bacanje takmičim se sam sa sobom, pokušavam da oborim svoje granice, a konkurencija mi je samo bolji moitv. Taj dan kad je takmičenje trudim se da što više odmaram, da se hranim što kvalitetnije. Nemam neki poseban ritual, bitna je samo fokusiranost na takmičenje.“
Starsport
Osim Kolašinca u prestonici Češke učestvovaće Ivana Španović (skok u dalj), Miloš Raović (400m), Tamara Salaški (400m), Amela Terzić (3.000m) i Goran Nava (1.500m). Aktuelni šampion Evrope ističe dobru atmosferu koja vlada među reprezentativcima.

„Velika smo podrška jedni drugima, ne samo na takmičenjima već i na pripremama. U Novom Sadu treniramo svi zajendo, to nam mnogo znači. Čim završimo svoje takmičenje, odmah prelazimo na tribine gde bodrimo onog ko tek treba da se bori. Imamo odličnu saradnju, druženje...“

Tridesetogodišnjem bacaču kugle podrška javnosti je motiv više.

„Moram da priznam da pritisak jeste veliki, ali ne takav da ako napravimo loš rezultat da će nas neko osuđivati. Uvek je podrška dobronamerna i to nam mnogo znači. Ljudi nas prepoznaju, prilaze, čestitaju i daju nam dodatni motiv da se što bolje predstavimo.“
ass.org.rs
Kolašinac ističe da je država prepoznala rezultate koje su njegove kolege i on napravili proteklih godina i da je ulaganje u atletiku veoma važno.

„Država je prepoznala uticaj atletike, jer je to bazični sport koji pomaže svim drugim sportovima. Zaista sam zadovoljan koliko država utiče. U poslednjih nekoliko godina se dosta ulagalo u nas atletčare, ali i u infrastrukturu, što je takođe veoma bitno. Očekujem da uskoro bude završena i ta dvorana tako da ćemo imati sve potrebne uslove da napredujemo i postižemo što bolje rezultate. Samim tim će se više mladih uključiti u atletiku, pa će biti i više šampiona.

Kolašinac je član Atletskog kluba Partizan, a iako nema mnogo slobodnog vremena, najviše prati fudbalsku sekciju crno-belih.

„Pored fudbala ostale sportove ne stižem da ispratim, jer mnogo treniram i nemam vremena da odem da bodrim svoje kolege, iako svi oni imaju moju podršku za to što rade“, zaključio je Asmir Kolašinac za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: