Roma i Lacio sporazumno do 0:0?

Izvor: B92, eurosport

Ponedeljak, 16.05.2005.

20:31

Default images

Udruženje potrošača Italije pozvalo je navijače dva rimska kluba Rome i Lacija da zatraže da im novac koji su potrošili za karte za nedeljni gradski derbi – bude vraćen.

Ovo udruženje takodje je zatražilo hitnu akciju berze i optužilo oba kluba da su „namestili“ nedeljnu utakmicu (koja je završena 0:0) kako bi opstali u prvoj ligi.

Meč na „Olimpiku“ završen je uz mnogo zvižduka i negodovanja navijača oba kluba, koji su gledali 90 minuta mučenja bez izglednije prilike.

Napadač Lacija Paolo Di Kanio i trener Rome Bruno Konti odmah posle utakmice odbacili su bilo kakvu mogućnost da su gradski rivali „ dogovorili“ derbi posle kojeg im po jedan osvojen bod praktično obezbedjuje opstanak.

Medjutim, udruženje potrošača „Kodakon“ saopštilo je da su primili više hiljada poziva navijača koji zahtevaju svoj novac nazad.

„Kodakon“ će kako pišu italijanski mediji podići tužbu pred sudom u Rimu, dok su sa druge strane italijanski mediji, posebno rimski dnevnici svoj sud već doneli.

“Derbi sramote i  Nikada više“ samo su neki od naslova u rimskom „Il Mesadjeru“ koji dodaje da je preko 65 hiljada gledalaca bilo izloženo torturi posle koje nisu znali da li da se smeju ili plaču: „ Ovako nikada nije bilo od kada postoje Roma i Lacio.Odigrali su najružniju utakmicu stoleća. Potrudićemo se da zapamtimo imena ove gospode zauvek“ piše „Il Mesadjero“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: